Musiki derneği: Adele ve Ahmet Kaya'nın şarkıları arasındaki benzerlik dava açılabilecek düzeyde

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
Musiki derneği: Adele ve Ahmet Kaya'nın şarkıları arasındaki benzerlik dava açılabilecek düzeyde
http://t24.com.tr/haber/musiki-dernegi-adele-ve-ahmet-kayanin-sarkilari-arasindaki-benzerlik-dava-acilabilecek-duzeyde,323364

Gülten Kaya, "Tenezzül edeceğini sanmıyorum" demişti

Adele'in 'Million Years Ago' adlı şarkısının ezgilerini Ahmet Kaya'nın 'Acılara Tutunmak' şarkısından aldığına yönelik iddialar, Musiki Eserleri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) tarafından değerlendirildi ve dava açılacak düzeyde olduğu kararlaştırıldı.

Habertürk'ten Mehmet Çalışkan'ın haberine göre MSG Adele’in şarkısıyla ‘Acılara Tutunmak’ şarkısını teknik olarak karşılaştırdı. Kurul, iki şarkının benzerliğinin dava açılacak düzeyde olduğuna karar vererek bunu Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’ya bildirdi. Kaya isterse Adele’e dava açabilecek.

Gülten Kaya, iki şarkının benzerliği gündeme geldiğinde “Dünya çapında birinin şarkı çalmaya tenezzül edeceğini sanmıyorum” demişti. MSG’nin raporuyla Kaya’nın vârislerine dava yolu açıldı.

dün yine dinledik şarkıyı. adele inki resmen buram burak türk ezgileri kokuyıor. bu ezgiler avrupada yoktur. tam türk filmlerindeki şarkılar gibi

Şarkıyı radyoda dinlemiştim ,ilk kez duyduğuma emin olduğum halde çok tanıdık gelmişti. Haberi okuyunca neden tanıdık geldiğini anladım. Çok benziyor gerçekten,esinlenilmiştir yada tesadüftür bilemem.

Demek ki her zaman bizimkiler onlardan esinlenmiyor,

onların da esinlendiği taklit ettikleri mevcut

Dinledim ve söyleyiş tarzını çok ama çok benzettim

bir tesadüf olmayacak kadar çok benziyor

Yok artık bu kadarına. Demek sadece bizimkiler yapmıyormuş.

2 şarkıyı da dinledikten sonra bir kez daha Ahmet Kaya nın söylemine hayran kaldım.

bu kadar sene arap şarkılarını aşır, üzerlerine söz yaz bizim diye yuttur.. biri kalkıp BENZER bir şarkı yapsın "ühühühü şarkımızı çalıyollaaa" diye yaygara çıkart..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…