offf yapma ya çokmu ümitsiz durumummKayinvalidem de beyaz deri koltugumun uzerine dergi onun uzerine de oldukca sicak caydanlik alti gibi birsey koymustu. Haliyle dergideki yazilar oldugu gibi koltukta... Gecmiyor da... Ben bulamadim yolunu. Bulursan helal olsun.
yok kızçem yokk denedım amvay lok aspırın kırcozun lokunu denedım ama olmuyoooooBi arkadasimin ogluda koltugun deri kismini tukenmez kalemle yazmis beyaz renk oda cikaramiyodu en son amway mi ne onun leke cikariciyla silmis cikti demisti bulursan bide onunla dene
limon muu offf evde yok ama yarın alır mutlaka denerim ama zannetmiyorum canım ya çünkü kolonya doktum asetonla sıldım sac spreyı dedıler denedım o kadar kimyasaldan sonra işe yaramıkii sen hiç bişey kullanmadan silmişsin çünküüMurekkep lekesine limon birebirdir.ama hic kimyasal kullanmadan once limon sikip bekletecesiniz sonra islak mendille sileceksiniz.ben ogretmenim her haftasonu onlugumdeki murekkep lekelerini limonla temizlerim
Normal mürekkep lekesini çıkarmak için, lekenin üzerinden soğuk su akıtılır. Bu işlem, su renksiz akıncaya kadar devam ettirilir. Sonra bol deterjan hafifçe köpürtülerek lekeye sürülür ve sonra sabunlu suyla yıkanır. Eğer uygunsa çamaşır suyu da kullanılabilir. Farklı bir işlem olarak kabartma tozu ile oksijen karıştırılarak bir macun haline getirilip, lekenin üzerine sürüldükten sonra buhara tutulur. Mürekkep lekesi ayrıca, limon ve tuz karışımıyla ya da sütle silinerekte çıkartılabilir. Ancak bazı mürekkepler kalıcıdır ve bunları çıkartmak pekte mümkün değildir.
Deri koltuğa döküne mürekkep lekesini çıkarmak için, yumuşak nemli bir bezi limonlu suya batırarak leke bölgesi silinmeli.
Cifle Sil.
Sigara kulunu dok limon sik.
Karbonat dok limon sik yada sirke sil..
ya sağolun kızlarr hepınız limonda hemfıkrısınız galıba yarın limonlada deneyeyım sıgarakulunude yaparım bakalım ınşallah çıkar cif denedim ama olmadıı maalesef sırke var evde kalkıp bıde onula sileyim bakalımm ya canlar bırde ole ınatcı bı lekekı o kadar sılmeme rağmen hıçç kıpırdama matlaşma falan yada bıraz geçer gıbı olma yokk olduğu gıbı duruyo lekeBenim kızımda krem rengi deri mutfak sandalyelerimi tükenmez kalemle boyamıştı..İlk etapta çıkmadı ama Cifle sile sile bi süre sonra çıktı lekeler..tükenmez kalemlerimiz kızımın ulaşamayacağı yerlerde saklı artık..
kızlar cok açıl yardımınıza ıhtıyacım var benım ıkıbucuk yaşındakı kızım oturma odamdaki koşe koltuğumun heryerını murekkeplı kalemle yazmış kadıfe olan yerlerı sıldım oturma bolumunu gectı ama kotugumun başları derı üstelikte beyazz orayıda yazmış kalemle denemedığım yöntem kalmadı kaç gundur kırcoz lok bulaşık deterjanı domestos cıff sac spreyı aseton olmuyor çıkmıyor bı turlu ne yapsam bılemiyorum kii ne olur başka bı fıkrı olan varsa yardımcı olun bana çok berbat bı şekılde duruyoo lütfen konum bıraz burada kalsın pratık bılgılerde açılan konulara cevap pek gelmıyoo çünküü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?