mutsuzluk

daisysun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2014
485
170
53
Mutsuzum belki de depresyondayim.
2gelin var çok yakın oturmumuza rağmen ayda 1anca gelirler bize. Evde hasta annm var. Ve hiç telefonla da aramazlar. Annm.. garibanim. Sağlığında yalnizdi. Simdi hastaliginda yine yalniz. Ben insanlarin bu durumumuzda bizi yalniz birakmasina arayip sormamalarina katlanamiyorum. Büyük gelin yillarca kucumsedi beni. Kendi halinde biriyim. Iletisim sıkıntısı da yasayan biriyim. Calistigim hâlde cevremin olmamasi en büyük horgordukleri konu oldu. Kisacasi takmiyolar bizi. Daisysun baksin diye annmle hiç ilgilenmiyolar yani aslinda sorunlari benim. Bu kadar da diretilmez ki?? Küçük gelinin de bize karsi soguklugunu aldiris etmemesini ciddiye almamasini hazmediyorum. Kendi hallerine bakmadan beni annemi kucumsuyolar. Kırk yilda bir geldiklerinde de ne yemeğimi begenip yiyolar ne sohbetimi konusmalarimi ciddiye aliyolar. Kocalari yani abiler saolsun tam light erkek. Bu duruma kimsenin bişey dediği yok.
Beni anami kucumsemelerinin sebebi bnm dusunceme göre annmin bnm cevremizin komsumuzun gelenimizin olmaması. Millet öyle diye bunlar da böyle.
Simdi ben size soruyorum ben aile içindeki bu saçma asagilanmalarin hele ki annemin hastaligindaki bizi böyle yalniz birakan gelinlerin abilerin yuregimi inciten beni sinir krizlerine sokan bu davranislarinin ustesinden nasıl geleyim? Hangi bakis açısı ile kendimi bunlarin insanliksiz hareketlerini takmaktan kurtariyim?? (Konusmayi dene demeyin denedim hatta erkek kardesimin kiz arkadasi yakinda nisanlanacaklar inş o bile laf söylemiş kayinvalidenizi aramamaniz yanlış diye degisen bişey olmadi.)
Ben bunlarin bizi kucumseyip kendi kendilerine asagilalarini hafife almalarini takmak istemiyorum artik ama nasıl? ??

Ya gelinler degil ama onlarla evli olan abileriniz ya da erkek kardesleriniz arayip sorup bakmak zorunda sizin tabirinizle. Kardeslerinden yuz buluyo olmasinlar hani elalemin kizlarina laf ederken bir de donup aile bireylerine bakmak gerekmez mi?
Annenize de cok gecmis olsun, ama hatayi yanlis yerde ariyorsunuz

Teşekkür
Ederim. Bakmazlarsa bakmasinlar artik tinnnlamiyorum ancak kendi kendilerine hepten kendilerini yuksekten gormwlerine sinir oluyorum

QUOTE="apple86, post: 38459854, member: 593840"]Ya gelinler degil ama onlarla evli olan abileriniz ya da erkek kardesleriniz arayip sorup bakmak zorunda sizin tabirinizle. Kardeslerinden yuz buluyo olmasinlar hani elalemin kizlarina laf ederken bir de donup aile bireylerine bakmak gerekmez mi?
Annenize de cok gecmis olsun, ama hatayi yanlis yerde ariyorsunuz[/QUOTE]
T

Cnm insanlar sapıttı . Devir böyle oldu , tek senin sorunun değil .. Sadece herkes polyannayı üç maymunu oynuyor

T[/QUOTE]
Canim kimsenin kendini yuksek gormesiyle ya da sana tepeden bakmasiyla senin degerin azalmaz. Sen kendi degerini kendin biliyosan kalani fasa fiso bosver. Insanlari bu kdr ciddiye alip kendini boyle mutsuz etme

Gelinler aramasin damatlar bakmasin gorumceler istemesin istenmesin vs boyle aile mi olunur?
Aile olmak birlik beraberlik icinde mutlu yasamak isti

Haklisiniz tabi ama bu insanlar da boyle, kafaya takarsaniz siz mutsuz olursunuz.

Öncelikle; sizi, yaptığınız yemekleri beğenmediklerini söylemişsiniz ve sizin de iletişim problemleriniz olduğunu söylemişsiniz ( ve konuyla ilgisi yok ama ) buna rağmen pek çok insanın yapamadığını yapıp, noktası, virgülü yerinde, bağlaçları kuralına uygun ve anlaşılır cümleler kurduğunuz için sizi tebrik ederim. Bazen sırf bu nedenden okuyamıyorum burada yazılanları.
Ailede bazen öyle insanlar olur ki, varlıkları değil yoklukları huzur verir.Hiç bir gelin kayınvalide bakmak zorunda değil denmiş evet değil ama arayıp sormak insanlık görevidir, adaptır en nihayetinde bu kişi hayatlarını paylaştıkları eşlerinin annesi...
Ha aramıyorlar mı? Beğenmiyorlar mı sizi? Olmasınlar hayatınızda o zaman, size bu kadar negatif enerji yükleyen insanlar varsın olmasın hayatınızda emin olun eksiklik hissetmezsiniz...

O sizin erkek kardeşleriniz gibi aile kavramını anlayamayan, aileyi sadece kendi eşi ve çocukları zanneden o kadar çok erkek var ki. Hepimiz insanız, yanlış da yaparız. Önemli olan yanlış yapıldığında affedebilmek... Siz de belki ileride affedersiniz gelinlerinizi.

Abilerini uyarmalısın. Gelinler gelmek istemeyebilir kendi kararları bir şey diyemeyiz. Ama abilerinin yaptığı çok ayıp, yazık annen de üzülüyordur. Hiç konuşmayı denedin mi, ne diyorlar?

Sizin şu gelinler seni ve anneciğini hor görüyor ama unutmasınlar ki evlendikleri adamlar o anne tarafından yetiştirilmiş evlatlar. Madem anneni hor görüyorlar o halde eşleri ile niye evlenmişler?

Hem ağabeylerinin eli armut mu topluyor, hiç mi merak etmiyorlar annelerini?

Bakmak zorunda degiller ancak arayip sormamari iletişim kurmamalari da dogru mu?

Doğru yanlış ortama duruma ve kişiye göre değişir.

İnsan olan durduk yere böyle yapmaz.

Herşeyi karşı taraftan beklersek hayat çok çekilmez olur. Sen arasan ya annen ?
Kızım nasılsın sesini duymak istedim dese.

[Çok haklisin. Devir çok kötü hale geldi ve ben kendimi bu devirde idare etmekten yoruldigumu hissediyorum cogu zaman.

TE="Glsema, post: 38459961, member: 578924"]Cnm insanlar sapıttı . Devir böyle oldu , tek senin sorunun değil .. Sadece herkes polyannayı üç maymunu oynuyor[/QUOTE]

Cok

Benim de daral gecirmelerimin sebebi dedigin gibi bakmak zorunda degiller ama hic mi arayip sormaz insanoğlu ayip gunah bize yapabiliyolar. Baska evin gelinleri olsalardi bu kadar rahatlığı yasayamazlardi. Hayırlısı ne diyim Allah a havale etmekten baska çare yok.

"MeryemTurkmen, post: 38460159, member: 538454"]Öncelikle; sizi, yaptığınız yemekleri beğenmediklerini söylemişsiniz ve sizin de iletişim problemleriniz olduğunu söylemişsiniz ( ve konuyla ilgisi yok ama ) buna rağmen pek çok insanın yapamadığını yapıp, noktası, virgülü yerinde, bağlaçları kuralına uygun ve anlaşılır cümleler kurduğunuz için sizi tebrik ederim. Bazen sırf bu nedenden okuyamıyorum burada yazılanları.
Ailede bazen öyle insanlar olur ki, varlıkları değil yoklukları huzur verir.Hiç bir gelin kayınvalide bakmak zorunda değil denmiş evet değil ama arayıp sormak insanlık görevidir, adaptır en nihayetinde bu kişi hayatlarını paylaştıkları eşlerinin annesi...
Ha aramıyorlar mı? Beğenmiyorlar mı sizi? Olmasınlar hayatınızda o zaman, size bu kadar negatif enerji yükleyen insanlar varsın olmasın hayatınızda emin olun eksiklik hissetmezsiniz...[/QUOTE]

Icten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…