müziksz kına gecesi yardım lütfenn

okulum

RABBİ HEBLİ MİNES SALİHİN
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2012
3.313
1.155
448
kızlarr babamı 2 yıl önce kaybettim ..hafta sonu kına gecem var.öncesinde cd den fazla değil 3 tane kına müziği 3 ila 4 tane de oyun havası çalacaktık..sonrasında oyun havasından vazgeçirdiler şimdi de elalem ne der hiiç müzik olmayacak dedilerr babanın vefatı na ne kadar oldu diye bende millet geliyor o kadar insan toplanacak 3 ila 5 tane çalsınn erkek tarafı gidince çalınmaz demiştiimm...şmdi vazgeçtimm bende ama nasıl olacak bilemedimm..konfeti kalpli balon mum ıvır zıvır alıp kafamda planlamıştım..şimdi bana biraz fijir veririmisiniz nasıl olabilir..akşam ve evin bahçesinde olacak artık biri söyler kına müziğini ben değişiklik olsun diye bizim buralarda bilinmeyen kına müziği seçmiştiimm.

canım öncelikle başın sağolsun Allah sabrını versin inşaallah
bence istediğin gibi bir kına yap babanın vefatı yeni değil sonuçta... gerçi ben çocukken kaybettim babamı ama hem kınamda hem düğünümde keşke yanımda olsa dedim çok üzüldüm onun önüne geçemezsin zaten bence içinden geldiği gibi bir kına gecesi yap çünkü unutmaki o anların tekrarı yokk

Canım Allah rahmet eylesin babana. Ama bence de 2 yıl zaten çok uzun bir süre. Sen gönlünce yap kınanı.

Bu arada bu "elalem" kimdir bir türlü öğrenemedik ama hala ısrarla elalemin keyfine göre bir hayat yaşamamız dayatılıyor bizim toplumda...

Bende babamı 7 yıl önce kaybettim. Babanız vefat edeli 2 yıl olmuş ve sizinde içinizde hevesleriniz var ailenizin buna anlayış göstermesi gerekiyor. Tabii ki babayı kaybetmenin acısı hafiflemiyor ama ölenlede ölünmüyor maalesef ki.

AMİN..ALLAh RAZI OLSUN HEPİNİZDEN ..TAİİ Kİ DE AKILDAN ÇIKmaz o ayrı ..tekrarı da yook ben de zaten fazla değil 3 ila 5 tane çalacaktım şimdi hiiç kına hevesi kalmadıı yanii saçma sapan bişe çıkacak ortayaa.bazı kişilerin işgüzarlığı el seni kınar ne der ne kadar da çalmaya hevesli iiş derler..bnim hiç stresim yoktu ban stres yaptılr..anlayışı benden bekliyolar çalmasan ne olur kınan olmaz mı sanki diyolar ..annem bişe demiyodu hatta annemin yyanında se.çmiştim şarkıları şimdi kafasına girmişler çalma çalmaaa..çalmayınca babam geri mi gelecek elalem o zaman çalgı yoktu bu nasıl kına idi demeyecek mii..hem banane elalemden de.. teşekkür ediyorum bende sizler gii düşünüyorumm içimden gelen çalgısız değil bakalım ne olacakkç..

Madem öyle illaki çalma çalma diyorlar ki ''bence mantıksız eminim baban hayatta olsa en güzel şekilde geçsin bu günlerin isterdi'' yapma kına gecesi filan. Topla birkaç arkadaşını eve kendi aranızda takılın bir kaç saat kınanızı yakın olsun bitsin. Toplamayın kimseyi madem çok biliyorlar bunu da anlasınlar o zman. Kınada yemek filanda verilmeyecekse inan çok sıkıcı olur herkes için dahada moralin bozulur en iyisi en yakınlarınla biraz yemek filan geçir o akşamını..

bi üstteki arkadaşa katılıyorum...madem çalmanı istemiyorlar kına gecesi yapmaya ne hacet var...
arkadaşlarınla toplanın kendi aranızda eğlenin kına yakın yemenize içmenize bakın...
bu elalem yüzünden zaten hayatımızın en güzel günlerini stres altında geçirmiyormuyuz...:19:

Onlar kayıplarından sonra kaç yıl müzik dinlemiyormuş acaba ?
Senin özel günün,kimseyi dinleme,gönlünden geçeni yap canım.
Babana Allah rahmet eylesin.
Senesi çoktan dolmuş,onlarsa sanki kırkı çıkmadan eğlence yapacakmışsın gibi kınıyorlar.
Öyle olsa anne babasını kaybeden herkes,kaç sene geçerse geçsin düğünsüz derneksiz evlenirdi.

bi akrabamın kına gecesine gitmiştim.babası öleli 6 ay falan olmuştu.öyle bi müzikler vardıki ve öyle bir oynadıki gelin hanım(her oyunu bilir)bir allahın kulu da kınamadı.çünkü herkes onunu mutluluğunu isityordu.bi ara ana kız çok ağladılar ama tekrar vur patlasın çal oynasın durumu oldu.hatta düğününde bile şakır şakır oynadı.bu onun babasını unuttuğu ona saygı duymadığı anlamına mı geliyor.o oynadıkça biz mutlu olduk.dışardan bir gözle hiç aklıma kınamak gelmemişti.aksine içi yanarken mutlu olmaya çalışmak bu olsa gerek diye düşünmüştüm.kaldı ki sizin babanız öleli 2 sene olmuş.millet bişey demez. diyenler de gerçekten art niyetli fesat insanlardır bence.bu mutlu gününüzü hayalinizdeki gibi yaşayın.

Başın sağ olsun babanın vefatı çok yeni değil nasıl istiyorsan öyle yap ben nişanımı müzikli istiyordum kendi ailem istemedi ve olmadı çok dile getirdim yapmadılar ama şu anda içimde kaldı keşke olsaydı diye bence içinden ne geçiyorsa öyle yap zaman geçtikçe pişman olursun ben pişmanım ama elimden bişi gelmiyor şimdide düğün için hazırlanıyorum düğün salonunda istemiyor kendi ailem vee buda içimde kalacak :43::43::43:

Başın sağ olsun babanın vefatı çok yeni değil nasıl istiyorsan öyle yap ben nişanımı müzikli istiyordum kendi ailem istemedi ve olmadı çok dile getirdim yapmadılar ama şu anda içimde kaldı keşke olsaydı diye bence içinden ne geçiyorsa öyle yap zaman geçtikçe pişman olursun ben pişmanım ama elimden bişi gelmiyor şimdide düğün için hazırlanıyorum düğün salonunda istemiyor kendi ailem vee buda içimde kalacak :43::43::43:

Senin ailen neden istemiyor tutucu mu?

Düğün salonuna verilen para yerine başka bir şey yapın diyorlar nişanlıma da sürekli düğün salonunda yapmayacaksın diyorlar.Babam nişanlının babası yok sıkıştırmaya gerek yok diyor ne yapacağımı bilmiyorum:25:.:43:

el niye kınasın canım benim,üstünden iki sene geçmiş..
başın sağolsun bu arada eminim acın çok büyüktür ama ölüm Allah'ın emri...
benim de hem annesi hem babası vefat eden bi akrabam vardı,kına gecesinde "annesinin bi tanesini hor görmesinler/babamın sandalı olsa binse de gelse" diye sözleri olan o meşhur kına türküsünü söylememişlerdi sadece.
Ben de siz de kimseyi dinlemeyin,müziksiz kına gecesi mi olur?Bence babanız olsa kızının herşeyiyle tam-telli duvaklı bi gelin olmasını isterdi

2 sene gecmıs sonucta kınanacak bi durum yok ki :26: eger müziksiz yapıcaksınız hic kimseyle ugrasmayın o laf edenler de edemez hemmm :21:

daha dün değil ki 2 yıl olmuş gönlünüzce yapın kınanızı sonuçta babanızda ömür boyu yas tutmanızı istemezdi mutlu olmanızı isterdi konuşanlarada böyle dersiniz:20:

1.5 ay kadar önce babasını kaybetti bir arkadaşım.
nikah yapılmıştı, düğün davetiyeleri bile basılmıştı.
onlar da düğünlerini yaptılar.
davullu zurnalı çalıp oynadılar.
babası da kızının böyle mutlu olmasını isterdi kendi düğününde..

ki sizin 2 yıl olmuş.
bence abes bir durum yok.

Benim bir arkadaşımın dedesi ölmüştü ama arkadaşın annesi babası ölümünün 40 ı geçer geçmez sünnet düğünü yaptılar.Hem de vur patlasın çal oynasın baya büyük bir düğündü.Eminim babanız hayatta olsaydı mutlu olmanızı isterdi.Bunlar 1 kere olacak şeyler hayatta o heyecanı yaşamalısınız bence.Zaten elaleme bişey beğendiremezsiniz ki.Düğün yaparsınız bişey dersler yapmazsınız bişey dersler.Derler yani.

TEŞEKKÜR EDİYORUM yorumlar için..düğünüm oldu bittii kınada yemek vardı evin baghçesinde oldu ve çook kalabalıktıı..kına müziklerine razı olmuşlardı ne hikmetse müzik açıldı ben eşimle merdivenlerden inerken kesildii sesini kısmışlar hiç bi ses duyulmadıı hiç bir şey anlaşılmadıı o kadr moralim bozuldu kii Gözümden zerre yaŞ dökülmedi sinirden GÖZÜMÜ kapattım bi an önce bitsin diye dua ettimm ..geçti iama içimde kaldıı kim kapattı ise ALLAH ıma HAVAL EDİYORUM O GÜN MUTLU OLMAM GEREKİRKEN ÇOOK MUTSUZ OLDUM KARMAKAIŞIK BİŞE OLDU KIZLAR ŞARKKI NERDE DİYOLAR DEDİMM SİZ SÖYLEYİNN TAM BİR CURCUNA OLDU GEÇTİ GİTTİ ÇOOK ŞÜKÜR....AMA İÇİMDE KALDII O KINA MÜZİKLERİİİİ HEMDE NASIL KALDII ..

TEŞEKKÜR EDİYORUM yorumlar için..düğünüm oldu bittii kınada yemek vardı evin baghçesinde oldu ve çook kalabalıktıı..kına müziklerine razı olmuşlardı ne hikmetse müzik açıldı ben eşimle merdivenlerden inerken kesildii sesini kısmışlar hiç bi ses duyulmadıı hiç bir şey anlaşılmadıı o kadr moralim bozuldu kii Gözümden zerre yaŞ dökülmedi sinirden GÖZÜMÜ kapattım bi an önce bitsin diye dua ettimm ..geçti iama içimde kaldıı kim kapattı ise ALLAH ıma HAVAL EDİYORUM O GÜN MUTLU OLMAM GEREKİRKEN ÇOOK MUTSUZ OLDUM KARMAKAIŞIK BİŞE OLDU KIZLAR ŞARKKI NERDE DİYOLAR DEDİMM SİZ SÖYLEYİNN TAM BİR CURCUNA OLDU GEÇTİ GİTTİ ÇOOK ŞÜKÜR....AMA İÇİMDE KALDII O KINA MÜZİKLERİİİİ HEMDE NASIL KALDII ..

Canım hayırlı olsun nikah oldu galiba değil mi? Boşver muhtemelen müziği en yakınlarından biri kapatmıştır, annen filan tembihlemiştir çünkü kendi başına kimse böyle birşey yapamaz. Sen de sıkma canını artık olan olmuş evliliğine bak nasıl gidiyor ilk günler :)

Back
X