Muhabbet kuşu olanlar muhabbet edelim kuşlarımız hakkında

selalmaz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
1.316
291
123
Kastamonu
Biz dün bir tane muhabbet kuşu aldık mavi 32 günlük kuşcu erkek olduğunu söyledi oğluşum çok sevdi en sabah beraber tv seyrderken kuşa kuşumuzun adı badem bademe bak bak diye tv dekileri gösteriyordu bu arada oğluşumda 2 yaşında onun konuşmasınıda etkiler diye düşünüyoruz bakalım haydi paylaşalım sizde anlatın.

yaklaşık 14-15 yıl önce vardı.adı da çapkındı. sonradan çapkın adı çok koyulur oldu kuşlara.

neyse işte.. hala unutamıyorum canım kuşumuzu,öyle tatlı sıcakklınlıydı ki anlatamam.kafesinin kapağı hep açık dururdu zaten istediği zaman çıkar gezer istediği zaman girip yemeğini yer uyurdu

kafasını çekirdek tabağının içine daldırır çekirdeklerle oynardı,babamın ense tüyleriyle oynardı :) omzumuza,kolumuza,uzanmışsak göbeğimize gelir konardı.

babacık,annecik,cicikuş diye bağırırdı..

yeşil renkliydi,çok çok güzeldi çok

çok akıllı bi hayvandı.o kadar çok seviyorduk ki hepimiz onu o da evimizin bi bireyi olmuştu

kafasını su kabına daldırırdı sonra da üsttetik tüylerini kaldırırdı o ıslanan tüylerini çok komik olurdu :))

o da bizi çok seviyordu belliydi yani bu. 3 sene kadar bizimle yaşadı sonra bigün hiçbişey yokken kafesine çekildi hiç çıkmadı keyfi yoktu :((

ve akşam da öldü:14::14::14::14::14:

annem ve ben ağladık...babam da çook üzüldü ama yapcak bişey yoktu şuan bile yazarken gözlerim dolu dolu oldu.

hiç unutamadım onu..

öyle güzeldi,öyle canayakındı.....ama şuan bi kuşumuz yok ve ben geçmişteki canım kuşumuzdan bahsetmek istedim sonraki aldığımız kuşlar da hiç onun gibi olmadı zaten :((

o bambaşka bi canlıydı

Son düzenleme:
Merhabalar! 3 tane yavru muhabet kuşumuz oldu, yaklaşık 3 haftalık en büyükleri, neredeyse tüm tüyleri çıktı, ancak kafesin içinde genelde bacakları açık bir şekilde duruyorlar, ayakta duramıyorlar çok fazla, kafesten çıkmak için çabalıyorlar aslında, arada gagalarıyla tutunup, yuvanın yuvarlak bölümünden çıkmaya çabalaıyorlar, ancak çok fazla ayakta duramıyorlar, endişelenmeye başladım, bilgisi olan var mı, erken olduğu için mi ayakta duramıyorlar, yoksa sakat olabilirler mi endiş etmeye başladım :KK43: İnternetten araştırdım, yeterli bilgiye ulaşamadım, çarpık bacak diye sakatlık varmış ama belirtilerini bulamadım, bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen :KK43:

Back
X