Kekler - Pastalar muzlu rulo pasta(fotoğraflı)

obezzto

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2008
11.731
26.234
798
kızlar o kadar basit bir pastaki...herkes yapabilir..

4 yumurtayı 1 su bardağı şekerle iyice çırpın..sonra 2 su bardağu un, vanilya , kabartma tozu ekleyip iyice karıştırın..kare bir fırın tepsisine yayın..sonra 180 derecede doğru fırına..fakat 15 dakika ..üzeri hafif renk değiştirince fırından alın..kek ılkken hafif rulo şeklinde sarın ve 15 dakika bekletin..

kek için:
4 yumurta,
2 sb. un
1 sb. şeker, kabartma tozu vanilya krema için: 3 yk. un
1 yk. pirinç unu
6 yk. şeker,2 sb. süt,
3 tane muz

bu arada kremayı hazırlayalım...3 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı pirinç unu,6 yemek kaşığı toz şeker,2 su bardağı unu karıştırarak pişiriyoruz...ve pişince topak kalmaması için blendırdan geçiriyoruz..kekimizi alıyoruz..kremamızın yarısını kekin içine yayıyoruz..muzları uzunlamasına koyup rulo halinde sarıyoruz...geri kalan kremayıda pastanın üzerine yayıp, soğutuyoruz..isterseniz hindistan cevizi ile süsleyebilisiniz..

Son düzenleyen: Moderatör:
ben bunu degisigini yapiyorum...
ayni rulo halinde icine kakaolu ve findikli kremali yapiyorum...
o da cok güzel oluyor...
eminim buda cok güzel olmustur zaten muzlu hersey cok güzel olur...
ellerine saglik canim...

ben bunu degisigini yapiyorum...
ayni rulo halinde icine kakaolu ve findikli kremali yapiyorum...
o da cok güzel oluyor...
eminim buda cok güzel olmustur zaten muzlu hersey cok güzel olur...
ellerine saglik canim...

tabiiki olabilir..insanın hayal gücüyle alakalı...isterseniz marmelatlı bile olabilir.cokacimcoook.

offf ellerine sağlık çook güzel görünüyor
tepsinin genişliği nekadardı peki ???
benim midi fırınımın tepsisine olurmu acaba ??

offf ellerine sağlık çook güzel görünüyor
tepsinin genişliği nekadardı peki ???
benim midi fırınımın tepsisine olurmu acaba ??

canım midi fırın dediğine göre herhalda bayaa küçük fırının...o zaman kısa bir pasta olur...benim fırınımın tepsileri dikdörtgen..

canım tarifte bi su bardağı şeker demişsin 4 yumurtayla çırptıktan snra tekrar bi şeker ekle demişsin o yanlışlıklamı oldu yoksa 2 su bardağı şeker mi eklemiş olcaz toplamda??

canım teşekkür ederim dikkatin için...yanlışlık olmuş...düzelttim..toplam 1 bardak şeker ekleniyor..:1hug:

tamam tşk edrm cnm dün yapıcaktımda pastayı ddm yanlışlık olmasın =) çok güzel görünüo yemek için sabırszlanıorum

canım midi fırın dediğine göre herhalda bayaa küçük fırının...o zaman kısa bir pasta olur...benim fırınımın tepsileri dikdörtgen..

teşekkür ederim yanıt verdiğin için şutarafagitti.
benim fırınım mini değil midi yani çook küçük değil tepsileride dikdörtgen. hani şu büyük dikdörtgen borcamlar varya ona denk gelir sanırım.

anladığım kadarıyla tam tepsime göre bir pasta :içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…