Mülakatta kem küm etmekten korkuyorum

sufigo

Mühendis adayı :)
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2013
718
156
73
herkese merhaba üniversite öğrencisiyim. TEV bursu için başvurmuştum bugün mail gelmiş ön değerlendirmede şartları sağlamışım ve mülakata çağırıyorlar. Mülakat da pazartesi günü. Ama gözümü korkuttular giyime , diksiyona dikkat ediyorlarmış ben zaten utangaç biriyim ve bir heyet karşısında kendimi ifade edememekten korkuyorum. Daha önce TEV mükakatlarına katılan oldu mu? Mülakatlar hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Neler soruyorlar?

Bence doğal olun.Kendinizi farklı biri gibi göstermeye çalışırsanız elinize yüzünüze bulaşır.Zaten burs başvurusu bu.İş mülakatı değil.Sizden profesyonellik beklemezler.Anlayışlı olurlar

Bence doğal olun.Kendinizi farklı biri gibi göstermeye çalışırsanız elinize yüzünüze bulaşır.Zaten burs başvurusu bu.İş mülakatı değil.Sizden profesyonellik beklemezler.Anlayışlı olurlar

yok zaten başkası gibi davranamam, tek sıkıntım yabancılarla konuşurken çok zorlanarak utana sıkıla konuşuyorum .
bakalım umarım güzel geçer :)

Bu mülakatlar başa dert. Sırf Kpss A grubuna mülakat korkumdan bulaşamıyorum.

ben de korkuyorum. Hatta mülakata gitsem mi gitmesem mi diye düşünüp duruyorum.
Yok artık, denemeden vazgeçmeyin lütfen.
Kılık kıyafete gelirsek elbette öğrenci en fazla nasıl giyinebilirse öyle giyineceksiniz. Kimse sizden manken gibi giyinmenizi beklemez zaten.
Konuşmaya gelince de, sorulan sorulara anlaşılır, net cevaplar verin, gevelemeyin. Sıkıntılı pozlar takınmayın, karşınızdakiler de insan ve sizin o anki ruh halinizden haberdarlar. Çünkü sizin gibi birçok öğrenci görmüş olacaklardır. O sebeple kendinize güvenin ve şansınızı deneyin derim.

Bence olmazsa da olmaz deyip sakin olursaniz basarirsiniz. Ozguveniniz oldugunu belli etmeniz icin sakinlik sart. Sakin olmak icin de amaan vermezlerse vermesinler diyebilirsin

Öğrenci bursu olduğu için akademik mesleki hedefleriniz konusunda bi konuşma hazırlayın derim.. ihtiyacınızı ölçmek için biraz kırıcı gibi gelebiliyor bazı sorular hep sakin kalın.. sadece bi görüşme..

Madde madde ilerleyelim... öncelikle kasma derin nefes al. Sorduklarına kısa ve net cevaplar ver. Ellerini bağlama. Kahverengi ve sarı hariç sade bir kombin giyebilirsin. Burs olduğu için çok kasma samimi ve saygılı olman yeterli. Gelecek planını mutlaka soracaklardır. Yüksek lisans hedefini vs söyle. Staj için araştırmalar yaptığını fln söyle. Ailende başka okuyan varsa söyleyebilirsin. Başarılar

Yok artık, denemeden vazgeçmeyin lütfen.
Kılık kıyafete gelirsek elbette öğrenci en fazla nasıl giyinebilirse öyle giyineceksiniz. Kimse sizden manken gibi giyinmenizi beklemez zaten.
Konuşmaya gelince de, sorulan sorulara anlaşılır, net cevaplar verin, gevelemeyin. Sıkıntılı pozlar takınmayın, karşınızdakiler de insan ve sizin o anki ruh halinizden haberdarlar. Çünkü sizin gibi birçok öğrenci görmüş olacaklardır. O sebeple kendinize güvenin ve şansınızı deneyin derim.

tamam deneyeceğim . yazdıklarınız için de teşekkür ederim dikkate alacağım sağolun :)

Öğrenci bursu olduğu için akademik mesleki hedefleriniz konusunda bi konuşma hazırlayın derim.. ihtiyacınızı ölçmek için biraz kırıcı gibi gelebiliyor bazı sorular hep sakin kalın.. sadece bi görüşme..

evet şimdiden kafamda tasarlamaya başladım sakin kalmaya da çalışacağım. Teşekkür ederim yorumunuz için :)

Bir hafta önce öğretmenlik için mülakata girdim ki bu puan benim geleceğimi etkileyecekti

Girmeden sürekli rabbişrahli Sadri ayetlerini okudum (netten bulabilsin)
Hem heyecanım gitti(dizlerim titriyordu girmeden) hem de gayet takılmadan konuştum.

90 aldım :)

Madde madde ilerleyelim... öncelikle kasma derin nefes al. Sorduklarına kısa ve net cevaplar ver. Ellerini bağlama. Kahverengi ve sarı hariç sade bir kombin giyebilirsin. Burs olduğu için çok kasma samimi ve saygılı olman yeterli. Gelecek planını mutlaka soracaklardır. Yüksek lisans hedefini vs söyle. Staj için araştırmalar yaptığını fln söyle. Ailende başka okuyan varsa söyleyebilirsin. Başarılar

yardımcı olduğun için teşekkür ederim :)

Bir hafta önce öğretmenlik için mülakata girdim ki bu puan benim geleceğimi etkileyecekti

Hem heyecanım gitti(dizlerim titriyordu girmeden) hem de gayet takılmadan konuştum.

Allahım ne kadar güzel. Hemen netten bakıcam teşekkür ederim senin adına da sevindim :)

Allahım ne kadar güzel. Hemen netten bakıcam teşekkür ederim senin adına da sevindim :)

Back
X