Mutfak perdem uzadı , bozuldu Nasıl olur ?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Kızlar selam
dün akşam mutfak mekanızmalı katlamalı tulu ıle kapıdakı tulu yıkamıstım sonra utuledım ve kapıdakı kelebek seklınde olan bırazdan resımde goreceksınız perdeyı taktıgımda soka ugradım gergın duran perde o kadar bol o kadar kotu olmuştu once yanlış oldu dıye bır kaç kere takıp cıkardım
ancak perde uzamış bollaşmış bunun sebebı nedir bilemedim

normalde kurdelesi ortadan baglanan sıkı sıkıya denk gelır ucundan baglardım sımdı neredeyse kordugum atacak seklınde rahat kavrıyor perdeyı :Sgergınlık sıfır bir resimde üst kanadı ekleıdm orayı yıkamamıstım demırınde sorun vardı onun o nasıl gergın gormuş oluruz

$2013-07-25 06.01.47.webp $2013-07-25 06.00.58.webp $2013-07-25 06.01.12.webp
birde eşim uyuyor oldugu ıcın tek basıma katlamalı tulude takmadım demırlerını gecırmedım ama oda bozulduysa cok uzulurum
sonucta para kolay kazanılmıyor 6 ay olmustu bunu yaptıralı kendı evımıze gecınce yaptırdık nasıl üzüldüm
toparlayamazmıyım bunu? kestirsem filan ?

Son düzenleme:
Kızlar selam
dün akşam mutfak mekanızmalı katlamalı tulu ıle kapıdakı tulu yıkamıstım sonra utuledım ve kapıdakı kelebek seklınde olan bırazdan resımde goreceksınız perdeyı taktıgımda soka ugradım gergın duran perde o kadar bol o kadar kotu olmuştu once yanlış oldu dıye bır kaç kere takıp cıkardım
ancak perde uzamış bollaşmış bunun sebebı nedir bilemedim

normalde kurdelesi ortadan baglanan sıkı sıkıya denk gelır ucundan baglardım sımdı neredeyse kordugum atacak seklınde rahat kavrıyor perdeyı :Sgergınlık sıfır bir resimde üst kanadı ekleıdm orayı yıkamamıstım demırınde sorun vardı onun o nasıl gergın gormuş oluruz

Eki Görüntüle 764027 Eki Görüntüle 764028 Eki Görüntüle 764029
birde eşim uyuyor oldugu ıcın tek basıma katlamalı tulude takmadım demırlerını gecırmedım ama oda bozulduysa cok uzulurum
sonucta para kolay kazanılmıyor 6 ay olmustu bunu yaptıralı kendı evımıze gecınce yaptırdık nasıl üzüldüm
toparlayamazmıyım bunu? kestirsem filan ?

canım git perdeciye göster bunu...daha ilk yıkamada böle sünermiymiş..git alsınlar yani..iade etsinler..olurmu böle şey :19::19::19:

ya perdecıyle aramız bozuk bozuk derken kendısı kayınpederın arkadası salon perdesı yerden 15 cm yuksek
ayrıca soz verdıgı seyler yapılmadı boncuk , ıste perde suslerı parası odendı ancak getırmedı
dahada ona bulasmam dıyordum basımıza bu geldı mutlaka para ısteyecek bunu yapmak ıcın veya yenısını yapmak ıcın :S

daha salon perdesını degıstıremedık yahu

ya perdecıyle aramız bozuk bozuk derken kendısı kayınpederın arkadası salon perdesı yerden 15 cm yuksek
ayrıca soz verdıgı seyler yapılmadı boncuk , ıste perde suslerı parası odendı ancak getırmedı
dahada ona bulasmam dıyordum basımıza bu geldı mutlaka para ısteyecek bunu yapmak ıcın veya yenısını yapmak ıcın :S

daha salon perdesını degıstıremedık yahu
alla alla öle şeymi olur cute ya para veridik biz bunlara bedava yapmadılar.. hakkını ara kızım..kp de gitsin sölesin öle şeymi olur yaaa:19::19::19:

Yüksek ısıda mı yıkadın veya ütüledin acaba :44: Bizim eski perdemiz de böyleydi ama yıllarca gergin kullandık. BElki kumaşında sorun vardır perdeciye sormakda yarar var.

Yüksek ısıda mı yıkadın veya ütüledin acaba :44: Bizim eski perdemiz de böyleydi ama yıllarca gergin kullandık. BElki kumaşında sorun vardır perdeciye sormakda yarar var.

yanı ısını bılemıyorum cok kırlenmıslerdı 50 fılan yıkadım sanırım aksam makıneye bakmam lazım acıkcası
bırde utu yaptım normal gıysı en sonunda perdelerıde utuledım
tekrar yıkasam duzelmezmı?
:44:

Canım ılık suyla yeniden makinada yıka belki toparlar. Bu tip perdeyi bence ütülemeye gerek yok zaten gergin oluyor ya o kendiliğinden düzeliyor. Kolay gelsin .

Canım ılık suyla yeniden makinada yıka belki toparlar. Bu tip perdeyi bence ütülemeye gerek yok zaten gergin oluyor ya o kendiliğinden düzeliyor. Kolay gelsin .

ama camdakı tul katlamalı mekanızmalı onu utulemem lazım
bu aksam tekrar yıkatayım umarım toparlar tul :44:

Eyvah : / gecmis olsun diyeyim cnm. Perdeciyle de araniz iyi degilmis. Arkadasin dedigi gibi tekrar ilik suda yika belki duzelir ama bilemiyorum.. Baska bir perdeciye sorup bilgi alsan ne yapabilirsin diye?

tulmu kalıtesız acaba bu balkon kelebegını ve ustundekı o kucuk parcayı 100 tl yaptırmıştık

Bizim perdeci tanıdıklarımız var onlar tülleri asla ütülemeyin derler. Düşük ısıda yıkayıp makinadan hemen çıkarıp korneşe geçirilirse o kendi ağırlığıyla dümdüz oluyor. Katlamalı perdede ütü sorun olmaz diye biliyorum ben.

geçmiş olsun cutecim
bende sana ılık suda 1 kez daha yıkamanı öneriyorum
annemde öyle yapardı..bide yüksek derecede yıkamışsın be kuzum 30 da yıkasaydın yaa
yada elde yıkasaydın kosla falan kullanarak
böyle hassas şeyşerin makinaya atılması taraftarı değilim zaten küçücük bişey

canım benım balkonum mutfak balkonumun tülüde böle ama ben hiç utulemem yıkayıp hemn makineden çıkarır kurumadan tekrar takarım hep gergin durur tekrar yıka öle dene bide mümkün olduğunca tüllerini ütülememeye çalış ütüledikçe sararıyor çünkü salon tüllerinide makineden çıkarır çıkarmaz ıslakken as kendılıgınden kuruduğunda utuye gerek kalmıyor tüllerde yıpranmıyo benım annem bu sekılde senelerce kullanmıştır tüllerını sımdı bende öle yapıyorum :16:

bırde mutfakta cam var resımlerde gozukmuyor oradada aynı kumastan katlamalı tul var onunla beraber yıkadım cok kırlenmıstı ozellıkle o lavabo onunde oldugu ıcın sıcramıs hep bısıler fılan onu utuleyınce bunuda utuleyım deıdm
ama muhtemelen oda bozuldu :S
bu aksam tekrar yıkıcam

salon yatak odası vs tulleırmı zaten utulemıyorum kı sabrımda yetmez onları utulemeye

Canım 50 derece tül kumaşı için oldukça yüksek bi sıcaklık. Sıcağı görünce uzayıp kırışmıştır o. Kırışınca da ütülenmek istemiştir. Bunlardan dolayı uzamıştır sanırım.

Son düzenleme:
bence perdeciyle konuşun size çok yanlış yapmış ayrıca bana kalırsa yüksek ısıda olduğu için öyle olmuştur 30 derece yeterli tüller için en fazla 40 ama perdeciye yüksek ısıda yıkadığınızı söylemeyin bence zaten hatalıymış bari bunu telafi etsin hakkınızı arayın

sanırım siz 60 da yıkadınız çamaşır makinalarında 50 derece yok diye biliyorum ya da bizim makinalarda mı yok ben de hep merak ederdim bunu sormuş olayım bu bahaneyle
kumaş türleri için programlar var soğuk, 30,40,60.90,95bebek giysileri....diye gidiyo istediğin programı seçiyosun istersen sonradan bi tuş var onunla dereceyi değiştiriyosun ama 30-40-60-90 diye artırıyo herkesin mi öyle acaba??

bence perdeciyle konuşun size çok yanlış yapmış ayrıca bana kalırsa yüksek ısıda olduğu için öyle olmuştur 30 derece yeterli tüller için en fazla 40 ama perdeciye yüksek ısıda yıkadığınızı söylemeyin bence zaten hatalıymış bari bunu telafi etsin hakkınızı arayın

anlarlarmı acaba yuksek ısıda yıkadıgımı

sanırım siz 60 da yıkadınız çamaşır makinalarında 50 derece yok diye biliyorum ya da bizim makinalarda mı yok ben de hep merak ederdim bunu sormuş olayım bu bahaneyle
kumaş türleri için programlar var soğuk, 30,40,60.90,95bebek giysileri....diye gidiyo istediğin programı seçiyosun istersen sonradan bi tuş var onunla dereceyi değiştiriyosun ama 30-40-60-90 diye artırıyo herkesin mi öyle acaba??

yok canım ben makınemı gecen sene aldım 30-40-50-60-70-80-90 kadar gıdıyor canım

anlarlarmı acaba yuksek ısıda yıkadıgımı

nerden bilecek sizin tülünüz kusurluymuş dersin o kendi yaptığı terbiyesizliğe baksın önce

yok canım ben makınemı gecen sene aldım 30-40-50-60-70-80-90 kadar gıdıyor canım

ben 2 sene önce aldım yeni sayılır ama annemin başka marka onun da öyle demek ki bize öyle denk gelmiş
ama çok sayıda programı var memnunum allahtan... dijital ekran aslında olması lazım diye düşünmüştüm biraz daha karıştırayım bakayım...

Back
X