Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Mutfak Püf NoktalarıMutfakta Nostaljik - Mazide Kalan Araç Gereçler...
Derya Baykalın programında gördüm ilk defa. Anadolu'nun en eski tatlısıymış,demir tatlısı.İl öce Erzurumda yapılmış,sonrada Osmanlı topraklarından, önce İtalya'ya sonra da tüm dünyaya yayılmış.Şu anda bile demir ustaları tarafından imal ediliyormuş.
canım ananemde vardı bu demir bayılırdık hep yapardı çıtır çıtır olurdu geçen sordum istedim ama taşınırklen kayboldu herhalde hiç bilmiyorum nerde olduğunu dedi
nasıl canım çekti varya ananem yapardı bizde bi yandan çalardık gizlice yerdik kaydirigubbakcemile3
Paylaşımların çoğu bende var. Çok meraklı olduğum için annemde olan eskileri topluyorum her seferinde.Bir ara fotograflamaya çalışırım. Ama beni 60-70 li yıllarda aliminyum tencerelerde pişen çorba görüntüsü kadar hiçbir şey etkilemiyor. Eski Türk filmlerinde olur ya, Adile Naşit pişirir, dumanı üstünde masaya getirir, işte ona ölürüm. Tabi aliminyum tencere oldukça zararlı diye alımıyoruz, yoksa hala var.
eski ütüler var ya annem onların içine yapay çiçek koydurdu....beyaz gül:) o kdr güzel duruyoki...her gelen soruyo nerden aldınız diye:) annemin babaannesinin ütüsüymüş o ütü:)
bizim evde çok eski radyo vardı.frekans secmek için çevrilen bir düğmesi vardı.çok kıymetliydi rahmetli babama...........annem zetina marka dikiş makinasında dikiş dikerken bir yandan radyodan tiyatro dinlerdik.tabi dikiş makinası çok gürültüyle çalışırdı.........şimdi evlendim evimden çok uzak bir yerdeyim ve çocukluğumu özlediğimi hissettim.
bir de mikser görevi gören bi garip alet var adını bilmiyorum. mikser gibi ikili başlığı var bi de döndürme kolu var kolu çevirince aşağıdaki başlıklar dönüyor. ama saçma bi alet çatalla çırp daha iyi. babam almış eskiden anneme biz oynuyoduk küçükkene hala duruyodur herhalde alttan ikinci mutfak çekmecesinde. bu aleti bilen var mıkaydirigubbakcemile3
aynı aletten bizim de vardı, ama hiç kullanmadık. çünkü biz de onunla oynamayı çok severdik,zaten işi de yaramıyor dediğin gibi çatalla çırp daha iyi. ama işe yaramadığı kullanmadığımız halde annem oyun oynamamıza çok kızardı heeyyy gidi günler heyy :97:
bizim evde çok eski radyo vardı.frekans secmek için çevrilen bir düğmesi vardı.çok kıymetliydi rahmetli babama...........annem zetina marka dikiş makinasında dikiş dikerken bir yandan radyodan tiyatro dinlerdik.tabi dikiş makinası çok gürültüyle çalışırdı.........şimdi evlendim evimden çok uzak bir yerdeyim ve çocukluğumu özlediğimi hissettim.
radyodan biz de dinlerdik tiyatro, arkası yarın vardı. hindistanı ilk ozaman duymuştum, bombay şehrini falan. bizim bir de yün eğrilen kirmanımız vardı, babaannemin annesinden kalma.kıymetini bilemedik oyun oynarken kırdık döktük....