- Konu Sahibi Limonluzeytin
-
Canım ben de senelerdir muhabbet kuşu besliyorum.Öncelikle her ne kadar sevse de kuşunuza maydonoz vermeyin.Maydonoz kuşların boğazına yapışıp ölümlerine sebep olabiliyor.Onun yerine marul, ıspanak, elma verebilirsiniz. Hatta yumurta sarısını minik minik doğrayıp yemine karıştırırsanız hem daha sağlıklı parlak tüyleri olur hem de hastalıklara karşı direnç kazanır.
Onun dışında kuşunun bağırdığını söylemişsin.Bunun bir çok nedeni olabilir.Özellikle hangi anlarda bağırıyor? Mesela evin içinde bir gürültü, aşırı müzik sesi veya elektrikli süpürge sesi varken mi bağırıyor yoksa durduk yere mi ?
Oyy canım benimm :) Muhabbet kuşları dünyanın en güzel hayvanları bence :) Hepsinin kendine has bir kişiliği ve istekleri var.Belki sizinki de derdini böyle anlatıyordur.Bağırdığı zaman yanına gidip onunla konuşun, ilgilenin.Bakalım susuyor mu...Eğer öyleyse dışarı çıkıp oynamak veya sizden ilgi görmek istediği için bağırıyor olabilir.Bizimki başı sıkışınca öyle yapıyor çünküMuhabbet kuşları öyle tek başlarına eğlenmeyi bilmezler.İlla ki sizin yanınızda olacak, oynayacak.Ondan siz aynen böyle ilgilenmeye devam edin.Eminim zamanla daha da yakınlaşacaktır:)
ben onu kapatmıyorum..yani kafesin yeri aynı artık kendi girip çıkıyor oyuncaklarıda kafese yakın gidiyor kendi..öğrendi artık..bi gece yatarken kapatıyorum kafese..zaten acil durumdada kafesi ona doğru yaklaştırınca anlıyır gbi giriyor hemen bende kapıorum öyle onu..ders çalışırken kitabın,pcde üstünde yani herşey ortak oldu..sabah hatta bağırıyor die açıyıorum pırr uçup yatağa geliyor tepemde cik cik..yani o benm eşyaşlara ortakta ben onunkileri alaım kıyameti koparıyor :)
O zaman belli, sana çok alışmış ondan bağırınıyor :) Akşamları bile olsa kafeste kalmak zor geliyor herhalde mubişeMaaşallah
yalnız cnm otobüse kuş alcaklarmı ya orda bağırırsa diken üstünde gidersen rasız olcak yolcular die
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?