- 17 Şubat 2017
- 126
- 224
- 103
- Konu Sahibi papatyagil
Mezun olalı dört yıl oldu. İş bulamadım. Dört senedir evdeyim ve artık kendimi ölü gibi hissediyorum. Hiç param yok. Ailemin de bana maddi destek sağlayacak durumu yok. Eskiden böyle değildim. Evde yapabileceğim her şeyden bıktım ve soğudum. Kitap okumayı, belgesel ya da film izlemeyi, yemek temizlik yapmayı çok severdim. Bıktım artık çünkü hayatımda başka bir şey kalmadı. Arkadaşlarımla görüşmüyorum, görüştüğümüz zaman anlatacak bi şeyim olmuyor, sadece susuyorum. Zaten birçoğu şehir dışında. Üniversiteyi dışarda okudum. Bir yandan da eve tekrar dönmenin sıkıntısını yaşıyorum. Okul zamanında çeşitli işlerde çalıştım. Çok param olmazdı ama bana yeterdi. Küçük şeylerden mutlu olurdum. Bir tane kıyafet bir kitap alsam, çıkıp biraz yürüsem dünyanın en mutlu insanı ben olurdum. Yalnız değildim. Ev arkadaşlarım ve sınıf arkadaşlarım hep benimleydi. Sık sık şehir dışı gezileri yapıyordum. Şimdi en yakındaki kafeye gidecek param yok. İş aramaktan yoruldum. Hayatta tutunacak hiçbir şeyim kalmadı. Çok severek okuduğum bölümümü bile sorgular oldum hata mı ettim diye. Gücüm tükendi enerjim kalmadı. İş aramayı bile bıraktım artık. Üç beş günlüğüne bir yerlere gidebilsem keşke. Onu bile yapamıyorum. Etrafımdaki herkes mutlu. Zaman zaman alay konusu bile oluyorum. İnsanların benim mutsuzluğumdan beslenip kendilerine şükür mutluluğu yaratmaları ve bunu sesli bir şekilde yapmaları, okuduğum bölümü aşağılamaları canımı acıtıyor. Ne yapayım ben, nasıl yeniden eski halime döneyim? Bir gün değil iki gün değil, dört sene oldu.