Muhabbet kuşu beslemiş olan?

_creative_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
80
10
36
Kızlar benim bi muhabbet kuşum var. 5 senelik, erkek. Birkaç saat önce yanına bide dişi kuş aldım.

Pet Shopa kafesi götürdüm. Adam bi kuş seçti kafese koydu. Biraz bekledik iyi anlaştılar bi problem olmadı. Yeni aldığım kuş 2 aylıkmış. Bizim kuşun yanında küçük kaldı tabi. Eve getirdim. Daha alışamadığı için korktu biraz. Kafese girince ilk konduğu yerde duruyo hala, hiç kıpırdamadı. Bizim kuş yanına geldi, dişi kuş biraz ilgi gösterdi sonra kafasını diğer tarafa çevirdi bakmadı pek bizim kuşa. Naz mı yapıyo anlamadım :P
Bizim kuş baya ilgilendi diğeri pas vermeyince bıraktı oda, aynasına oturdu.

Şimdi ne yapıyım? Bizim kuşu kafesten çıkarıp en azından kafese alışmasını mı bekleyim yoksa onu çıkarıp elime mi alıştırıyım?
Bizimki büyük biraz. Bu küçük ya çok sevimli geldi elime almak istiyorum :/
Öyle işte. ne yapmalıyım :D

İlk günden kuşu elinize alarak korkutmayın şimdi o biraz ürkek olur,diger kuş ile yarına sarmaş dolaş olur onlar merak etmeyin bizim kuşlarda ilk başta hiç anlaşmamıştı ama 2 gün sonra birbirinden ayrılmaz ikili oldular.:27::27:

Son düzenleme:
İlk günden kuşu elinize alarak korkutmayın şimdi o biraz ürkek olur,diger kuş ile yarına sarmaş dolaş olur onlar merak etmeyin bizim kuşlarda ilk başta hiç anlaşmamıştı ama 2 gün sonra birbirinden ayrılmaz ikili oldular.:27::27:

Tamam o zaman elime almayım :/ :D
Hadi ya iyi bari. Dişi kuş küçük ya bi problem olurmu diye şey etmiştim :D
Teşekkür ederim yorumun içinde :)

bir kaç gün kafeste beraber zaman geçirsinler daha sonra herşey yoluna girer

Muhabbet kusun henuz 2aylikmis,niye gidip yavru kus aldin ki?1yasina dogru yetiskin oluyor onlar.2 aylik kusla 5 yasindaki kusu ciftlestirmeye calisman hata,o daha minicik yavru.kuscunun bunu sana soylemedi lazimdi. Hem 1yasina kadar kuslarin gagalarinin renkleri degisir yani disi olarak aldigin kus erkek,erkek olarak aldigin kus disi cikabilir.son 15 yildir muhabbet kusu besliyorum ve gaga degisimlerine sik rastlanir haberin olsun.

Muhabbet kusun henuz 2aylikmis,niye gidip yavru kus aldin ki?1yasina dogru yetiskin oluyor onlar.2 aylik kusla 5 yasindaki kusu ciftlestirmeye calisman hata,o daha minicik yavru.kuscunun bunu sana soylemedi lazimdi. Hem 1yasina kadar kuslarin gagalarinin renkleri degisir yani disi olarak aldigin kus erkek,erkek olarak aldigin kus disi cikabilir.son 15 yildir muhabbet kusu besliyorum ve gaga degisimlerine sik rastlanir haberin olsun.

Çiftleştirmek için değil, yalnız kalmasın diye aldım. Öyle olmaz inşallah :|

5 yasindaki erkek kusa 2 aylik disi kucuk olmus. Ciftlestirmek istemiyorsan kendi hallerine birak zaten alisirlar. 5 yasindaki disi olsaydi o zaman cok tirtiklardi zavalliyi ama erkek oldugu icin uysal olur. Tam gaga degisimi icin bir kac ay daha beklemen lazim.

5 yasinda kusa en az 2 yasinda disi lazimdi. esinide kendisi secmesi lazimdi ilerde problem cikabilir bence disiyi geri goturmelisiniz. .birde bir oneri aynayi kafesten uzaklastirin lutfen bir cok saglik problemine neden olabiliyor ve es secimini zorlastiriyor.

5 yasindaki erkek kusa 2 aylik disi kucuk olmus. Ciftlestirmek istemiyorsan kendi hallerine birak zaten alisirlar. 5 yasindaki disi olsaydi o zaman cok tirtiklardi zavalliyi ama erkek oldugu icin uysal olur. Tam gaga degisimi icin bir kac ay daha beklemen lazim.

Evet çiftleştirmek istemiyorum. Yalnız kaldığı için üzülüyodum o yüzden bi tane daha aldım yanına. Teşekkür ederim :)

5 yasinda kusa en az 2 yasinda disi lazimdi. esinide kendisi secmesi lazimdi ilerde problem cikabilir bence disiyi geri goturmelisiniz. .birde bir oneri aynayi kafesten uzaklastirin lutfen bir cok saglik problemine neden olabiliyor ve es secimini zorlastiriyor.

Ben zaten kuşçu bizim kuşu diğerlerinin yanına koyar, kendisi seçer diye kuşu götürmüştüm ama kuşçu kafasına göre bi kuş alıp yanına koydu. o çok büyüktü benimkinin yanında daha küçük istedim oda 2 aylık olanı getirmiş. zaten sorun olmaz dişi kendine uyanı zor beğenir ama erkek için problem olmaz dedi. bende bişey demedim. orda pek farketmemiştim ama eve gelince yanyana bakınca baya küçük kaldı. ama sorun yok şimdilik. teşekkür ederim yorumun için :)

Back
X