Muhasebe depertmanına aldılar beni.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.892
96.183
1.123
Öncelikle merhaba kızlar..

Çalıştığım işyerinde muhasebe depertmanındaki elemanın çıkarılmasıyla birlikte muhasebeye artık ben bakmaya başladım ama çok geriliyorum..Eta tabanlı muh.programı kullanıyoruz..
İlk etap 770 li hesaplar ve fatura girişlerini yaptım şirketin aldığı inşaat malzemeleri üzerine sonra da aldığımız maldan iade faturası kesip o faturayı etaya işledim ama korkuyorum kızlar..

İşçü ücretlerini hesaplama ve ödeme de bana kalacak:(( muhasebe derin sorumluluğu olan bir iş acaba başarabilir miyim ? muhasebe bölümünde çalışan arkadaşlar bana bu konuda ne gibi bir yol takip ettiklerini söyleyebilirse çok sevinirim.

Ve derdime gelince dönüşü olmayan bir işlem oluyor mu bu programlarda ? Rahatlamaya ihtiyacım var sanırım

Her şeyin dönüşü vardır rahat ol canım en başta programı iyi bilmen lazım boş kaldığın zamanlar biraz kurcala öğrenmeye bak ayrıca sana net bilgi verecek birilerini mutlaka bul..eğer çok takılırsan aynı işlemin önceki aylarda nasıl yapıldığına bakıp kopya çek biraz :6::6::6:

En güzeli önceki aylarda yapılan işlemlere iyice bir bak. Doğrusunu öyle çözebilirsin. Fakat şunu da belirteyim daha önce den bende yaptım bu işi öyle diğer işler gibi bugün başım ağrıyor bugün sinirlerim biraz bozuk olaylarını bu meslek kabul etmiyor.
Ben bir kişinin alacağı olması gerekirken devletten boç çıkarmışım devletin işine gelir böyle birşey ama adama ne cvp vericem diye kara kara düşündüm. Allahtan adam şirketini kapattı da bizim iş biraz duman olup gitti gibi oldu.

Çok ama çok dikkat etmelisin.
Özellikle personel maaşlarına da dikkat et her ay değişebiliyor ve hiç unutmam diyebileceğin şeyler aklından çıkabiliyor herşeyi not almalısın sakın unutma.

Çalıştığım işyerinde muhasebe depertmanındaki elemanın çıkarılmasıyla birlikte muhasebeye artık ben bakmaya başladım ama çok geriliyorum..Eta tabanlı muh.programı kullanıyoruz..
İlk etap 770 li hesaplar ve fatura girişlerini yaptım şirketin aldığı inşaat malzemeleri üzerine sonra da aldığımız maldan iade faturası kesip o faturayı etaya işledim ama korkuyorum kızlar..

İşçü ücretlerini hesaplama ve ödeme de bana kalacak:(( muhasebe derin sorumluluğu olan bir iş acaba başarabilir miyim ? muhasebe bölümünde çalışan arkadaşlar bana bu konuda ne gibi bir yol takip ettiklerini söyleyebilirse çok sevinirim.

Ve derdime gelince dönüşü olmayan bir işlem oluyor mu bu programlarda ? Rahatlamaya ihtiyacım var sanırım

Hayırlı olsun öncelikle...sizi yazılarınızdan az çok tanıdığım kadarıyla hiçte başaramazsınız gibi gelmiyor:)) oldukça zekisiniz ve üstesinden gelebilirsiniz..muhasebe biraz dikkat biraz yorumla işidir aynı zamanda...eta nın iki farklı versiyonunu kullandım ama daha çok eta7 ..personel programını kullanmadım ama...aşağı yukarı her programda mantık aynıdır ve mutlaka her hatanın telafi edilebilir bir yanı vardır..sadece ilk başlarda bilmiyor olmanızdan kaynaklanan bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum..

kaç kişi çalışıyor bilmiyorum ama işçi ücretlerinin hesabında,onlarla ilgili her ayrıntıyı not etmenizi tavsiye ederim..inşaat sektörü biraz daha farklıdır konuya ben de çok hakim değilim ama naçizane fikirlerimi paylaşmak istedim:16: ve bir kaç içinde kesinlikle pek çok şeyi azmış olursunuz,bunda da neden eminim bilmiyorum ama öyle hissettiriyorsunuz:17:

İşvereniniz yeterli olup olmadığınıza bakmadan sizi oldukça sorumluluk gerektiren bir bölüme alabiliyorsa, yanlış yaptığınızda size hesap sorma hakkını da kullanamaz.
Sonuçta tercihiniz değildi. Yeterlilik konusunda bir güvence vermediniz.
Umarım üstesinden gelirsiniz....

canım benim :) hayır geri dönüşü olmayan bir işlem olmaz eğer ayarlarını kurcalamazsan fazla :) eta kolay bir programdır merak etme hep yönlendirir seni...işleye işleye öğrenirsin...en kötüsü yanlış yaparsan yaptığın işlemi siler yeniden yaparsın :) ücret hesaplamarıyla ilgili mali müşavirinizden yardım iste canım o gereken desteği verir .yaptığın her işlemi bir süre kontrol et işlemi yaptıktan sonra aç ekstreyi ve kontrol et doğru tarafa işleyip işlemediğini...sonra alışırsın merak etme...

Kesilen her fatura otomatik olarak zaten sisteme işlenir, ayrıca işlemeniz mükerrer işleme neden olur.
Bunu bir kontrol edin derim. Ayırca işvereninize çok şaşırdım doğrusu, muhasebe sorumluluğu ve zorunluluğu yüksek bir meslektir
nasıl olur da bu konuda yeterli donanıma sahip olayan bir personeli direkt buraya kaydırabilir.
Yanlış anlamayın sakın sizi eleştirmek değil amacım ama herkesin branşı ve iyi olduğu konu farklıdır.

Size şöyle sorayım genel muasebeyi ordamı tutuyorsunuz ?büyük bir ihtimalle etada muhasebe entegrasyonu vardır.Bazı bölümlerde direk atmaz eta muhasebeye onu tekrar mahsuptan yapıp muhasebeleştirmeniz gerekebilir.eğer ay sonu mizan yada muavin sizin ordan çekiliyorsa.Benim size tavsiyem işlemlere geriye dönük olarak bakmanız o zaman neyin nasıl yapıldığını daha rahat anlarsınız.
ücretleride şöyle muhabeleştirebilirsiniz bordroyu önüne alıp.etadan muhasebe bölümene girip yeni mahsup fişinden hangi ayın bodrosuysa tarihi ona göre belirtip.792 01 hesabı borçlandır 381,360,361 hesaplarıda alacaklandır şimdi hangi aşamada olduğunu bilmediğim için üstün körü anlattıp eğer sorun olursa tekrar cevaplarım

neden eta gıbı berbat bır program kullanıyorsunuzkı.bız luca kullanıyoruz kafam rahat hata yapma rıskım cok az işverenınızle gorusup baska bır programa baslıyabılırsınız.eta gercekten cok zor bır programdır.eta kullanacagınıza elınde tut daha ıyı muhasebeyı.

kızlar ben zaten muhasebe bölümü mezunuyum yabancı değilim hesaplara

ama bu konuda ilk deneyimim bu yetiştirecek beni şirket sahibimiz..Ayrıca kendisi mali muşavir patronumuzun ..Bugün birkaç şey ögretti fatura girişleri konusunda gayri resmi ve resmi hesaplara işleniş biçimi ve mantıgını..

ETA'yı yakında eta sQL ile degiştireceğini söyledi..ama ne zaman onu bilemiyorum

Ayrıca kalsedon'cum teşekkür ederim canım:38:

Kesilen her fatura otomatik olarak zaten sisteme işlenir, ayrıca işlemeniz mükerrer işleme neden olur.
Bunu bir kontrol edin derim. Ayırca işvereninize çok şaşırdım doğrusu, muhasebe sorumluluğu ve zorunluluğu yüksek bir meslektir
nasıl olur da bu konuda yeterli donanıma sahip olayan bir personeli direkt buraya kaydırabilir.
Yanlış anlamayın sakın sizi eleştirmek değil amacım ama herkesin branşı ve iyi olduğu konu farklıdır.

Canım biz faturayı elle kesiyoruz..alıştan iademiz vardı onun için ele kesip sisteme işledim iadeyi..

ve 320 yi borçlandırım 150 ile 391(alıştan iade kdvsi) alt hesabını seçerek mahsup yaptım

rica ederimm:16: bi kaç temel bişiyden sonra zaten yapamabileceğin şeyler,patronunun da müşavir olması iyi bir avantaj tabi..ben eta SQL da kullandım windows tabanlı,kullanımı daha ayrıntılı ama kullanılabilirliliği güzell...artık zaten dos tabanlı programlar da kalkıyor tek tek...

hayırlı olsun tekrarrr:31:

Çok teşekkür ediyorum canım zaten yavaş yavaş öğrenip yetişmek niyetim..1 sene içinde iyice bilgi sahibi olurum inşallah..Zaten alanım bilgisayarlı muhasebe :)

hayırlı olsun. diğer konulardan hatırladığım kadarıyla açıköğretimi bitirip mali müşavir olma niyetindeydiniz zaten bu değişiklik iyi bir fırsat olmuş. ben yeterlilik sınavına hazırlanan ve yıllardır bu işin içinde biri olarak önce şunu söyleyeyim herşeyi ama herşeyi mutlaka bir deftere ajandaya ya da pcde bir dosya açıp oraya mutlaka not alın. işler yoğunlaştıkça aklımızdan çıkabilir ya da unutabiliriz bizim meslekte dikkat çok önemli biliyorsun.
her programda yaptığınız işlemleri geri alma şansı var. takıldığınız herşeyi nette araştırabilirsiniz. programın inceliklerini pratik yönlerini yaptıkça öğrenirsin zaten. boş kaldıkça geçen yıl kayıtlarına gözatabilirsin. aynı işlemi ilk yaptığında o kayda göre yapabilirsin. mesleğe uzak olmadığın için az çok hesap mantıklarıyla ilgili bilgin vardır zaten. bu da senin için artı olur.
patronun müşavir olduğu içinde avantajlısın çok takıldığın yerde ona sorabilirsin. buradan da elimiden geldiğince ben sorularını yanıtlarım.
gerçekten yapmak istediğin bir işse başarısız olman için hiçbir sebep yok zaten önce güven sonra herşeyi başarırsın.

hayırlı olsun. diğer konulardan hatırladığım kadarıyla açıköğretimi bitirip mali müşavir olma niyetindeydiniz zaten bu değişiklik iyi bir fırsat olmuş. ben yeterlilik sınavına hazırlanan ve yıllardır bu işin içinde biri olarak önce şunu söyleyeyim herşeyi ama herşeyi mutlaka bir deftere ajandaya ya da pcde bir dosya açıp oraya mutlaka not alın. işler yoğunlaştıkça aklımızdan çıkabilir ya da unutabiliriz bizim meslekte dikkat çok önemli biliyorsun.
her programda yaptığınız işlemleri geri alma şansı var. takıldığınız herşeyi nette araştırabilirsiniz. programın inceliklerini pratik yönlerini yaptıkça öğrenirsin zaten. boş kaldıkça geçen yıl kayıtlarına gözatabilirsin. aynı işlemi ilk yaptığında o kayda göre yapabilirsin. mesleğe uzak olmadığın için az çok hesap mantıklarıyla ilgili bilgin vardır zaten. bu da senin için artı olur.
patronun müşavir olduğu içinde avantajlısın çok takıldığın yerde ona sorabilirsin. buradan da elimiden geldiğince ben sorularını yanıtlarım.
gerçekten yapmak istediğin bir işse başarısız olman için hiçbir sebep yok zaten önce güven sonra herşeyi başarırsın.

Çok teşekkür ediyorum canım.

Yaptıgınız herseyı tekrar gozden gecırıp kontrol edın hata ihtimalini azaltırsınız.Muhasebede geri dönüş yapmak ıcınde zaman dılımını dıkkate alın..Örneğin gecen ayki mali veriye müdahale edemezsiniz.Kdv beyan edildiğinden düzeltme beyannamesı vermek gereklı olur.. Bunlarıda dikkate alarak hatalarınızı azaltabılırsınız. Zaman ıcınde alıskanlıktan gozu kapalı kayıt yapabilecek duruma gelirsiniz.Hata yapmaktan korkmayın Korktukca daha buyuk hatalar yaparsınız..

Hayırlı olsun yeni işin :o)

Back
X