- 4 Aralık 2010
- 1.444
- 738
- 323
- 39
bende makarnayi cabuk pissin diye düdüklüde pisirmistim:ecrin_bebek::sinifsinif::bbo:
ay buna cok guldumm.makarna zaten kac dakikada haslanirki hhehe

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bende makarnayi cabuk pissin diye düdüklüde pisirmistim:ecrin_bebek::sinifsinif::bbo:
Bende Çok kÜÇÜktÜm patates yemeĞı yapayım dedım evdekılere malum ya tatılındeyız
sona baŞladık yapmaya bende acemılık suyu doldurmuŞum da doldurmuŞum
patatesler yÜzÜyo ıÇınde resmen
neyse oturduk sofraya tabakta bol su 2- 3 tanede patates var babamda bu nasıl yemek kızım patatesı suya atmıŞsın bÖyle yemekmı olur demıŞtı ne ÜzÜlmÜŞtÜmm
annem evde olmadığı gün kardeşim okuldan gelecek die lahmacun içi hazırlayın dedi fırınag önderir hep baraber yersiniz deyince koyuldum işe neyse iç malzemeyi hazırladım sıra yağına geldi tezgahın üstünde şişede ki yağı da döktüm iç harca gönderdim fırına nar gibi kızarmış lahmacunlar geldi nasıl güzelgörünüyor yedim tat berbat benim yağ die içine koyduğum annemim tatlı için ayırdığı şerbetmiş :kedi::kedi:
ben 10 yasımdan berı yemek yaparım
ozamanlarda ılk yaptıgım yemekler genelde cope gıttı
haata ılk 1-2 yıl yemek yapmanın kımyasını cozene kadar yanı yemekler cope gıttı
ya yanlıs baharat koyuyordum ya kıvamı tutmuyodu yada yakıyordum
yemek yapmanın kımyasını cozdum suan kafadan uydurma yemekler corbalar yapıyorum aılem bayılıyor
Bizim de eski apartmanımızdaki bir komşumuz da pirinçleri ayıklamadan,ıslatmadan dolma yapmış yeni evlendiğinde eşinin akrabalarının yemeğe geldiği gün.misafirlerin önüne koyduğu zaman yemeği bir bakmış ki,dolmalardan baş kaldırmış kurtlar.Ayıklama girişimde bulunmadığı için farkedememiş, pirinçlerin kurtlanmış olduğunu.Ama bu son vakası değil,bir keresinde de kurabiyeye koyduğu un bozulmuş,kurtlanmış olunca misafire çıkardığı kurabiyeler de proteinli kurabiye olmuş.Öyle bir anlattı ki ona gittiğimde bir şey yemeye korkuyorum.Ve bu anılarını bir sürü insanın içinde paylaştı.
bende yazayım ilk evlendim küçük bi ilçede görev yapıyoruz sütçü geldi alayım dedim sütlaç yaparım kocama 5 kilo aldım 3 kilosunu yoğurt ypıcam önce 1 kilo pirinci suda haşladım 1 kilo süt koydum olmadı 2 kilo koydum olmadı neyse 5 kilo sütü koydum hiç dökmek aklıma gelmşiyo yapacam ya 3 günlük evliyim pirinçler şiştikçe süt su koydum eee 2kiloda şeker koydum heralde amann mutfakta tabak kalmadı kase kalmadı doldurdum o kadar çok olduki napayı aklıma fikir geldi bütün binaya konuya komşuya dağıttım kimseyide tanımıyom 3 gün olmuş evleneli bu ne dediler bizim oralarda adettir yeni gelin tatlı dağıtır dedim ayyy eşim akşam geldi evde hala 12 kase sütlaç var ne yaptın dedi sütlaç yaptım hayatım dağıttımı söylemedim tabi adam ne dese beğenirsiniz ben hayatta sütlaç yemem sevmem demezmi ayyy 12 kase yi 12 günde bitirdim ama 1 hafta yemek yapmadım çünki komşular saolsun tabakları boş göndermediler
bide aklıma geldi mercimek çorbası eşim hala söyler benim hanım çok maharetlidir yeni evlendiğimizde konsantre mercimek çorbası yapar der mercimek çorbasını okadar koyu yapmışım kii kavanoza koydum 5 gün sulandırıp sulandırıp ısıtıp mercimek çorba içtik hala gülerim
zaten mercimekten çok çektim eşim çok sever mercimek köfteyi ama ben heralde bi rahat 3-4 yıl ne zaman mercimek köfte yapsam sulu olur kaşıkla mercimek köfte içerdik şükür artık her yemeğim güzel oluyor az yapmayoı öğrendim artık ee eşimede evlendim evleneli 30 kilo aldırmışım gerisini siz düşünün
Hımmm ilk evlendiğim günlerde yani 7 ay önce kek delisi eşime kek yaptım.Sonracığıma bir ara elime niyeyse baktım-halbuki işten dönünce kıyafetlerimle birlikte yüzüğümüde çıkarırım-sonuç;parmakta yüzük yok:))))))
Eşim dediki kekin içine düşmüş olmasın yok cnm dedim ısrarla biliyorsun yüzüğü çıkartıyorum.
EEE o halde evdede bulamadığımıza göre yüzük nerde bitanem dedi.
Amanınnn aradık taradık her yere baktık yine yok.
Eşimin dediği çıktı yüzük kekle pişmiş:))))))))
Evliliğimin 3 gününde eşimin babası bize yemege geldi bende kolay yemek olarak mantı yapım dedim. Güzel bir mantı yaptım. Yanına salata.tatlı olarakta ekler sunudum. Yemekler yendi çay eşliginde tatlı yendi. Kapanışıda meyveyle yapalım dedim meyve tabagı hazırladım. Artık geç olmuştu babası eve gidicekti eşim babasının kapıdan geçirirken eşim ve babası başları dönmeye ve mide bulantısı balşladı. İkisinide hastaneye zor yetiştirdim. İkiside zehirlenmiş. Meger mantının tarihi geçmiş. şimdi eşim babsına soruyor baba bize yemege gelsene diyınce adam kaçıyor ben yedim diyor. Rezil olmuştum ya İlk günden kaynatayı zehirledik ya :)![]()
bekardım henüz.yumurtalı ekmek yapıcam .yağı tavaya koydum.yumurtayı çırpıyom ekmeği dilimyom.derken bi baktım tavadaki yağ yanmış tutuşmuş.ödüm patladı.elime hemen bi mutfak peçetesi aldım.tuttum tavayı sapından.bahçeye fırlattım.oda ne annem bahçede.kadıncağızın burnunun ucundan geçti tava.anneme bişey olsaydı kendimi affetmezdim.allah korudu.neyse mutfağa geri döndüğümde ne göreyim ben tavayı uçururken yere alev topu düşmüş.yanan yağı akıttım heralde yere.halıda yanıyo.hemen su doldurdum bi kaba üstüne döktüm halının.öğrendimki su ile sönmezmişş alevler.alev önce bi harladı sonra küçüldü.ama nerdeyse korkudan altıma edecektim. :)
du bi tane basimdan gecen olayi anlatim
ben fransaya yeni geldigimde dil kursuna basladim yani haftada 2saat sadece
aksam icin bulgurlu kofte yapcaktim,dedim ben gitmeden ocaga su koyup bulgura dokum gelene kadar sissin
ve ben salak az caydanliga bikac bardak su koydum actim, o ara hazirlaniyodum ,sonra arkadasim aradi hadi gelmiyomusun bende bi telasla ciktim evden unuttum ocaktakini
kursa gitmek zaten 20 dk falan suruyo
neysem iyi guzel dersimizi yaptik tam 1.5 saat olduki, hoca dedi bugun ne pisirceksiniz dedi fransizca
allahhhh ben bir ayaga kalktim olamaz ben evde ocagi acik biraktim:1shok:
butun hocalar ogrenciler bana bakti, herseyi topladim ,ben gidiyom dedim ders falan dusunemem,
yani hava felaket soguk ,20 dk yol feleket ruzgaaarli ve bayir yukari cikmam gerek ,beni bi gorseniz kostur kostur oldum heryerim agridi ruzgar bogazima yuzume kulagima her yerime vurdu,
ben agliyorum:gitme: hem yeni geldim fransaya bide yetmez gibi kaynanamin evi kendi evimde degil ,herkes calisiyo ben diyom eyvah mutfak yandi ilerden bakiyom aceba itfaiye falan varmi yokmu, duman cikiyomu yaniyomu ev ne durumda,:çok üzgünüm:
eve kendimi bi attim caydanlik ocak ustunde hala yaniyo sadece icindeki su bitmis, allahtan alti fazla acik degildi, su bitincede iceriye yanik kokusu sinmis zaten kostur kostur geldim eve gelince nefes alamadim ve o yanik kokusu agzima doldu basim dondu
kendimi balkona attim orda biraz durdum heryeri actim
dedim simdi zehirlenirim, gittim hemen yogurt alip yedim hic nefes alamadim olcek gibiydimkafamçokkarıştı
veee kimseye soylemedim sadece essime soyledim zaten caydanlikta bisey olmamisti sadece koku vardi
ben bir hafta hasta yattim kullaklarim felaket sanciyo ,bogazim sisti ates falan:gitme:
yani anlicaginiz kizlar bu tip seylere cok dikkar edelim evden cikarken herseyi tekrardan kontrol edin, utunuzu makinalatrinizi ocaginiz, 2 dk falan bi yer bile olsa kapatip gidin
ben bi ders aldim simdi kac kez dolanirim evi soylemi yaptim boylemi yaptim diye
arkadaslar kusura bakmayin biraz uzun olduya ancak anlattim napim
Bende Çok kÜÇÜktÜm patates yemeĞı yapayım dedım evdekılere malum ya tatılındeyız
sona baŞladık yapmaya bende acemılık suyu doldurmuŞum da doldurmuŞum
patatesler yÜzÜyo ıÇınde resmen
neyse oturduk sofraya tabakta bol su 2- 3 tanede patates var babamda bu nasıl yemek kızım patatesı suya atmıŞsın bÖyle yemekmı olur demıŞtı ne ÜzÜlmÜŞtÜmm
Selam herkese bu topikte mutfakta başımızdan gecen olayları paylaşalım istedim hadi bakalım herkes anlarını anlatsın ben başlıyorum
Ben yemek yapmayı evlenmeden önce bilmiyordum.Neyse evlendim hergün eşim yapıyor yemekleri yada dışarda yiyoruz.Aradan 2 hafta gecmeden eşim isyan bayragını kaldırdı.Hadi bakalım bugünde sen yap dedi.Yaparım ne var dedim :dilcikar:
Ögleden sonra başladım kuru fasulye yapmaya hiç tarifine bakmakta gelmedi aklıma
soganı kavurdum etı kavurdum salçasını baharatlarınıda attım.Biberini domatesini ekledim fasuyelerıde yıkayıp attım bekliyorum pişecek 1 saat oldu tık yok 2 saat oldu pişmedi tam 4 saatte pişti.Neyse pilavıda yaptım aksam eşime anlattım oda demesınmı nıye haşlamadın fasulyelerı! Bende aaa haşlamak mı gerekiyodu dedim tabii saf saf :roflol:
Her kuru fasulye pişirmemde aklıma gelir bu anı.
Hadi sizdende bekliyorum.