Pollyanna'cılık yapmak istemem ama sadece yüz kaslarını gerip yalandan gülümsesen bile vücudun onu sen mutlusun sanıp mutluluk hormonu salgılamaya başlıyormuş. Bir de demişsin işte güzelim, sağlıklıyım, ne iyi işte, şükret bol bol, gerçek bir derdin yok, yoksulluk, hastalık gibi, kendi elinde bu durumu düzeltmek bence. Eğer bu süreç içinde, mutluyken yapıp, şimdi içinden gelmeyen şeyler varsa öncelikle onları yap, içinden gelmese bile; çünkü bir yerden başlamak lazım. Eğer uzun zamandır sırf sıkılganlıktan alışverişe çıkmadıysan bir şey almasan da çık bak mesela mağazalara. Kendinle biraz fazladan ilgilen şu sıralar, git bir bakım yap kendine ya da saçlarınla ilgilen ya da bir şeyler oku kendini bilgilendirmek ya da geliştirmek için. Ben yeni bir müzik keşfettiğimde mesela çok mutlu olurum, ya da bir kitaptan yeni bir şey öğrendiğimde. İnsan kendiyle ilgilendikçe, kendini daha da çok seviyor ve bir süre sonra kendine kıyamıyorsun, niye kendimi üzeyim diyip mutlu olmaya kanaliz oluyorsun. Şuan gözün de büyük ihtimal kimseyi görmüyordur senin, kendini zorla ve biraz çapkınlık yap bence, yani çapkınlıktan kastım etrafındaki insanlara bak biraz sadece, illa çıkmak için değil manzara olarak da görebilirsin saniyelik

. seninle konuşmaya çalışan birileri varsa kısa cevaplar vereceğine eğer eli yüzü düzgünse hoşuna gidecek kadar biraz daha güzel cevaplar ver, bunlar egonu da tatmin edici şeyler, illa biriyle çıkmak zorunda değilsin ama ayaküstü flört edebilirsin, kimseye zararı da olmaz bunun. Bu durumda olan arkadaşım oldu benim de, üstelik o baya bir travmatik bir şey yaşadıktan sonra böyle olmuştu. E, noldu, geçti tabii sonunda. Umarım dediklerim bir şekilde işine yarar, hakkında her şey hayırlı olsun