mutfakta yardım istiyorum

munadnan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2014
2
0
1
35
Merhabalar yeni uyeyim internette gezinirken gordum her konuda yardimci olundugunu ve gercekten yardima ihtiyacim var ;( yaz boyu evde degildim ve elektriklerim kesilmis buz dolabinda unuttugum alt tarafi 150 gr kadar olan kiymadan yuzkerce kurt turemis turemekle kalmamis buzdolabindan (nasil ciktilar hala aklim almiyor) disari cikmislar ve eve geldigimde kafami kaldirip tavana baktigimda sıvama kurt doluydu aklimi kaybedicek gibi oldum ve kasinti tuttu neyse elektrikli supurge ile temizledik tabi buzdolabi direk olarak çope gitti ama ben hala hergun uyandigimda elektrik supurgesini acmak zorunda kaliyorum cunku tezgah ustu mutfak dolabimin arkasindan hala o lanet olasica kurtkar cikiyor ve bunlardan nasil kurtulacagimi bilmiyorum ayrica bunlar oyle kelebege donusen kurtkardan da degil akil almaz bir hizla cogalan bir gun supuremesem sayilarini 1den 30a cikaran manyak kurtlar .. tahminimce tezgah ustu dolabimin arkasina yani dolapla duvar arasina yuvalanmis haldeler ve surekli ordan turuyorlar camasir suyu hic bir ise yaramadi ne yapmam gerektigini bilen varsa yardimci olabilir mi direk ilaclatmak istemiyorum cunku ilacladik diyip 150 - 200 kagidi alip gidiyorlar ve hic bir ise yaramiyor ne yapmaliyim bu konuda lutfen yardim edin

Geçmiş olsun, yapılacak çok bir şey yok sanırım.
Sadece mutfakta mı yoksa evin diğer alanlarında da görüyor musunuz?
Kurtlarda da etki eder mi bilmiyorum ama haşerelerde etkili bir yöntem biliyorum.
Mangalı yakıyorsunuz, yalnız mangal kömürü ile değil soba kömürü ile.
Kömür köz olunca üzerine bolca karabiber döküp kapıyı bacayı kapatıp çıkıyorsunuz evden.
Sadece mutfaksa mutfak kapısını kapatıp duman sızmaması için kapının altına ıslak bez kapatın.
Böylelikle evde kalabilirsiniz. Köz sönmüş olduktan sonrada mutfağa hava aldırmayın ki iyice işlesin ertesi gün derin bir havalandırma ve temizlik ile kurtulabilirsiniz inşallah.
Bu yöntemi yıllar önce annemler tahtakurusu için kullanmışlar, umarım sizde de fayda eder.

O kurtlarla yaşamaktansa 500TL bile olsa verin bence!
İnternetten ilaçlamayı falan iyice araştırın, sanmıyorum ki kendi çözümlerinizle kurtlar gitmez.. Sonuçta koskoca yaz onlar iyice yerleşmiştir!

Tesekkur ederim ikinizede ama zaten ben parasinda degilim ilaclamanin onca sey yapip daha sonra karsilasmaktan korkuyorum ve 7-8 saat rvde olmamam gerekiyormus ayricam bir kopegim var disarda o kadar uzun kalamayacagim ve guvenemedigim icin ilaclama istemiorum bi kere hasereler icin ilaclattim hic bi ise yaramadi cunku ve sadece kurtlar mutfakta tek bi noktada evin baska hic bir yerinde yoklar

merhaba zirai ilaçları netden araştırıp ilaçlama pompasıyla kendin halledebilirsin bence.Çünkü çogu ilaçlama şirketi ilaca degıl işçiliğe gelmeye gitmeye alıyorlar o parayı.Oda olmazsa tezgah üstü dolabınızı söküp direk orayı ilaçlayabilrsiniz.Ama ilacı iyi seçin derim hızlı öldürsün ölene kadar yayılmasınlar heryere

içim fena oldu. ALLAH düşmanımı bile böyle bişi ile tecrübe etmesin.

Back
X