muhabbet kuşu neden sinirli ???

Limonluzeytin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2012
278
1
26
Manisa
benim 6 buçuk aylık muhabbet kuşum var.sarı kafalı açık yeşil renkli.hatta 7 aylığa yaklaştık..ele gelmeip ona yaklaşınca hala ısırıp tepki göstersede dibimize kadar gelip üstümüzde oynuyor.hele pc açalım bizden önce alır yani klavyeye oturur yerleşir.eskisi kadar korkak deil maşallah..bu aralar nane ve maydonoz yemeye başladı..çok sevdi ama..önceden asla yem dışında yemezdi bişe sonraları marulu sevmişti şimdi nane ve maydonoz.tabi ara ara benm bardaktan süt,portakal suyu,çay içtiğide ayrı..gittikçe oburlaşıyoruz..yalnız hala konuşamıyor sanırımm konuşmucakta..ıslık çalıp mırıldanıyor sadece..yalnız son günlerde çok sinirli yani bağırıyor..neden anlamıyorum..ilgimi istiyor daha fazla bilemiyorum..bazen müzik açıorum eşlik edior şarkıya ama bazen onun sinirini geçiremiorum..sinirlenip çok bağırınca ne yapmalıyım ?????

Canım ben de senelerdir muhabbet kuşu besliyorum.Öncelikle her ne kadar sevse de kuşunuza maydonoz vermeyin.Maydonoz kuşların boğazına yapışıp ölümlerine sebep olabiliyor.Onun yerine marul, ıspanak, elma verebilirsiniz. Hatta yumurta sarısını minik minik doğrayıp yemine karıştırırsanız hem daha sağlıklı parlak tüyleri olur hem de hastalıklara karşı direnç kazanır.
Onun dışında kuşunun bağırdığını söylemişsin.Bunun bir çok nedeni olabilir.Özellikle hangi anlarda bağırıyor? Mesela evin içinde bir gürültü, aşırı müzik sesi veya elektrikli süpürge sesi varken mi bağırıyor yoksa durduk yere mi ?

Son düzenleme:
birde öyle tatlı ki yani elime alıp onu sevesim öpesim hiç bırakmayasım bol bol mıncıklayasım geliyor ama ele gelmiyorki..:) ara ara alıp seviyorum.eskiden ele alınca cıyak cıyak bağırırdı ama alışıyor sanırım artık pek sesi çıkmoor,öpünce hele hiç sesi yok..yinede korkaklığı atamadı ama :( birde onla uzun otobüs yolculuğu var sayılı gün kaldı bakalım bu ilk seyahatimizde neyapacağız,onun kadar bende korkcam kesin :(

yazı yazıyorum die dayanamadı geldi kuruldu şimdi pcnin üstüne boncuğum.ohh kafayıda geriye attı uyucak burda.hey Allah'ım yaaa ne tatlı bişi buu .sanki ondan bahsettiğimi anladı :)))

dediğim gibi bi sinirini anlamorum..:(((

Oyy canım benimm :) Muhabbet kuşları dünyanın en güzel hayvanları bence :) Hepsinin kendine has bir kişiliği ve istekleri var.Belki sizinki de derdini böyle anlatıyordur.Bağırdığı zaman yanına gidip onunla konuşun, ilgilenin.Bakalım susuyor mu...Eğer öyleyse dışarı çıkıp oynamak veya sizden ilgi görmek istediği için bağırıyor olabilir.Bizimki başı sıkışınca öyle yapıyor çünkü :1: Muhabbet kuşları öyle tek başlarına eğlenmeyi bilmezler.İlla ki sizin yanınızda olacak, oynayacak.Ondan siz aynen böyle ilgilenmeye devam edin.Eminim zamanla daha da yakınlaşacaktır:)

Canım ben de senelerdir muhabbet kuşu besliyorum.Öncelikle her ne kadar sevse de kuşunuza maydonoz vermeyin.Maydonoz kuşların boğazına yapışıp ölümlerine sebep olabiliyor.Onun yerine marul, ıspanak, elma verebilirsiniz. Hatta yumurta sarısını minik minik doğrayıp yemine karıştırırsanız hem daha sağlıklı parlak tüyleri olur hem de hastalıklara karşı direnç kazanır.
Onun dışında kuşunun bağırdığını söylemişsin.Bunun bir çok nedeni olabilir.Özellikle hangi anlarda bağırıyor? Mesela evin içinde bir gürültü, aşırı müzik sesi veya elektrikli süpürge sesi varken mi bağırıyor yoksa durduk yere mi ?

yok aksine süpürge tutulurken dikkatlice izler bağırmaz çok sakin izler.hatta bizim caddeden çok araba geçer ambulans hele sayısız ondan daha sessiz odaya taşıdım kendi odamı bile o rahat etsin diye..maydanoz vermeyim o zaman ..iyiki burda konu açtım ben ilk duyuyorum bunu çok şaşırdım..nanede vermem o zaman oda minik ya oyüzden..yalnız yumurta yemiyor nedense hala..sevmiyor yada korkuyormu bilemiyorum..ben diyelim kitap okuyacağım birden car car bağırmaya başlıyor sonra bırakıp onla konuşayım zor susuyor..yada sabah uyanıyor bekliyor uyanmamı sanki sessizce duruyoır ama belli bir saat geçsin nasıl bağırıyor anlatamam..yani ara ara bağırıyor sinirleniyor durduk yere..hatta oda çok sessiz olsun oda tek kalsın o an ble sinirleniyor..anlayamadım işte

Oyy canım benimm :) Muhabbet kuşları dünyanın en güzel hayvanları bence :) Hepsinin kendine has bir kişiliği ve istekleri var.Belki sizinki de derdini böyle anlatıyordur.Bağırdığı zaman yanına gidip onunla konuşun, ilgilenin.Bakalım susuyor mu...Eğer öyleyse dışarı çıkıp oynamak veya sizden ilgi görmek istediği için bağırıyor olabilir.Bizimki başı sıkışınca öyle yapıyor çünkü :1: Muhabbet kuşları öyle tek başlarına eğlenmeyi bilmezler.İlla ki sizin yanınızda olacak, oynayacak.Ondan siz aynen böyle ilgilenmeye devam edin.Eminim zamanla daha da yakınlaşacaktır:)

ben onu kapatmıyorum..yani kafesin yeri aynı artık kendi girip çıkıyor oyuncaklarıda kafese yakın gidiyor kendi..öğrendi artık..bi gece yatarken kapatıyorum kafese..zaten acil durumdada kafesi ona doğru yaklaştırınca anlıyır gbi giriyor hemen bende kapıorum öyle onu..ders çalışırken kitabın,pcde üstünde yani herşey ortak oldu..sabah hatta bağırıyor die açıyıorum pırr uçup yatağa geliyor tepemde cik cik..yani o benm eşyaşlara ortakta ben onunkileri alaım kıyameti koparıyor :)

ben onu kapatmıyorum..yani kafesin yeri aynı artık kendi girip çıkıyor oyuncaklarıda kafese yakın gidiyor kendi..öğrendi artık..bi gece yatarken kapatıyorum kafese..zaten acil durumdada kafesi ona doğru yaklaştırınca anlıyır gbi giriyor hemen bende kapıorum öyle onu..ders çalışırken kitabın,pcde üstünde yani herşey ortak oldu..sabah hatta bağırıyor die açıyıorum pırr uçup yatağa geliyor tepemde cik cik..yani o benm eşyaşlara ortakta ben onunkileri alaım kıyameti koparıyor :)

O zaman belli, sana çok alışmış ondan bağırınıyor :) Akşamları bile olsa kafeste kalmak zor geliyor herhalde mubişe :1: Maaşallah :nazar:

O zaman belli, sana çok alışmış ondan bağırınıyor :) Akşamları bile olsa kafeste kalmak zor geliyor herhalde mubişe :1: Maaşallah :nazar:

valla ben daha çok alışşın istiyorum..yan elede gelsin falan.bu arada 3 gün sonra 19 saatlik otobüs yolculuğumuz var boncukla..ilk defa bir kuşla yola çıkıyorum..stres olacağı kesin ama umarıım çok korkmaz boncuk..birde yabancılık çekmesi var onun..misafir gelse insanlara,başka odaya gitse ortama hemen alışamıyor ürküyor..ne yapacağım bilemiyorum..

gideceğim yerde net yok yani pcye bakmam ondan şimdiden teşekkür ediyorum verilen cevaplar yada verilecek cvplar için..gelince hepsini tekrar okuyacağım..

dua edin boncuğum ürkmesin çok :)

İyi yolculuklar :) Muhabbet kuşları da gerçekten çok çabuk ürken hayvanlar.Ele alıştırma işi genellikle 1-3 aylık arası iken daha kolay oluyor.Sonra uçmayı keşfetmeye görsün...Ağzından yemek vermeyi deneyebilirsin.Bizimkisi mesela acayip sever ağızdan bir şeyler yesin, ağzını şapurdatır alana kadar:) Hem böylece ağzına ulaşmak için eline gelmek zorunda kalır.Bir süre sonra kendi isteğiyle gelmek isteyecektir diye düşünüyorum.
Kaderiminoyunu, valla bence sen de bir kuş al :) Antidepresan gibi hayvanlar :1: Dediğin doğru bağırabilir ama birazcık ilgi gösterir, küçük küçük yiyeceklerle oyalarlarsa sorun olacağını sanmam.

yalnız cnm otobüse kuş alcaklarmı ya orda bağırırsa diken üstünde gidersen rasız olcak yolcular die

sonunda 19 saatlik süren yolculuğu atlattık..evimize geldik :) otobüse yanıma ilk almadılar..şoföre demiştim ;valla ötmez asla konuşmaz,ama ayırırsanız benden daha çok korkar bağırabilir dedim yinede almadılar..üstüne bir kadın yanımıza yaklaştı; ayy kuştamı gelecek bizle,gece bağırıp durur dedi burun kıvıra kıvıra..sanki kuş değilde mide bulandıracak bişe var elimde..ötmez yaa dedim ama ısrarcıda olmadım verdim bagaj gibi yere konuldu..aklım ondaydı hep..1 saat sonra indim molada aldım sonra söför ikna oldu..ben biile hala şaşkınım ki tek bir cik sesi çıkarmadı..ara ara kaldırdı kafayı bana baktı ben gülümsedim ona sonra kafasını çevirip durdu tüneğinde..ötmez demişdim ama yol boyunca bu kadar sessizlik beklemiyordum :) gittiğimiz yerde odaya koyunca kafesini ıslık falan çaldı bayağı keyfi yerindeydi..bu dönüştede 12 saat süren yere gittik ilk yine bağırmadı ötmedi hiç.kimsede farketmedi kuşu:)ordada tatil yaptık..sonra 3 4 saatlik yola yine çıktık artık evimize gelecektik bu kez gündüz yolculuğuydu ama..bağırmadıda sürekli ıslık ve öpücük atıp durdu :)) valla bu kadarını beklemiyordum..yolda yanıma gelip ;aayy die burun kıvıranlarıda,kuş o ötmezmi deyip kafa tutanlarıda utandırdı ne diyim :) önceki siniride geçti maşallah pek ii şimdi...naneden vazgeçiremiyorum hala birde :) nasıl saldırıyor yicem die.ağzı kocaman olsa koca dmeti bi kerede sokcak nerdese :))

Back
X