Maalesef hayatımın hatasını yapıp 2 ay önce n11 den bir ayakkabı aldım. . Ayakkabı çakma çıktı. . Geri iade etmek istedim ama mağaza türlü pislikler yapıp iadeyi kabul etmedi.. 300 tl param gitti. . Şimdi 2 aydır çözeceGiz dediler ama dün aradılar çözemedik deyip çıktılar işin içinden.. bana tüketici hakem heyetine git diyorlar.. o kadar yoruldum ki.. gına geldi artik ayni konuyu birilerine laf anlatmaya çalışmaktan. .
Hiç halim kalmadı. . Tüketici hakem heyeti inceleyecek bilmem.ne...
Yoruldum artık ya.. Lanet olsun deyip ayakkabıyi da bi fakire birine veresim var.. Hamilelikte mi etkiliyor bilemedim. .
yılmayın kesinlikle onlar da onu istiyor
elinizde fatura var mı öncelikle ?
kargo kagıdınız var mı mesafeli satın aldıgınıza dair ?
şimdi bunlar varsa en önemlisi fatura , sanırım bu şekilde siz n11 ile değil ayakkabıyı satan firma ile muhatapsınız yani n11 aracı olmuş oluyor ya da bilmiyorum iki tarafa da yapabilirsiniz
ilk önce internette bakın mesafeli satış cayma bildirisi diye var cıktı alın ve doldurun bunu hem n11 e hem de ayakkabıyı satan yere gönderin sonra 15 gun bekleyin 15 gun içinde ayakkabıyı geri alıp paranızı vermezlerse bu cayma bıldırıs formunun bir kopyası ile gidin bulundugunuz ilçede kaymakamlıkta tüketici hakem heyetine başvurun
ve hatta sitede orjinal diye belirtiyorlarsa ekrarn görüntüsünü alın ve ayakkabının sahte olduguna dair bir kanıtınız varsa ( magazasına götürüp ordan inceletip sahtedir diye bir yazı alabilrsiniz mesela ) bu türlü her şekilde belgeyi alın yanınıza ve dilekçe yazıp başvurun
sonuc 3-4 ayda cıkıyor
geç olsun güç olmasın ama paranızı bunlara kaptırmaktan iyidir
benım de başıma geldi
instagramdan bir alışveriş yaptım kapıda ödeme ile aldım ve ürünü begenmedim iade etmek istediğimi söyledim kesinlikle iade yok degişim var dediler bende tüketici hakem heyetine şikayet ettim ( mesafeli satışlarda sebep belirtilmeksizin 14 gün cayma hakkı vardır yasal olarak )
hakem heyeti kararı lehime çıktı çıktı
karşı tarafa da tebliğ edildi fakat bugun 15 gün oldu hala paramı yatırmadılar
tüketici hakem heyeti kararına 15 gün içinde tüketici mahkemesine giderek itiraz edilebiliyor 15 gunden sonra itiraz etme hakları yok bugunle 15 gun oldu ben de bugun gidip icraya verceğim icradan sonra insallah kesin olarak alabilecekmişim paramı bakalım göreceğiz
ama yılmayın sizde gidin ve şikayet edin