- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.871
- 498
Merhabalar
Bu tarifi denemek istedim ve yapmışken yarışmaya katılmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz
MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr)
Karton Bardak (Ben 10 adet kullandım)
Muhallebi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
Süslemek için antep fıstığı
YAPILIŞI:
ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra bütün sıvı malzemeleri bu karışıma ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve eleyerek sıvı malzemeye ekliyoruz.
Homojen bir karışım elde edene kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Hamurumuzu karton bardaklara pay ediyoruz. Bardakları yarıya kadar doldurmamız yeterli.
Bardakları fırın tepsisine diziyoruz ve 160 derecede 35 dk pişiriyoruz.
Keklerimiz pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz.
Tencereye önce sütü sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve kısık ateşte koyulaşana kadar çırpıyoruz.
Muhallebi iyice soğuduktan sonra içine 1 paket kremşanti ekliyoruz ve pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
Pişen keklerimizi soğuduktan sonra fırından çıkarıyoruz.
Bardaktan çıkardığımız kekin içini çay kaşığı ile oyup bardak şekli veriyoruz.
Oyduğumuz keklerin içini muhallebi ile dolduruyoruz.
Bundan sonrası yaratıcılığınıza kalıyor istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun 
TORKU
Biz, Konya Şeker’iz
Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.
Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz, gübremizi yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da düşünerek Konya Ovası’na 14 milyon ağaç diktik dikmeye devam ediyoruz.

Bu tarifi denemek istedim ve yapmışken yarışmaya katılmaya karar verdim. Umarım beğenirsiniz

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket kakao (25 gr)
Karton Bardak (Ben 10 adet kullandım)
Muhallebi için;
1 litre süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
Süslemek için antep fıstığı
YAPILIŞI:
ilk olarak yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz sonra bütün sıvı malzemeleri bu karışıma ekleyip biraz daha çırpıyoruz.
Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ayrı bir kapta karıştırıyoruz ve eleyerek sıvı malzemeye ekliyoruz.
Homojen bir karışım elde edene kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz.
Hamurumuzu karton bardaklara pay ediyoruz. Bardakları yarıya kadar doldurmamız yeterli.
Bardakları fırın tepsisine diziyoruz ve 160 derecede 35 dk pişiriyoruz.
Keklerimiz pişerken muhallebiyi hazırlıyoruz.
Tencereye önce sütü sonra diğer malzemeleri ekliyoruz ve kısık ateşte koyulaşana kadar çırpıyoruz.
Muhallebi iyice soğuduktan sonra içine 1 paket kremşanti ekliyoruz ve pürüzsüzleşene kadar çırpıyoruz.
Pişen keklerimizi soğuduktan sonra fırından çıkarıyoruz.
Bardaktan çıkardığımız kekin içini çay kaşığı ile oyup bardak şekli veriyoruz.
Oyduğumuz keklerin içini muhallebi ile dolduruyoruz.
Bundan sonrası yaratıcılığınıza kalıyor istediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz

TORKU
Biz, Konya Şeker’iz
Biz, Anadolu’nun verimli topraklarını işleyen, doğal üretim yapan 900 bin çiftçiyiz ve kendi ürettiğimizi yine kendi fabrikalarımızda işleyerek kendi markamızla sizlere ulaştırıyoruz. Markamız Torku ile evlerinize, sofralarınıza geliyoruz.
Üreticimizin emeğini tarladan sofranıza getiriyoruz.
Tohumumuzu kendimiz üretiyoruz, gübremizi yemimizi kendimiz üretiyoruz. Güvenle tüketin diye araya kimseyi sokmadan kendi fabrikalarımızda doğallığı, sağlığı ve kaliteyi her şeyin üzerinde tutarak Anadolu toprağının bereketini, emeğimizi sizlere ulaştırıyoruz.
Bereketli toprağımız bizim en kıymetli hazinemiz. Sadece bugünü düşünerek hareket etmiyor, bu hazineyi yarınlara, çocuklarımıza daha da güzelleştirerek bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hem tohumumuzu hem toprağımızı koruyoruz. Yarını da düşünerek Konya Ovası’na 14 milyon ağaç diktik dikmeye devam ediyoruz.