Tatlı Tarifi Muhallebili Kadayif (resimli)

BenPia

Queen
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2008
4.850
18
318
Almanya
bu tatliya ben bayiliyorum
kadayif kitir kitir
arada o muhallebinin hafifligi mmm

250 gr. Kadayıf
125 gr. Margarin yada tereyag
1.5 çay bardagı şeker
1 su bardagı ceviz

Muhallebi icin :
1 kg. süt
1 su bardagı şeker
1 su bardagı un
1 paket krem şanti
1 çay kaşıgı tarçın
1 adet limon rendesi (arzuya göre)

Tencereye muhallebilik tüm malzememizi alıyoruz (kremşanti haric) mixerle cırpıyoruz, icine limon rendeliyoruz ve ocaga alıyoruz muhallebimizi pisirdikten sonra ılıması icin kenara alıyoruz,
ılındıktan sonra kremsantisini ekleyip karıstırıyoruz

kadayıfı tavada tereyag ile rengi altın sarısı olana dek kavuruyoruz sekeri ve cevizi ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz, kavurdugumuz kadayıfın yarısını borcama döküyoruz üzerine soguyan muhallebimizi yayıyoruz en üste kadayıfımızın kalan kısmını yayıp servis tabagımıza alıyoruz. afiyet olsunnn

Son düzenleme:
kessinlikle denemek istediklerimin arasinda geliyo bu muhallebili kadayif
ellerine saglik nefis görünüyo

tsk ederim arkadaslar .. afiyet olsun ..bencede deneyin cok hafif ve bereketli

ya arkadaslar resimleri hangi bölüme ekliyosunuz?

Çok güzel görünüyo eline sağlık çokda hafif bi tatlı. Canım çekti valla :)
Aklıma takılan bişey var krem şantiyi toz halindemi yoksa krema haline getirip mi muhallebinin içine koyuyoruz ?

Çok güzel görünüyo eline sağlık çokda hafif bi tatlı. Canım çekti valla :)
Aklıma takılan bişey var krem şantiyi toz halindemi yoksa krema haline getirip mi muhallebinin içine koyuyoruz ?

ay iyiki sormuşsun yoksa ben krema haline getirip koyucaktımm..çok mersi:))

sağol canım. dün canım çok çekti bu tatlıyı ama kadayıf bulamadım hiç bi yerde hevesim kursağımda kaldı

tühh..ben yurtdisindayim bulabiliyorum kolaylikla... nerelerde satilabilir acaba onu bilmek lazim ... yaa biliyosunuzdurda yine altini cizim ben taze kadayif olucak

benimde canim istedi simdi gercekten lezzetli hafif oluyor.. ama diyet grubundayim arkadaslarim duymasin

Bende yapmıştım bu tatlıyı inanılmaz güzel ve hafif oluyor herkese tavsiye ederim ellerinize sağlık şimdi olsada yesek biraz demi cokacimcoook

aldım kadayıfımı..haftasonu misafirime yapıcam..daha önce yemiştim çok hoşuma gitmişti..

Back
X