Bahçe Bakımı ve Çiçekler Mutfak Penceresi Önünde Baharat Yetiştirmek :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi Anie
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Anie

Alassea Ancalimë
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
1.376
27
116
Diğer
Kızlar mutfak penceresi önünde nane,fesleğen,kekik,dereotu,maydonoz hatta çörek otu yetiştirmek istiyorum. Taze taze hemen kullanım için oh mis :21: Bunun için iki tane dikdörtgen saksı aldım. Ama ne zaman başlayacağım ekmeye baharda mı bi de tohum olarak mı ekilir sadece yoksa birkaç dalın suda kök çıkarması beklenerek öyle mi ekilir? Pencere önünde yada balkonda bunlardan yetiştiren var mı

benim balkonumda organik acı biberlerim vaarr.. :56: salatalarda süpper oluyor cnm.. tavsiye ederim.. bana kayınvalidem vermişti..pazardan almış sanırım..sende semt pazarlarında falan bulabilirsin.. :16: fesleğeninde mevsimi hee.. dur bende fesleğen alıyımm..

Acıyla pek aram yok canım ya :1: fesleğenin nasıl ekileceğini biliyor musun peki:)

valla cnm nasıl ekildiğini bilmiyorum ama pazardan 3 Tl güzel alındığını biliyorum :)) uğraşmana değmez bende.. saksısı birazcık büyümüş fesleğeni toprağı 3 Tl.. geell geelll :62:

Son düzenleme:
Ekilmişini almaktan mı bahsediyorsun yani cnm :1: o da olabilerr ya ben severim uğraşmayı bu fikrimi hayata geçireceğim inşallahh :1: :32:

:9: :9: evet ya hemde baya ucuzmuş 3 tl nedir ki :) saksıları bile daha pahalıya almıştım :1: her semt pazarında var mıdır ki sen hangi semtin pazarından bahsetmiştin cnm :1:

ben ist gaziosmanpaşa semtindeyim ve buranın pazarlarında 3 Tl.. sudan ucuz desek iyidir..kopar kopar yeee..:9:

ben de balkon camımın önünde limon yetiştiriyorum...henüz yeni ektim daha filiz vermediler,bekliyorum.:6:

Kızlar çörek otuda çok güzel çiçek açıyor ya,hem çiçeğinden yararlanılabilir görsellik olarak, hemde çörek otlarındann :81:

$slayt3.webp
$slayt2.webp

bu yaz maydanoz nane biber yetiştirdim hele hele nane çok arsız hemen çoğalıyo salatalarıma harikalığını kattı beni çok memnun etti :)

_cimcime_ çok güzel ya :81: peki nerden nasıl hangi mevsimde başlanıyor ya açıkçası bilemiyorum.

_cimcime_ çok güzel ya :81: Peki nerden nasıl hangi mevsimde başlanıyor ya açıkçası bilemiyorum.

ben maydanoz tohumlarını internetten almıştım zaten arkasında ne şekilde yetiştireceğin yazıyo naneyi pazardan yaşlı bi teyzeden köklü halde istemiştim getirmişti ve diktim zaten nane çok arsız hemen çoşuyo ama devamlı üzerinden bıçakla kesmen gerekiyo ki taze taze arkadan gelsin ben bunların hepsini yazın yaptım balhuzurcum :) kesinlikle sende yap özellikle naneyi mutlaka yetiştir derim ben :)

bende saksıya nane,maydanoz ve dereotu falan ekmeye karar verdim annem dedi her zman ekebilirsin oluyor dedi bakalım denicem nasıl olucak umarım güzel olur içime bir yeşillik büyütme aşkı geldi:1:

bende saksıya nane,maydanoz ve dereotu falan ekmeye karar verdim annem dedi her zman ekebilirsin oluyor dedi bakalım denicem nasıl olucak umarım güzel olur içime bir yeşillik büyütme aşkı geldi:1:

atractivecimm nasılsın hatırladınmı beni tarhanadan :)
iyi yaparsın bencede yetiştir onlarla ilgilenmek bana huzur veriyor.ama kışın olmuyorlar.nanemi içeri aldım bitti bitecek soğuk vuruyor :(

atractivecimm nasılsın hatırladınmı beni tarhanadan :)
iyi yaparsın bencede yetiştir onlarla ilgilenmek bana huzur veriyor.ama kışın olmuyorlar.nanemi içeri aldım bitti bitecek soğuk vuruyor :(

yok canım hatırlayamadım nerde ne konuşmultuk bilemedim şimdi :30:
yoksaaa tartışmışmıydım senle:53:

yok canım hatırlayamadım nerde ne konuşmultuk bilemedim şimdi :30:
yoksaaa tartışmışmıydım senle:53:

benle tartışsaydın nasılsın diye sormazdım :) demekki unuttun hani tarhana yapmıştımda içerdemi dışarda güneştemi gölgedemi kurutulur bakteri olur olmaz konusunda başka bir bayanla tartışıyordun az kalsın birde başka biriyle başka bir topikte bi yanlış anlaşılma yaşamışsın bak ben unutmamışım:)

nane,fesleğen,maydonoz vs harikaaa hem mutfağındaki koku hemde ihtiyaç duydukça taze dalından koparmak...
bende heveslendimmm
ben acı biber ve çeri domates yetiştirdim balkonumda:))
oğlum dalından koparırken çok mutlu oldu.

Konuyu açtığımda nişanlıydım şimdi evliyim :1: dün "gelin gezmesi" için eşimin köyde oturan akrabalarına gitmiştik dönüşte onların bahçelerinde "ova toprağı" dedikleri topraktan aldık bir poşet, kayınvalidem onlara bu hevesimden bahsetti de :1: Şimdi bi ara yine kayınvalidem gelip o toprağı saksılara dolduracak ve birşeyler ekeceğiz inşallah ben bu konuda acemi olduğum için.
Yan binadaki bir ablada kendisinde koyun gübresi olduğunu söyledi, istersen veririm dedi hiç de anlamam o işlerden iyi geliyorsa alırım belkimm.

bizim salonda önce menekşeler vardı şimdi maydanoz ve yeşil soğan resimleri yüklüycem

Back
X