Mutfakta parke temizliği...

yasemenim

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
28
1
286
İçel Mersin
mrb kısslar mutfağı parke olan hanımlara sorayım mutfağımı yaptıracam kararsız kaldık yerleri parke yaptırmak istiyorum ancak temizliği konusunda endişeliyim yağ lekesi tutuyormu malum yağ lekesi kolay temizlenmiyor diğer lekelere kirlere razıyım siler süpürürüm ancak yağ lekesi uğraştırıyor parkeyi çizmek zedelemek istemem açık bir renk düşünüyorum meşe kayın gibi şuan evinde parke kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum siz ne derseniz onu yaptıracam terlik giyme alışkanlığım yok fayansın soğukluğu olmasın istiyorum ama temizliğiiiii sürekli temizleyemem çalışıyorumm siz nasıl temizliyorsunuz yardım ederseniz düşünekten kurtarırsınız kafam kazan oldu karar veremedim tsk ediyorummmmmsempatiksalakcinni

Canım benim mutfağım parke ve çok da memnunum. Islak bırakma yeter. Granitten daha kullanışlı.

2194.jpg

kullananan herkes memnun bende yaptırıyorum leke felan tutacağını da sanmıyorum sıcaklığıda artı güzel bişi

Bir şey daha ekleyeyim aklımdayken. Benim parkem renginden dolayı su izini fazla göstermiyor. Ayak izi de kalmıyor. Ama bir saç telini, bir susam tanesini bile çok fazla gösteriyor.
Karşı komşum koyu renk yaptırdı. Onda da tam tersi oldu. Kırıntılar saçlar görünmüyor ama su lekesi ile ayak izi kalıyor.
Parkenin rengini seçerken bunları gözönünde bulundur bence.

o zaman ikisinin ortasında bi renk seçerse ,hiç bir sorun yaşamaz ..

benimde parke ve süper oluyo bence taştan daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum daha az leke oluyo ve taştaki gibi derz olmadığı için ilerki zamanlardada daha temiz kalacağından eminim tabi suya dikkat öle su dökülünce uzun süre bırakma ne olur ne olmaz ağaç sonuçta ,

he bide eğer ustanız yapabiliyosa ki yapar mutfak dolaplarının altını 50 yada 55cm fayans yapsın geri kalan kısmı na parke yapın dolabın altı fayans olursa için daha rahat eder benimki öle görünmüyo hçbişekilde dolabın bazası kapatıyo taş kısmı içerde kalıyo ve içim rahat lavabo ve bulaşık makinesi akıtsa bile sorun olmaz siler geçersin

sana şimdiden kolay gelsin ;)

Bende bir hafta önce parke yaptırdım.
Evimi yapan mimar önerdi ve şu an memnunum.
Minik bir halı attım yere.
Mis gibi siliyorum çıkıyorum.
Sildiğim suya az pril az da marc ekliyorum leke falan kalmıyor.
Mopla siliyorum.
Benim ki koyu renk.
Yere düşen hiçbirşey göze batmıyor.

arkadaşlar siz iyiki varsınız yorum yapan herkese tsk ediyorum mutfakta parke fikri bilmeyene kullanmayana yabancı şimdi çok rahatladım karar verdim parke yaptırıyorum artık rengini de orta bir renk seçtim mi tamam valla çok rahatladımmmmm bi de evimin renklerine karar verdim mi 1 ay içinde taşınırım insallahh boyadan sonra parke sonra dolaplar ne zor yaaaa.s.

benimde parke ve mis mis..
küçük mutfağıma uygun halım var onu seriyom, silip süpürüyom tertemiz oluyo, hatta geçen ocağın önüne yağ sıçradı cif çamaşır sulu deterjanla sildim tertemiz oldu, koyu renk suyu gösteriyo ama silince tertemiz oluyo..

Back
X