Murat Bardakçı'dan Atatürk ve Ateizm çıkışı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Murat Bardakçı'dan Atatürk ve Ateizm çıkışı
Murat Bardakçı, Atatürk'ün din ile ilgili düşüncelerinin yıllarca sansürlendiğini ve konuşulmadığını söyleyerek bu konuyu tartışmaya açtı.

• Murat Bardakçı, sunucusu olduğu ve Habertürk'te yayınlanan Tarihin Arka Odası programında Atatürk'ün "İlhamlarımızı gökten gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan alırız" sözünün din karşıtı bir ifade olduğunu söyledi.

"ASLINDA ATEİZM'DİR"
    Bir izleyicisinin Atatürk'ün dine bakışı hakkında"Pozitivizm'dir" demesi üzerine, bunun Materyalizm olduğunu anlatan Bardakçı, devamında"Aslında Ateizm'dir" şeklinde konuştu.
  • http://www.ensonhaber.com/murat-bardakcidan-ataturk-ve-ateizm-cikisi-2014-11-16.html

Keşke her şeyde olduğu gibi Atatürk'ün bazı cümleleri cımbızlanarak yazılmasa..Sırf kötülemek için,insanların dini duyguları sömürülerek Atatürk'e düşman yapmaya çalışmasalar.Murat Bardakçı'yı severdim bi tarihçi olarak ama yanıldığımı gördüm çünkü onun da yaptığı şey yukarda yazdıklarım.Atatürk'ün bu konuşmasını dinlemenizi rica ediyorum sizden ben şimdi buraya hepsini yazamam ama bu konuşmasının başında şöyle der 'Bizim devlet yömnetimimizde ki ana programımız CHP programıdır.Bunun kapsadığı prensipler,yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir.Fakat bu prensipleri gökten......' diye gider konuşması yani vurgulamak istediğim bu sözler CHP prensiplerinin hayattan alındığı laik olduğunu söylemek istemesidir.Kimse kimseyi dini görüşleri yüzünden yargılayamaz hele ki iftira atamaz senelerdir aynı şeyler cımbızlanarak söyleniyor peki şunlar biliniyor mu?
Atamızın "Dinsiz devletler asla ayakta kalamaz.", "Biz ne bolşevik ne de komünist olamayız çünkü biz milliyetperver ve dinimize hürmetkarız.", "Tüm Türkiye aleminin en büyük düşmanı komünizmdir ve nerde görülürse ezilmelidir","O (Peygamberimiz sav.) Allah'ın birinci ve en büyük kuludur.Onun izinde bugün milyonlarca insan yürüyor.Benim,senin adın silinir fakat sonsuza kadar O ölümsüzdür.","Büyük bir inkılap yapan Hz.Muhammed'e karşı olan sevgi ancak Onun ortaya koyduğu fikirleri korumakla tecelli edilebilir."," Hey büyük Allah'ım...Kuran'a inanmayan kafirdir,bize nasıl yol gösteriyor? Bunları tüm dünyaya aktarmalıyız." Dediklerini biliyormuyuz,görüyormuyuz internette okullarda? HAYIR! Çünkü istemiyorlar korkuyorlar Atatürk sevgimiz artar diye..Atatürk ki şuan bile en güzel en doğru tefsir olan Elmalılı tefsiri yaptırmıştır,Anadolu'da yüzlerce Kuran-ı Kerim dağıtılmıştır.İlk diyanet işleri başkanı Rıfat Börekçi şöyle anlatıyor " Ata'nın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı.Utanır,ezilir,büzülür.'Paşam beni mahcup ediyorsunuz' dediğim zaman," din adamlarına karşı saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır' buyururlardı.Atatürk şahsi çıkarları için kutsal dinimizi siyasete alet eden cahil din adamlarını sevmezdi" diyor.Yazacak o kadar çok şey var ki.Bilen tarihçilere ihtiyacımız var kendi yanlış ve hastalıklı fikirlerini saygısızca insanlara empoze etmeye etmeye çalışan tarihçiler olmamalı yazık..

Bu hafta Bardakçı'nın programını seyretmedim o yüzden programın haber olan kısmına bakıp lafın başı sonu tam bilmeden yorum yapamam.

Öte yandan Atatürk müslüman olsa ne yazar, ateist olsa ne yazar, ırkı farklı olsa ne yazar, tutun ki Atatürk ateist tutun ki Atatürk Türk bile değil, tutun ki Atatürk çapkının teki, tutun ki Atatürk galon galon içki içiyor olsun, valla Atatürk'ün dini, dili, ırkı zerre umrumda değil, Atatürk'ü seven insanların hiçbirinin umrunda değil, onun iyi bir lider, iyi bir başkumandan, iyi bir asker olduğu gerçeğini değiştirmez, Atatürk'ü sevmek saygı duymak için bir dine, bir ırka mensup olması şartı koşmuyoruz ki biz, kayıtsız şartsız seviyoruz.

Birilerini seven insanlar sirf muslugumanligiyla ovunuyo diye seviyo ya. Ataturk sevgisini bunlarla kazanmadi. Onu bu millet her neyse oyle sevdi :)

ataturk " laizismin " ,yeryüzündeki simgesidir !
halkı ne din'den sogutucu yöntemlere basvurmustur , ne de "dini" destek icin arkasına almıstır..
siyasette din degil ,laikligi benimsemistir..

(ayrıca ataist olup olmaması ,bizi ilgilendirir mi , ilgilendirmez ...bu da ataturkten kalan bir düsünce mirası .)

O sözün devamında da "gökten indiği sanılan kitapların dogmaları" demiştir.

Müslümandı, ateistti çok da umrumda değil, herkes kendinden sual olunacak. Tartışılacak bir konu değil bence..

O sözün devamında da "gökten indiği sanılan kitapların dogmaları" demiştir.

Müslümandı, ateistti çok da umrumda değil, herkes kendinden sual olunacak. Tartışılacak bir konu değil bence..

Farkındayım canım üstte yazıldığı için tekrar yazmadım zaten dikkat çekmek istediğim yer farklıydı.Tartışılacak konu değil ama birileri gelir damarımıza basarsa,üstelik yalanlarla iftiralarla böyle şeyler yaparlarsa cevap vermeden de geçilmez.

lan bi bitmediniz be, ne Atatürk müş arkadaş?
tarihte yığınla konu, kişi, olay var. biz 2 ayda bir Atatürk ve dini üzerine destansı programlar izliyoruz.
bu kadar ileri görüşlü, zeki, milliyetperver bir adam Ateistse bana neeee, Yahudi ise bana ne?
Allah bilir, bu murat ve ahalisine de b.k yemek düşer.

Son düzenleyen: Moderatör:
ay dini inancı neyse ne insanların size ne ya ne çok konuşuluyor bu. sırf Atatürk için değil herkes için söylüyorum bunu. insanların inancını/inançsızlığını bir rahat bırakın üf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…