Mükemmelleyitçi.

RachelB

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2009
40
2
86
Çanakkale
Hanımlar ben mesela bir filmde birisini gördüm, onunda saçları ya da odası ya da herhangi başka bir şeyi çok güzeldi işte o zaman diyorum hemen bende saçlarımı bu şekle sokayım bende bu kıyafetten alayım odamı bu şekilde dekore edeyim. Tabi ki olmuyor. Özellikle oda olayı. Her filmde odamı yenilesem mobilyacı açarım. İnternette araştırdım ergenlikten olur böyle şeyler diyordu ama ergenliği atlatalı yıllar oldu. 2 seans psikolağa gittim ama işe yaramadı. Çünkü adam çok profesyonel konuşuyordu. Yani beni gerçekten anladığını hissedemedim. Bu yüzden halimden ancak sizlerin anlayacağını düşündüm. Lütfen yardım edin kurtuluyum bu benzeme isteğinden. Çünkü gerçekten artık film izleyesim, kitap okuyasım, yeni insanlar göresim gelmiyor. :çok üzgünüm:

Şimdi mesela bugün film izledin kadının saçına bayıldın ve gidip yaptırdım tam dönerken eve yolda bir kadın gördün onun saçınada bayıldın ama bu bambaşka bir renk mesela???

Mükemmelliyetçilik başka birşey, sizin anlattığınız başka.

Bu tip durumlara "özenmek" yapan kişiye de "özenti" denir.

Son söz Mevlana'dan: Ya olduğun gibi görün yada göründüğün gibi ol.

kendinle barışık değilsin sanıyorum.

biraz kendinden yaşından ve ailenden bahseder misin?

bu beğenme,, mükemmelliyetçilik değil.o an beğenirsiniz. bu bana anormal gelmedi. insan bir evin dekorasyonunu ,bir kadının saçını yada kıyafetini beğenebilir. keşke kuaförüm bunun aynını yapsa diyebilir yada evim böyle olsa. güzel olan beğendiğiniz bir şeyden sizin de olmasını istemeniz bence çokta anormal değil. millet bir sanatçının mesela ,victoria beckhamın saç kesimini çok beğenip onun gibi kestirmedi mi,yada herhangi bir sanatçının saç rengini beğenip ,resmini götürüp,o renk boyatmadı mı. dekorasyon dergilerinde yada filmlerdeki evlerden ilham almadı mı. bunlar bana o kadar da garip gelmedi.

Sorunun tam olarak ne açıklamalı olarak anlatabilirmisin? özentilik farklı bişey, mükemmeliyetçilik farklı çünkü.. Daha önceki doktorun bir teşhis koydumu peki?

Bu mükemmeliyetçilik değil. Bence sorun kendi tarzınızı bulamamış olmanız ve herşeyi aynı anda istemeniz. Aklıma duygusal bir açlığınız olduğu ve hiçbirşeyin sizi kolay kolay tatmin etmediği geldi. Evet, ergenlikte yaşıyoruz bunları ama kısa sürdüğü ve zamanla kendi çizgimizi bulduğumuz için sorun teşkil etmiyor. Ancak sizinki gibi sürekli hale geldiyse, bence buradan aldığınız tavsiyelere değil bir psikologa ihtiyacınız var . Tabi dediğiniz gibi her psikolog da insanın dilinden anlamıyor. Hemen vazgeçmeyin, başka psikologları deneyin bence.

Son düzenleme:
Ben de tam tersiyimdir başkasında olan şeyleri giymeyi, takmayı,sürüp sürüştürmeyi hiç sevmem evime de almam daha farklı eşyalar ilgimi çeker... Bu yüzden moda denen şeyden de nefret ederim.

O ne öyle Kızılay dağıtmış gibi herkes aynı. Giyim aynı, saçlar aynı, yüzler aynı. Ne kadar sıkıcı herkes aynı... Boşverin başkalarını kendi tarzınız olsun... Hayata farklılığınızla renk, güzellik hatta özellik katın... Zaten siz farklı birşey yaptığınız zaman aynı şeyleri görmekten sıkılan moda mahkumu insanlar size özenecek, siz başkasına değil ;)

Tecrübeyle sabittir;)

Son düzenleme:
Mukemmelliyetcilik degil tamaman ozentilik bir an once kurtulursun umarim cunku cok kotu bir huy hem sana zarar verir hem de cevren tarafindan kotu elestirilirsin

başkasına benzeme,özenti,bence kendiniz olmayı deneyin çünkü bu dedikleriniz başınıza çok sorunlar açar.özellikle evlendikten sonra.eşiniz sizi siz olduğunuz için değil başkasına benzediğiniz içinmi sevecek ki :olmaz:

Bana da cok normal geldı acıkcası..
hepımız de maymun ıstahlılık vardır bıraz da olsa...
evımızı kendı zevkımıze gore dekore ederız..baska bır yerde daha guzelını gorur,,ahh keske boyle yapsaydım,,vs.. deriz içteniçe...
sarı saca bayılıp vazgecemıyorken,,,sımsıyah saclı bır bayanın saclarını begenıp,,acaba sıyaha mı boyatsaydım vs.. hepımızın aklından gecer..ama sonra unutr gıderız..
ama tabi iş bu ölçüde normal..
sızın hayatınızı etkıleyecek,,,kafanızda hep problem yaratacak boyuta geldıyse tabıkı o zaman iş vahım..
kıskançlık,,,çekememek bu boyuttan sonra baslar bence..
ama sızın durumunuzla ılgılı farkındalıgınız olumlu bır gelısme bence..
psıkoloğunuzu degsıtırın ıstersenız,gıttıgınızı samımı bulmamıssınız..
kısısel gelısım ıle ılgılı kıtaplar da yardımcı olacaktır..
ayrıca sureklı kendınızı telkın edıp kendınızle konusun ve kafanızın baska seylerle oyalanmasını saglayın...

canım senin ki sadece özenti hatta ve hatta gelip geçen bir özenti..
Eğer cidden mükemmelliyetçi olsaydın açtığın konu başlığı " mükemmelleyitçi" değil, "mükemmelliyetçi" olurdu..:1closedeyes:
yani yazdığına dikkat ederdin..
dediğim gibi seninki sadece geçiçi özenti..
..:1closedeyes:

aman herkez aynı tatlım sıkma canını ..bihterin o zevksiz elbiseleri ,yüzükleri bile moda oldu ya ,, sanki millet o kıyafetleri giyince bihter olacak ,, kadının kendi güzel oysa o rüküş elbiseler bile yakışıyor..

bunun mükemmelliyetçilikle alakası yok
özenti diyebiliriz belki.
ama bunu burada çözemezsin.
belki başka bir psikologa gitmelisin.
anlattığın boyuttaysa önemli bir sorun bence.

Back
X