İnternette bulduğum bir tarife biraz da kendimden birşeyler kattım ve güzel bir pasta çıktı ortaya..Çok pratik bir tarif. Beni en çok cezbeden kısmı ise sadece krem şanti ile yapılan ağır bir pasta olmaması. Krem şantinin yanı sıra meyveli yoğurt ve creme ole de kullandım kremasında ve çok güzel bir yoğunlukta ve tatta kreması oldu pastanın :)
Pasta tabanının alt kısmını biraz sütle ıslatın
Muzları ince ince dilimleyin
2 katlı pasta keki
1 paket muzlu creme ole
1 paket krem şanti
125g meyveli yoğurt(ben çilek kullandım)
500ml süt
damla çikolata
3-4 adet muz
4 adet king top çikolata
Creme ole, krem şanti ve sütü kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra meyveli yoğurdu da ekleyip tekrar çırpın. Bu karışımı 2 ayrı kaba bölün. Kaplardan birine dilediğiniz miktarda damla çikolata ekleyin. İki kabı da buz dolabına koyup soğumasını bekleyin.
Daha sonra damla çikolata eklediğiniz kremayı pasta tabanına sürün. Üzerine muz dilimlerini dizin. Pasta kekinin üst kısmını kapatın. Damla çikolata eklemediğiniz kısmı da kekin yüzeyine sürün. Pastanın kenarlarını muz dilimleriyle kapatın. Üzerine dilediğiniz miktarda damla çikolata serpiştirin ve 4 adet king top çikolatanızı da ekleyin.
Pasta tabanının alt kısmını biraz sütle ıslatın
Muzları ince ince dilimleyin
2 katlı pasta keki
1 paket muzlu creme ole
1 paket krem şanti
125g meyveli yoğurt(ben çilek kullandım)
500ml süt
damla çikolata
3-4 adet muz
4 adet king top çikolata
Creme ole, krem şanti ve sütü kıvam alana kadar çırpın. Daha sonra meyveli yoğurdu da ekleyip tekrar çırpın. Bu karışımı 2 ayrı kaba bölün. Kaplardan birine dilediğiniz miktarda damla çikolata ekleyin. İki kabı da buz dolabına koyup soğumasını bekleyin.
Daha sonra damla çikolata eklediğiniz kremayı pasta tabanına sürün. Üzerine muz dilimlerini dizin. Pasta kekinin üst kısmını kapatın. Damla çikolata eklemediğiniz kısmı da kekin yüzeyine sürün. Pastanın kenarlarını muz dilimleriyle kapatın. Üzerine dilediğiniz miktarda damla çikolata serpiştirin ve 4 adet king top çikolatanızı da ekleyin.
Son düzenleme: