Mutluluk Çok mu uzak..

Sonbahar 35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2015
909
393
53
Ewet mutluluk çok mu uzak..yoruldum yoruluyorm. .terkedildm hala geçmedi sancısı. .bitmiyor hala devam ediyor. .

İlahi adalet diyorum. .çok büyük sinaniyorm. .ise girdim ama çok stresli. .çok yorucu. .takdir edilmiyorm artilarimla. .eksilerim göze batıyor. .mücadele etmekten yoruldum. .

Nefes alabilmeyi ozledm. .nefes alamıyorum. .nerde bir çocuk görsem mutlu bir yuva. İçim gidiyor. .gelinini seven kızı gibi sayan anneler görünce duygulaniyorum. .

Bn hiç mutlu olamadm hep anlık sonra yine üzüntü. .

Ya o bıraktığı enkazın üzerine hayat kurabildi mi?

Bi işe girmişsin isinde ilerlemeni öneririm işine odaklan aklın özel hayatta kaldığı için dalgın olabilirsin giden gitmiştir gittiği gibi bitmiştir ben gideni değil giden beni kaybetmiştir. Bu da geçer yahu de geç.

Vardır herşeyde bir hikmet . Herkesin sınavı farklı farklı. Ben de yeni boşandım ama ahla vahla hiçbir şey değişmiyor . Kendinizi yıpratmaktan başka birşey değil. Bu kadar ümitsiz olmayın kendinizi bu kadar salmayın derim. Zaman o kadar hızlı akıyor ki, aslında esas olan bizleriz. Herkes sevdiğiyle Mutlu olmayı ister ama olmadıysa da yapacak birşey ok. o yanınızda olsa da geçecek ömür, olmasa da. Ben artık böyle düşünüyorum. Ha yanımda olmuş ha olmamış öyle yada böyle geçip giden benim ömrüm. Zehir etmeye gerek var mı?

Ewet mutluluk çok mu uzak..yoruldum yoruluyorm. .terkedildm hala geçmedi sancısı. .bitmiyor hala devam ediyor. .

İlahi adalet diyorum. .çok büyük sinaniyorm. .ise girdim ama çok stresli. .çok yorucu. .takdir edilmiyorm artilarimla. .eksilerim göze batıyor. .mücadele etmekten yoruldum. .

Nefes alabilmeyi ozledm. .nefes alamıyorum. .nerde bir çocuk görsem mutlu bir yuva. İçim gidiyor. .gelinini seven kızı gibi sayan anneler görünce duygulaniyorum. .

Yaşadıkların bu hayatta bir tek senin başına mı geldi sanıyorsun?
Neden güçlü olmak için, kendin için, sağlığın için çabalamıyorsun?
Neden bu kadar başkalarının hayatını gözlemleyip kendinle kıyaslıyorsun?
Neden kendini ısrarla uçuruma ve çöküntüye sürüklüyorsun?
Neden kendine bu kadar değersiz gibi davranıyorsun?
Boşver elalemin çoluk çocuk yuva durumunu..
Nereden biliyorsun çok mutlu olduklarını?
Şu geçmişini bırakki, sen mutlu ol..
Gidenin cehenneme kadar yolu var de.. Geç.. Bitir artık.. Kolay değil deme çünkü sende biter ancak.. İnan yaparsın..
Lütfen kendine gel.. Ve kendine hakettiğin değeri ver..
Çünkü o insan senden değerli değil, beynini ruhunu yormaya değmez..
Hayat güzel.. Önüne bak.. Mutlu ol.. Emin ol bir gün hakettiğini bulacaksın..

La Tahzen..Üzülme der Mevlana,kaybettiğin her ne ise,başka bir suretle sana geri gelir.

Esas sebebin,seni terk edip giden adam.Onun ne yaptığını merak ediyorsun,evlendi mi mutlu mu ?
Bilsen ne olacak ki,gitmiş bir kere.Sen onun için artık yoksun.Lütfen o da senin için olmasın.
Hayatına seni ve sevgini hak eden,daha çok seven bir adam girecek zaten.O gelecek ki,bu gitsin
İnatla eskiyi düşünmek neden?Güçlü ol ya.

Biz kadınlar,erkeklerden daha güçlüyüz.Biz varsak onlar var
Kadın erkek olmadan yaşar ama bir erkek bir kadın olmadan asla yaşamaz.
Boşuna dememişler,kadının eşi ölür aylarca yas tutar,adamın eşi ölür cenaze ertesi kendine yeni eş bakar.

Bizim mutluluğumuz erkeklere kaldıysa ,yandık biz.Sevdiği ile evlenip niye evlenmişim diyen ,keşke evlenmeseydim diyen bir sürü konu okuduk buarda.
Belki sen de onlardan biri olacaktın. Nerden biliyorsun ki?
Kimse ,sana seni terk edip giden adamın seninle evlenip sana bir ömür mutluluk vereceğine dair garanti verdi mi?
Seni 2 çoçukla ortada bırakacak ya da aldatacak bir adam için şu anda bu kadar üzülüyor olabilme ihtimalin de yüksek ,öyle değil m?

Bilebilir misin,bilemezsin..
Lütfen kendine dön,kimse için yaşamıyorsun.Bir şey olmamışsa bil ki senin hayırsızdır.
Unut gitsin geçmişi..Yeni biri ,illa ki olacak.İlla ki sevecek illa ki sevileceksin.

Mevlana nın da dediği gibi,kaybettiğin her ne ise yine sana gelecek başka birinin elinden.
Dua edelim de,en hayırlısı buılsun seni.

Yosun konularini biliyorum. Iyilesnen biraz zaman aliyor farkindayim. Diplerdesin hala yukari cikamamissin. Terk edilen cogu kadindaki duygu durumu bu ama artik bundan cikman gerekiyor. Senin cabanla. Oncelikle sunu bil adsm yaptiklarinin cezasini cekecek ama sen takip ettigin surece bu gerceklesmeyecek. Onu takibi birak. Inan bana o gun geldiginde bir sekilde de haberi gelir sana. Ikincisi once disardan degisimle ise basla. Kendibe ozen goster. Giyimine herseyine. Kendini guzel hissettiginde bu ruh haline de yansir. Saclarina fon cektir mesrla.
kafani dagitmak icin kitap oku. Ben bi donem bol bol okudum. Romandaki kahramanin dunyasina girdim. Boylece o donem biraz olsun kendi dunyamdan uzaklastim.
Bol bol yazdim. Bir gunluk tuttum. Zaman zaman okudugumda o gun uzuldugum seylwrin simdi beni etkilemedigini goruyorum. Yaz icini dokersin.
Ozune in. Kendine odaklan. Zayif ve guclu yanlarini kesfet. Guclu yanlarini gelistir. Sevdigin seyleri yap. Isine odaklan. Unutma dusunceler davranisa donusur. Dusuncelere odaklanma. Cok takilma onlara. Aksama kadarinsan milyonlarca sey dusunur. Aklina her o geldiginde baska sey dusunmeye calis. Bir sure sonra ise yaradigini goreceksin..

Ah yosun konularini hatırlıyorum az çok. Hissettiklerini, vazgeçilen olmanın acısını, ilk elini tuttugun insanın sirtindan bicaklamasinin hissettirdiklerini bilirim.
Ama söyle yapsam degisirmiydi deme.bu senin sinavindi yaşandı bitti .Bittiğini kabul edersen düşünce yorgunlugunun gectigini göreceksin kimle nerde napıyor diye
Evlendigi karısına bunu yapandan hayatına birini alsa bile Hayır geleceğini mi sanıyorsun?
Tabiki Hayır. Adamda karakterden eser yok, kendine bile Hayri olmaz bu tiplerin
Bende inişli çıkışlı zamanlar yaşıyorum. Ama Rabbim bunu gosterdi cok sukur. mantıklı dusundugum an tekrar tekrar sukrediyorum.Vardir Allahın bir bildiği akışa birak hayatını.Insallah bizde mutlu olucaz, onlarinda acı cekecekleri zamanlari gelecek

bazen dip iyidir derler
biliyorum kötü güçlü olmaktan yoruluyor bazı insanlar
neden ben dediğini duyar gibiyim bende son 1 aydır neden ben cümlesini cok kuruyorum
sannırım hata bizim biz herseyi bir anda silebilen insanlardan olamadık biz her seyi cok fazla büyüttük acıyı adabıyla değil çoğaltarak yaşadık
ama kadınlar güclüydü tüm kadınlar benim nezdimde güclüler bu yüzdendir belki sıkıntıyı acıyı büyütme nedenimiz erkekler daha düzler onların acı eşiği zayıf oldugundan fazla düşünmemeyi seciyorlar
ama biz...
biz sonuna kadar düşünürüz yasadıklarımıza anlam yükleriz belkide acı esiğimizi azaltmalıyz

yeter bu kadar! demeliyiz senin yasadıklarını en iyi sen bilirsin ve bence yeter artık deme vaktin silkelenme vaktin gelmiş zor biliyorum kolay değilki diceksin ama unuttun sanırım biz güclü kadınlarız yeri gelince yeter demeyide bilmeliyiz bence sende artık yeter de iş yerinde mutlu değilsen işini değiştir cünkü işinde mutlu olmayan hiçbiryerde mutlu olamaz ama ilk değiştirmen gereken o kafanda herseyi sorgulayan kadın ilk onu değiştir sorgulama yasanması gerekliymiş yasamıssın bitmiş belki eksik belki fazla belki güzel belki mutsuz ama sen yasadın ve sen son verebilirsin

Mutluluk herhangi bir istasyon veya bir durak değildir. Herkes mutlu olamaz çünkü bunu elde etmek için çabalamak gerekir dostum. Huzur,mutluluk da başarı gibi çabayla elde edilir, onu sen yaratırsın. Yaratmak demeyeyim de, oluşturursun.

Olmadı mı, bir daha...
Olmadı mı, ne kaybedecelsin ki hadi bir daha...
Bu düzen böyle, hayat ve zaman seni beklemiyor, sen ona yetişmek zorundasın ve bu ikisi hızla bitip tükenirken yerinde mutsuz saymak değil mutluluğunu artıracak şeylerle çabalamalı ve minik güzel sevinçler yaratmalısın kendine.

Her birinize ayrı ayrı çok çok tşk ederim..iyi ki varsınız...çok iyi geliyorsunuz ..sizin de gönlünüzce olsun her şey......
Üzülme lütfen. Allah'a Sığın....bende çok neden ben dedim hala derim bazen. Ama bir yaprak yokturki Rabbim düştüğünden habersiz olsun
Elbet çıkıcak onlardanda
Karısına bunlari yasatandan kimseye bir hayır gelmez en fazla birkaç ay sahte mutluluklar yaşar ve hayatı boyunca pismanligi kalır. İçin rahat olsun .Kimseye vermedin, sen birsey kaybetmedin ki ortada kaybedecek bir adam yok.
İçinde sevgi varsa sana yaptiklarini düşün ve sogut kendini tamamen. mutlu olucaz insaallah:KK69:

Hayatıma girenleri cabuk kabullenırım... Bir gün gitmek istediklerinde; ister yıkıp döksün, ister se paşa paşa .. Rabbime sığınırım.. Vardır bunda da hayır diye bunu da kabullenırım.. Demekki sana çok layık değil di.. Daha çok mutlu olacağın sebepler verecek önüne.. Sabret..

Back
X