Muhabbet kuşum yumurtasını atıyor

Bizde erkek yok. Zaten baska kus gelsin ilk seviniyor sonra ne yem yediriyor ne bize yaklastiriyor. Haliyle yumurtasi bos oluyor pat atiyor aşağıya. O da öyle yapiyor olabilir.
Bunlar bir birini taniyorlar eger bir birini istemeseydi anlardım disi kusum istegi dogrultusunda zaten birlesiyor bir birlerini gagalamiyolar aşırı korumacı ve sitresli olan erkek onun yüzünden disimde ısırmayı ögrenmiş tek anlaşamama sebepleri Şahin K sürekli ciftlesmek istiyor

Bunlar bir birini taniyorlar eger bir birini istemeseydi anlardım disi kusum istegi dogrultusunda zaten birlesiyor bir birlerini gagalamiyolar aşırı korumacı ve sitresli olan erkek onun yüzünden disimde ısırmayı ögrenmiş tek anlaşamama sebepleri Şahin K sürekli ciftlesmek istiyor
Yok sana cocuk mocuk demistir yavrum o zaman. Elinde olsa kkya konu açardı desene :KK70:

1.si, bir kuşun devamlı yumurtlaması sağlık açısından iyi değil.Yavrular yem kırmaya başladıktan itibaren,1 ay ara verilmeli.Yavrular çıktıktan sonra yem kırmaya başladıkları zaman yuvalığı çıkartın. Bir kuşun 10 tane yumurtası olması da çok olağan değil. En fazla ama en fazla 7/8 yumurta olabilir. Ve sürekli yumurtlayıp kuluçkada duran kuşun ömrü kısalır.

Erkeği yuvalığı çıkarttıktan sonra başka kafese alın. 2 kafes çok uzak olmasın, birbirlerini görsünler. 1/1.5 ay ayrı kalsınlar, sonra tekrar aynı kafese alın. Bir süre sonra yuvalık takın ve gözlemleyin.

Şu aşamada erkeği ayırmamalısınız çünkü erkek dişiyi besleyecektir.
Ilk birlesmeleri 2015 ozaman olmustu 10 yumurta 2 gune bir yumurtluyordu ama hic birini sag birakmadilar ozaman kontrol ediyordum..sonra ayirdim fakat disi kusum iştahtan kesildi sonra uykuya verdi kendini ben elimde besledim bir müdet kafese koydugumda disimi inthar girisimine basliyor du neyse sonra iylesti toparladi kendini artik erkegi koydum aradan zaman gecince .Biliyorum bunları sagol... fakat yumurtayi kimin deldigini atıgını göremiyorum haliyle bu yönden üzgünüm disimi erkekmi disi gibi gelmiyor bilmiyorum çünkü sadece kutudan wc ihtiyacini gidermek icin cikiyor genede bilemiyorum...

Ben olması gerekeni yazdım. Ama sen biliyorsun kuşlarının huyunu suyunu..
İşin kolay değil canım..
Sana bol bebekli günler dilerim.:KK50:

Sürekli yumurtlamak gerçekten kuşları yıpratıyor yazık üretimde kullanılan kuşlara Allah yardım etsin :(
Benim de kuşlarım var hiç yuvalık koymuyorum çiftleşsin yavru olmasa da olur dert değil..

Sürekli yumurtlamak gerçekten kuşları yıpratıyor yazık üretimde kullanılan kuşlara Allah yardım etsin :KK43:
Benim de kuşlarım var hiç yuvalık koymuyorum çiftleşsin yavru olmasa da olur dert değil..
Ben sürekli yumurtlatip ticaret maksatli yapmiyorum...Kuşum ölürse çok üzülecegim en azindan onun yavrulariyla avunmak istiyorum biz hayvanları çok seviyoruz satma verme gibi bir niyetimiz yok 10 tane çocuguda olsa ayırmam 2 tanne olsada ..Ben onunda yavruları olsun istiyorum annenligi tadsin istiyorum ..yani konuyu üretime kadar getirdiginize inanamiyorum herkes üretmek icin yumrtaltmiyor veya ticaret .. neyse tskl

Ben sürekli yumurtlatip ticaret maksatli yapmiyorum...Kuşum ölürse çok üzülecegim en azindan onun yavrulariyla avunmak istiyorum biz hayvanları çok seviyoruz satma verme gibi bir niyetimiz yok 10 tane çocuguda olsa ayırmam 2 tanne olsada ..Ben onunda yavruları olsun istiyorum annenligi tadsin istiyorum ..yani konuyu üretime kadar getirdiginize inanamiyorum herkes üretmek icin yumrtaltmiyor veya ticaret .. neyse tskl
Ben sizin üretim yaptığınızı mı yazdım iyi okudunuz mu? Ben sadece veterinerlik öğrencisi olarak bilgi paylaştım bir de üretimde kullanılan tüm hayvanlara dikkat çekip okuyan kişileri bilinçlendirmek istedim.Bence siz fazla alıngansınız..Kuşunuzun evladını görmek istemeniz tuhaf bir istek değil sonuçta...

Ayrıca hayvansever insanların birbiriyle tartışması kadar saçma bir durum yoktur bu dünyada herhalde...

Son düzenleme:
Ben sizin üretim yaptığınızı mı yazdım iyi okudunuz mu? Ben sadece veterinerlik öğrencisi olarak bilgi paylaştım bir de üretimde kullanılan tüm hayvanlara dikkat çekip okuyan kişileri bilinçlendirmek istedim.Bence siz fazla alıngansınız..Kuşunuzun evladını görmek istemeniz tuhaf bir istek değil sonuçta...

Ayrıca hayvansever insanların birbiriyle tartışması kadar saçma bir durum yoktur bu dünyada herhalde...
Bu açıklamayı benim açtıgım sayfaya paylaşırsanız ben öyle algılarım eger bilinclendirmek istiyorsanız insanları lütfen ticaret yapilan sayfalarda paylaşin fikrinizi ...çünkû konun dışına siz çiktiniz yanlış anlayan varsa sizsiniz bence!! bu yorumu ben degil siz yaptiniz! o yüzdende bu yaptıgınız aytınlatma degil konuyu siz saptırdınız neyse buna daha fazla cevap verip bende konumun dışına cikmak istemiyorum ..Benim hakkimda ne düşünüyorsanız Allah size 2 katını versin sevgiler..

video oldu galiba bu olaydan sonra kedim sahin k adan intikamini aldi cok sevimliler yaaa felaket erkek kuş inşallah yavruları olur

Bu açıklamayı benim açtıgım sayfaya paylaşırsanız ben öyle algılarım eger bilinclendirmek istiyorsanız insanları lütfen ticaret yapilan sayfalarda paylaşin fikrinizi ...çünkû konun dışına siz çiktiniz yanlış anlayan varsa sizsiniz bence!! bu yorumu ben degil siz yaptiniz! o yüzdende bu yaptıgınız aytınlatma degil konuyu siz saptırdınız neyse buna daha fazla cevap verip bende konumun dışına cikmak istemiyorum ..Benim hakkimda ne düşünüyorsanız Allah size 2 katını versin sevgiler..
Endişe etmeyin ben o dediğiniz sayfalarda da uyarımı yapıyorum ama ilginçsiniz insan sevinir yanlış anlamışım o da benim gibi düşünüyormuş hayvansevermiş falan der hiç o olgunlukta değilsiniz sataşmak ister gibisiniz.Ayrıca belirtmemişsiniz biz nerden bilelim kuşunuzun yavrusunu görmek istediğinizi belki evde çoğaltıp satıyorsunuz, bilemeyiz ki tanımıyoruz..Neyse ne artık..Konularınıza baktım zaten hamileymişsiniz hayırlı olsun.Anlaşıldı alınganlığınızın sebebi hiç trip çekemem size iyi günler kuşlara da uzun ömürler...

Endişe etmeyin ben o dediğiniz sayfalarda da uyarımı yapıyorum ama ilginçsiniz insan sevinir yanlış anlamışım o da benim gibi düşünüyormuş hayvansevermiş falan der hiç o olgunlukta değilsiniz sataşmak ister gibisiniz.Ayrıca belirtmemişsiniz biz nerden bilelim kuşunuzun yavrusunu görmek istediğinizi belki evde çoğaltıp satıyorsunuz, bilemeyiz ki tanımıyoruz..Neyse ne artık..Konularınıza baktım zaten hamileymişsiniz hayırlı olsun.Anlaşıldı alınganlığınızın sebebi hiç trip çekemem size iyi günler kuşlara da uzun ömürler...
Yazılarınız beni gerçekren güldürdü tiripli olan sensin!! fakat bunun farkinda bile degilsin ...Hayvan severim hayvan severim diye.., ila bendemi bagrayim sende beni bilemesin nasıl bir hayvan sever oldugumu! ve ön yargılı insanlara tahmül edemem evimi cekip gönderecem sana? seni ikna etmek icin! ozaman herkes bir derdi oldugunda kanıtlamak için evlerini ceksinler Öyle paylaşimda bulunsunlar...Madem sen Olgunsun daha fazla sayfamı bu yazılarınla doldurmasan sevinirim dedigim gibi Benim hakkımda ne düşünüyorsan Allah sana 2 katını versin

Herkese merhaba benim bir dişi bir de erkek muhabbet kuşum vardı uzun zamandır yavru bekliyordum ..Çünki her yumrta kırlıyor deliniyor yada aşagaya atılıyor du evet bu bir eğlemdi ..Herkes farklı şeyler diyordu muhabbet kuşlarının yaşlarından sağlıgından yada rahatsız edilmesinden yumurladıktan sonra 5_ 6 Gün sonra lanbayla yumurtanın boş olup olmadığını kontrol etmemden damar gözükmüyorsa boş dur gibi vs şeyler..Ben burda bunu bilgilendirmek için yazıyorum..Ben ne satıcıyım nede üretip başkalarına verme gibi bir niyetim de yok bunuda belirtim..Neyse sadete geleyim arkadaşlar öncelikle gerçekten sakin bir yere televizyonsuz ve çocukların olmadıgı bir yere kafasinizi koyun çiftlesmeye başladıklarını gördügünüzde yapin artìk o odaya sadece su yem vermek icin gidin ve asla sesli yapmayın..eğer anne artık Kutunun içinde gıcır gıcır kazıma gibi sesler yapiyorsa kuşları çikarmayin artık kafesten..Çünki yere düsürme ihtimaleri çoook fazla çıkarmayın..Ve asla ve asla yumurtaya damar çikmişmı varmı gibi kontrollerde bulunmayın..Bu benim başıma geldi boş dedigim yumurtalar 10 gün sonra bile döleniyor ve bu internet yüzünden bir çok muhabbet kuşumun yumurtası boş sanıp lanba tutup aaa damar yok acayım icine bakayim aradan 10 .11 gecmis damar yok ici sap sari dedigim yumurtalardan ceni çıktı kendimi hiç af etmedim agladim sakin ama sakin ellemeyin yumurtaları bırakın ..Eğer yaparsanız bu dediklerimi ellemez kendi halerine bırakırsanız sanki yokmuşlar gibi sizinde yavrularınız olur..Eğer ben bu yazılan söylenen tok bakın yumurtlara damar cikmismi 5.6 günde dölenmis yumurta beli olur gibi yazıları okumasaydım bunları yapmasaydım benim şuan 20.ile 30 yakın bebegim olurdu..Şuan 2 yavrum oldu bu sayede 3 ncü yumurta cikmak üzere Allah herkese bu güzel duyguyu versin
20160809_125045.webp
20160809_125045.webp maşallahınızı esirgemeyin lütfen :)

Yumrtalarda kesinlikle işaret yok nokta gibi bişeyler var ama o kendisindwn ben yumurtalara ne sayı koydum nede sıralandırdım ..Sadece ve sadece günde 1 kere çok nazikce kutuya dokunup dişinin benim geldigimi ve bakmak istedigimi his etirmek için dokundum kutuya oda anliyor ve hemen kutunun içinden cikip yuvaligin önûne duriyor yavruyu besliyor mu diye bu nu yapiyor çûnki kursakları boş mu diye kontrol yapiyorum ve bunuda gercekten 3 saniten altinda gerceklestirip hemen ordan uzaklaşiyorum Veeee çooooook mutluyuuuuum artık anne anne oldum..eşime haberi verdigimde işten çikmis eve geliyordu o bile çok mutlu oldu ve gelir gelmez şaka yaptığımı düşündü videoyu görünce büyük baba oldum heeee vay beee bi 70 lik rakı aç hanım dedi..Tabi bu bir espiriydi bana demek istedigim gercekten mutlu olduk çocuklar dahada tabi.Artık dişiyi çok az görüyorum hep kutuda yavrum benim çocukların başını bekliyor..Disi olan sadece üzeri sarı olan erkek olan her renkte olan
20160516_011159-1.webp

Bende iyi anlaşan 1 çift muhabbet kuşu aldım ama acaba yumurta yaparmi bende çok istiyorum acaba her kuş yumurtlarmi bende yumurta amabilirmiyim bilgisi olan yazabilirmi

Back
X