Mutfak kavgası

burcubahar0635

what u get is what u give
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
6.538
15.760
248

Eşim mutfağa girdi mi çıkmak bilmiyor.Mesela yarın misafir gelecek mutfağa girdi yemek yapmaya başladı.Beni hiçbir işe karıştırmıyor.Tüm mutfağı ele geçirdi.İçeri girip abuk subuk kafadan uydurduğu yemekleri yapıyor.Ne söylesem itiraz ediyor hasta etti beni boğazlicam yakında.

Mesela yarın için güveç yapıcaz dedim ki içine arpacık soğanı da koy güzel olur başladı benle kavga etmeye yok bu orman kebabı mıymış yok arpacık soğanının ne işi varmış.Nasıl yapılacağına baktık.Dedim ki etleri önce başka yerde pişir sonra güvece ekle, gene başladı eti niye başka yerde pişiriyomuş ne saçmaymış gene kendi bildiğini yaptı.Sürekli her şeyi bi tek kendisinin bildiğini sanıyo :mad:

Ne zaman misafir gelecek olsa mutfağa koşa koşa gidip yemek yapmaya başlıyo.İstediğim gibi bişey bile pişiremez oldum tam bişey yapmaya çalışıyorum elimden alıp bırak sen ne anlarsın diyo bana :KK57: alıyo elimden sonra saçma sapan kuş üzümlü bezelyeli pilav falan yapıyo oo_O kadar dediğim dedik ve gıcık ki onu boğazlamamak için zor duruyorum tüm yemekleri mahvedip misafirlere rezil ediyo elinden alamıyorum gönlümce yemeğimi yapıp güzel bi sofra kuramıyorum herşeye karışıp elimden alıyo sofra düzenine kadar karışıyo çıldırıcam :mad:
Oh be yazdım rahatladım:KK45:

Eşim mutfağa girdi mi çıkmak bilmiyor.Mesela yarın misafir gelecek mutfağa girdi yemek yapmaya başladı.Beni hiçbir işe karıştırmıyor.Tüm mutfağı ele geçirdi.İçeri girip abuk subuk kafadan uydurduğu yemekleri yapıyor.Ne söylesem itiraz ediyor hasta etti beni boğazlicam yakında.

Mesela yarın için güveç yapıcaz dedim ki içine arpacık soğanı da koy güzel olur başladı benle kavga etmeye yok bu orman kebabı mıymış yok arpacık soğanının ne işi varmış.Nasıl yapılacağına baktık.Dedim ki etleri önce başka yerde pişir sonra güvece ekle, gene başladı eti niye başka yerde pişiriyomuş ne saçmaymış gene kendi bildiğini yaptı.Sürekli her şeyi bi tek kendisinin bildiğini sanıyo :mad:

Ne zaman misafir gelecek olsa mutfağa koşa koşa gidip yemek yapmaya başlıyo.İstediğim gibi bişey bile pişiremez oldum tam bişey yapmaya çalışıyorum elimden alıp bırak sen ne anlarsın diyo bana :KK57: alıyo elimden sonra saçma sapan kuş üzümlü bezelyeli pilav falan yapıyo oo_O kadar dediğim dedik ve gıcık ki onu boğazlamamak için zor duruyorum tüm yemekleri mahvedip misafirlere rezil ediyo elinden alamıyorum gönlümce yemeğimi yapıp güzel bi sofra kuramıyorum herşeye karışıp elimden alıyo sofra düzenine kadar karışıyo çıldırıcam :mad:
Sadece salata yapmasına izin ver.

Aman yada yapsın boşver. Her gelene onun yaptığını belirt tabii.

Ayy kulağa hoş geliyor ama düşününce kötü bi durum açıkçası ben mutfağa kendimden başkasını sokmak istemem Allah sabır versin :110:

Ne güzel bir eşin var yaa :)
Yemek yapan erkek nadir bulunan bir tür.
Hele bir de kirlettiği yerleri temizliyorsa, mutfağı leş gibi birakmiyorsa mesele yok.

Bence şöyle çözün.
Bir misafir geleceğinde, "bu seferki misafire hazırlığı ben yapicam. Sen Karışma. Sadece yardım et. Bir dahakine de sen yap. Söz ben karismicam" diyin.

Misafir ağırlama sırası kimdeyse patron o olsun. Çorbadan tatlıya sadece onun dediği olsun.

Sıra dediysem 1 er kez 1 er kez değil.
2 kere siz agirlayin. 1 kere o mesela

sadece misafirleremi yemek yapıyor ?

yoksa hergünmü pişiriyor ?

Her gün pişiriyo bişeyler.

Sadece salata yapmasına izin ver.

Aman yada yapsın boşver. Her gelene onun yaptığını belirt tabii.

Boşver kötü olunca kocam yaptı dersin :)
ama bende sevmem misafir bezelyeli pilav sevmeyebilir :)

Yapsın,boşver ..Misafirlere de onun yaptığını söylersin:KK45:

Misafirler inanmıyolar ki genelde.Benim üstüme kalıyo abuk subuk yemekler.

Valla hic cekilmez bazen benim esimde karismaya kalkiyo yok soyle dogra boyle kes ..delirtiyo beni sizinkisi daha betermiş ..Allah kolaylik versin ..

Ne güzel bir eşin var yaa :)
Yemek yapan erkek nadir bulunan bir tür.
Hele bir de kirlettiği yerleri temizliyorsa, mutfağı leş gibi birakmiyorsa mesele yok.

Bence şöyle çözün.
Bir misafir geleceğinde, "bu seferki misafire hazırlığı ben yapicam. Sen Karışma. Sadece yardım et. Bir dahakine de sen yap. Söz ben karismicam" diyin.

Misafir ağırlama sırası kimdeyse patron o olsun. Çorbadan tatlıya sadece onun dediği olsun.

Sıra dediysem 1 er kez 1 er kez değil.
2 kere siz agirlayin. 1 kere o mesela

Onu da denedim.Önce tamam diyo sonra gizli gizli kenardan gelip soğanları soymaya başlıyo napıyosun diyorum yardım ediyorum diyo.Sonra bi bakmışım atmış gene beni bi kenara kendi yapıyo oluyo yemeği.

hergün pişiriyor olması sinir bozucu olabilir gerçekten.. o işten gelmeden önce pişirin, saatlerini bilemiyorum ama, yemek varken tekrar pişirmek istemez heralde .

iyi tarafından bakın, her akşam ne pişiricem derdiniz yok :)

değişik lezzetler tattırıyor işte ne güzel :)

Dertsiz başın, dert arıyorsun. Ne güzel işte, eşin yemek yapıyor seni de yormuyor.. Bizimkinden bir kahve istesen, onu yapamaz.. Kaldı ki, yemekti. Salataydı..

O da çok kötü ama bu da çok sinir bozucu.Ya sen erkeksin ya sofra düzeninden sana ne her şeye de karışma ama çok mu şey istiyorum :bicak:

Back
X