Mutsuzum, yorgunum

Bir Eylul Aksami

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2018
6.701
25.539
548
28
Zor bir okul-bölüm bitirdim. Öncesinde de kaygılıydım ama üniversitede daha çok yıprandım; 6 kişiyle aynı odada yurt hayatı, okulun zorluğu sürekli çalışma istemesi, bir yandan boşluklarda ingilizce geliştirme gayreti. Sonra okul bitti gelecek kaygıları devam ettikçe etti… Hep mutsuz olduğum işlerde devam ettim, bütün günü mutsuz geçirdikçe stres bende artık rutin oldu.

Bunların yanı sıra sağlık sorunlarım beni çok geri çekiyor. Lisedeyken bana huzursuz bağırsak sendromu teşhisi konuldu, bağırsaklarım çökmüş durumda kısacası. Normalde bir insan buğday ürünleri, süt ürünleri yediğinde azıcık rahatsız oluyor sonra geçiyor mesela ama bende kendimi bildim bileli bu besinler yoğun kramplar, acı ve uzun şişlikler yaratıyor. Şeker de öyle. Korkunç bir diyet yapmak zorunda kalıyorum içinde sadece sebze, et, baklagil, kuruyemiş, yumurta olan.

Bu da yetmezmiş gibi geçenlerde el ayak diz dirsek hepsi kabarcık topladı. Doktora gittim kimyasal ürünlere alerjim varmış. Kolonya, parfüm, deterjan, ıslak mendil vesaire… Günlerdir de bu illetle uğraşıyorum geçmiyolar.

Psikolojim de kötü durumda, kpss ye az kaldı bu zamana kadar güzel çalışıyordum ancak sağlık sorunlarım beni dibe çekiyor yapamıyorum. 1 ay var sınava ama ben hep karamsarım hep stresliyim. Zaten atansam da mükemmel bir hayat olmayacak yine geçim derdi çekeceğim yine ay sonunu zor getireceğim. Bu yüzden motivasyonum bile yok şu son 1 ayı ittirmeye.

Bilmiyorum çok yoruldum çok bunaldım. Buraya yazıp rahatlamak istedim. Belki biraz teselliye ihtiyacım var.

Normalde bir insan buğday ürünleri, süt ürünleri yediğinde azıcık rahatsız oluyor sonra geçiyor mesela ama bende kendimi bildim bileli bu besinler yoğun kramplar, acı ve uzun şişlikler yaratıyor. Şeker de öyle. Korkunç bir diyet yapmak zorunda kalıyorum içinde sadece sebze, et, baklagil, kuruyemiş, yumurta olan.
gittim kimyasal ürünlere alerjim varmış. Kolonya, parfüm, deterjan, ıslak mendil vesaire…
Bence siz tüm bunlara rağmen yurtta 6 kişiyle yaşayıp mezun olduysanız güçlü bir insansınız, sınav sizi yormuş ancak siz daha zor sınavları da geçmişsiniz o yüzden kendinizi üzmeyin ve toparlanın lütfen🎈

Yurt hayatı eğitim hayatının en zor kısımlarındandır siz başarmışsınız. Bağırsaklarınızdaki probleme rağmen Mezun olmuşsunuz, yabancı dil e yatırım yapmışsınız.
Son bir ay dişinizi sıkmayacaksanız bütün bunlara neden katlandınız değil mi.
Hayat şartları herkes için zor son yıllarda ama en azından kiranızı ödeyebilecek, kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir geliriniz olursa işsiz olmaktan çok daha iyi olmaz mı.
Bu son viraj, elbette hayatta önünüze başka virajlarda çıkacak ama bu keskin virajı dönünce derin bir oh be diyebileceksiniz.

Sizin durumunuzda milyonlarca genç insan var bu ülke de lütfen vazgeçmeyin ve teslim olmayın. Sevgiler🌺

Zor bir okul-bölüm bitirdim. Öncesinde de kaygılıydım ama üniversitede daha çok yıprandım; 6 kişiyle aynı odada yurt hayatı, okulun zorluğu sürekli çalışma istemesi, bir yandan boşluklarda ingilizce geliştirme gayreti. Sonra okul bitti gelecek kaygıları devam ettikçe etti… Hep mutsuz olduğum işlerde devam ettim, bütün günü mutsuz geçirdikçe stres bende artık rutin oldu.

Bunların yanı sıra sağlık sorunlarım beni çok geri çekiyor. Lisedeyken bana huzursuz bağırsak sendromu teşhisi konuldu, bağırsaklarım çökmüş durumda kısacası. Normalde bir insan buğday ürünleri, süt ürünleri yediğinde azıcık rahatsız oluyor sonra geçiyor mesela ama bende kendimi bildim bileli bu besinler yoğun kramplar, acı ve uzun şişlikler yaratıyor. Şeker de öyle. Korkunç bir diyet yapmak zorunda kalıyorum içinde sadece sebze, et, baklagil, kuruyemiş, yumurta olan.

Bu da yetmezmiş gibi geçenlerde el ayak diz dirsek hepsi kabarcık topladı. Doktora gittim kimyasal ürünlere alerjim varmış. Kolonya, parfüm, deterjan, ıslak mendil vesaire… Günlerdir de bu illetle uğraşıyorum geçmiyolar.

Psikolojim de kötü durumda, kpss ye az kaldı bu zamana kadar güzel çalışıyordum ancak sağlık sorunlarım beni dibe çekiyor yapamıyorum. 1 ay var sınava ama ben hep karamsarım hep stresliyim. Zaten atansam da mükemmel bir hayat olmayacak yine geçim derdi çekeceğim yine ay sonunu zor getireceğim. Bu yüzden motivasyonum bile yok şu son 1 ayı ittirmeye.

Bilmiyorum çok yoruldum çok bunaldım. Buraya yazıp rahatlamak istedim. Belki biraz teselliye ihtiyacım var.
Herkesin mutsuz, yorgun ve tükenmiş zamanları olur. Önemli olan bu zamanları en az zararla atlatmakta.

9 yıl önce ölsem de kurtulsam diyorken, 3-4 ayda felekten yana şansım bir döndü. 2020 ye kadar hemen hemen hiç üzülmedim.

Şimdi Allah a şükür herşeyim var, ama biraz mutsuzum. İş hayatı, çocuk vb çok yıprandım. Biliyorum bu da geçecek.

Sakın kendini bırakma. İleride işinde olacak seni çok sevende olacak. Herşey senin kendi seçimlerinde. Aldığın kararlar ile kaderini belirleyeceksin. Hem iş hem aşk hayatında illa ki senin kıymetini bilenler olacaktır.

Ben de KPSS'ye hazırlanıyorum. Yurtta 6 kişilik odada kaldım. Tam kendi konumdan çıkıp diger konulara bakıyorken bu başlığı gördüm ve geldim. Belirsizlik zor malaesef. Üniversite sınavına hazırlandıgım donemdeki gibi stresliyim

Yurt hayatı eğitim hayatının en zor kısımlarındandır siz başarmışsınız. Bağırsaklarınızdaki probleme rağmen Mezun olmuşsunuz, yabancı dil e yatırım yapmışsınız.
Son bir ay dişinizi sıkmayacaksanız bütün bunlara neden katlandınız değil mi.
Hayat şartları herkes için zor son yıllarda ama en azından kiranızı ödeyebilecek, kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir geliriniz olursa işsiz olmaktan çok daha iyi olmaz mı.
Bu son viraj, elbette hayatta önünüze başka virajlarda çıkacak ama bu keskin virajı dönünce derin bir oh be diyebileceksiniz.

Sizin durumunuzda milyonlarca genç insan var bu ülke de lütfen vazgeçmeyin ve teslim olmayın. Sevgiler🌺
Ben de yurtta 6 kişilik odada kaldım. Üniversitede 3. yıl çok kaygılıydım üniversitenin psikologuna gitmistim.Psikologum da "senin psikolojin çok güçlü. 6 kişilik odada kalabilmek herkesin yapabileceği şey değil" demişti. Ben de KPSS çalışmaya devam ediyorum ama son zamanlar yaklaştıkça insan stresten zorlanıyor malesef :(

Hayattan vazgeçmişsiniz zaten.

" Zaten atansam da mükemmel bir hayatım olmayacak." Zaten 70 yaşında hepimiz ölürüz muhtemelen, en iyisi hiç yaşamayalım.

Back
X