Muhasebe belası

24201806

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2022
247
298
23
38
Merhaba arkadaşlar.
Devlet kurumunda çalışıyorum yaklaşık 6 aydır muhasebe servisindeyim ama kafam bir türlü almıyor bu işi. Çok fazla iş yükü var daha önce hiç bilmediğim işler.
Damga, muhtasar, işçi çıkışları, sgk girişleri, emekli sandığı girişleri, ba/bs, KDV bildirimleri hepsini bana verdiler. Bana işi öğreten arkadaş sadece gösterdi ben mantığını anlamadım bu işlerin ve 6 aydır ezbere yapıyorum hepsini. Bir şey sorduklarında donup kalıyorum resmen.
Ayrıca ilerlemiş anksiyete ve ilerlemiş depresyon tanısı koydu psikiyatrist ve bu birim benim hastalığımı iyice tetikliyor gibi hissediyorum.
Tayin isteyip buraya gelmek isteyen arkadaş gelene kadar da bu birimden beni alın diyemiyorum müdürlere, tabi o arkadaşın da tayini gelirse..
Ne yapmamı önerirsiniz ? Var mı muhasebeyi sevmenin bir yolu ?

Yapabilirsin diye düşündük dediler en başta. Ama benim aklım almıyor ezbere yapıyorum resmen. Sürekli hata yapıyorum şeften yardım istiyorum cebellesiyorum resmen muhasebe servisiyle

Yapabilirsin diye düşündük dediler en başta. Ama benim aklım almıyor ezbere yapıyorum resmen. Sürekli hata yapıyorum şeften yardım istiyorum cebellesiyorum resmen muhasebe servisiyle
Bilmeden muhasebe yapmak zor olur. Çalışırken keyif de almazsınız. Bence konuşun çözün yada öğretin deyin 😊

Merhaba arkadaşlar.
Devlet kurumunda çalışıyorum yaklaşık 6 aydır muhasebe servisindeyim ama kafam bir türlü almıyor bu işi. Çok fazla iş yükü var daha önce hiç bilmediğim işler.
Damga, muhtasar, işçi çıkışları, sgk girişleri, emekli sandığı girişleri, ba/bs, KDV bildirimleri hepsini bana verdiler. Bana işi öğreten arkadaş sadece gösterdi ben mantığını anlamadım bu işlerin ve 6 aydır ezbere yapıyorum hepsini. Bir şey sorduklarında donup kalıyorum resmen.
Ayrıca ilerlemiş anksiyete ve ilerlemiş depresyon tanısı koydu psikiyatrist ve bu birim benim hastalığımı iyice tetikliyor gibi hissediyorum.
Tayin isteyip buraya gelmek isteyen arkadaş gelene kadar da bu birimden beni alın diyemiyorum müdürlere, tabi o arkadaşın da tayini gelirse..
Ben lisede muhasebe okuduğum halde zar zor mezun oldum hatta üniversiteye geç başladım tek ders sınavını beklerken derken üniversitede de karşıma çıktı :D yok asla anlamıyorum. Matematiğim iyidir onda sıkıntı yok ama muhasebeye beynim kapıları kapatmış :D

Ben lisede muhasebe okuduğum halde zar zor mezun oldum hatta üniversiteye geç başladım tek ders sınavını beklerken derken üniversitede de karşıma çıktı :KK70: yok asla anlamıyorum. Matematiğim iyidir onda sıkıntı yok ama muhasebeye beynim kapıları kapatmış :KK70:
Of benim de 10 senede orada çalışsam kafam almayacak gibi

Işin mantığını anlasanız zor değil her ay aynı sistem veriler değişik dolduracagin ve beyan edeceğin program belli sorun vergi kısmını ayrıca muhasebe kısmını da yapmaniz

internetten izleyerek öğrenmeye çalışın ben sıfır bilgi iş yerinde saçma sapan durumlar yüzünden oturup 1 günde bilgisayarlı muhasebe öğrenmek zorunda kalmıştım ve ne ne maliye ne muhasebe vergi vs dersi hiç görmediğim halde. udemyde vs kurslar var değişme şansı yoksa kabul etmeye çalışın elbette siz de yapabilirsiniz

Öğrenmek için İnternet ortamındaki döküman video vb kaynaklardan destek alın, takıldığınız noktada işyerindede yardım alabileceğiniz birileri varsa çekinmeden destek isteyin, sizi cok iyi anlıyorum bi dönem asla eğitim ve donanımımın olmadığı bir birimin eğitmeni 2 ay rapor aldığında beni onun yerine getirmişlerdi sıkıntı yaratmaması adına söylemeyeceğim fakat onlarca insana eğitim vermek zorunda kalmıştım bunun içinde günlerce ne videolar izledim ne pdfler okudum epey faydası olmuştu😅 kafanızda büyütüp kendinizi ne kadar strese sokarsanız hata payınız okadar artar, muhasebe mantığını çözdükten sonra gerisi gelir.

Merhaba arkadaşlar.
Bende muhasebeciyim bir firmada tabi işe önce mali müşavirlik ofisinde başlamıştım ilk başladığımda beyannameler çok karışık geliyordu bazen nasıl öğrencem diye panik yapıyordum sonra hırs yaptım. Netten vidolar muhasebeyle ilgili ne varsa araştıra araştıra öğrendim. Not aldım sürekli kafam karışmasın diye SGK defteri ayrı , muhtasar defteri ayrı , KDV beyannamesi defteri ayrı ,genel bilgiler defteri ayrı notlarımı aldım bir şeye takıldığımda deftere bakıyordum hemen bide işyeri de sürekli pratiğe dökünce çabuk çözdüm. sadece yansıtma ve kurumlarda baya bi zorlandım onuda bi şekilde çözdüm. Öğrendikçe sevdim ben muhasebeyi en sevdiğim yanı muhasebe yaparken hiçbir şey düşünmüyorsun kafanı sadece yaptığın işe vermek zorunda kalıyorsun bir şey düşününce yanlış yapma ihtimali çok yüksek o yüzden kafam dağılıyordu benim sorunlardan uzaklaşıyordum. Size tavsiyem sizde böyle yapın zamanla seversiniz.

Merhaba arkadaşlar.
Bilmediğiniz bir konuda nasıl devlette çalışabiliyorsunuz nasıl girdiniz oraya. Cidden ciddi ciddi soruyorum çünkü devlete girmek kolay değil belli başlı sınavlardan geçmek lazım. Uzmanı olmadığınız bir konuda devlete bu kadar kolay girilebiliyorsa bizde şansımızı deneyelim en azından tecrübeli olduğum bir konuda.

Muhasebe ile uğraşıp muhasebeyi sevene hiç rastlamadım zaten

Eğer hiç sevmiyorsanız başka bölüme gelmeye bakın

6 ay olmuş , o kadar en azından mantığını kavramış olurdunuz.

siz sadece maaş kısmındasınız anladığım kadarıyla. 6 ay öğrenmek için yeterli bir süre. saydığınız işler de öyle çetrefilli değil. benzer birimde çalışıyoruz, ben banka kısmındayım. sizin yaptığınız şey muhasebe bile değil aslında. çıkardığınız işlem fişlerinden ötürü muhasebesel işlemler yapıyorsunuz ama tam muhasebe denemez. daha çok ik işi bunlar.

Bilmediğiniz bir konuda nasıl devlette çalışabiliyorsunuz nasıl girdiniz oraya. Cidden ciddi ciddi soruyorum çünkü devlete girmek kolay değil belli başlı sınavlardan geçmek lazım. Uzmanı olmadığınız bir konuda devlete bu kadar kolay girilebiliyorsa bizde şansımızı deneyelim en azından tecrübeli olduğum bir konuda.
devlette iş tanımı olduğunu düşünmeniz beni güldürdü yahu. benim atandığım unvanla, kurumda yaptığım işin alakası yok. devlette çalışan personelin çoğunluğu da böyledir zaten.

Yaşadığınız şehirde ücretsiz halk eğitim kursları vardır muhakkak onlara bir bakin size uygun saatte olana gidin birşeyler muhakkak öğrenirsiniz.
Üstte bir arkadaş önermiş muhasebe ile ilgili videolara göz atın notlar alın.
Psikolojinizi de ihmal etmeyin hele depresyon tedavi edilmezse çok büyük zararli sonuçlar veren bir hastalik majör depresyona çevirmeden tedavinizi muhakkak olun.

Back
X