n11 .. yoruldum..

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Maalesef hayatımın hatasını yapıp 2 ay önce n11 den bir ayakkabı aldım. . Ayakkabı çakma çıktı. . Geri iade etmek istedim ama mağaza türlü pislikler yapıp iadeyi kabul etmedi.. 300 tl param gitti. . Şimdi 2 aydır çözeceGiz dediler ama dün aradılar çözemedik deyip çıktılar işin içinden.. bana tüketici hakem heyetine git diyorlar.. o kadar yoruldum ki.. gına geldi artik ayni konuyu birilerine laf anlatmaya çalışmaktan. .
Hiç halim kalmadı. . Tüketici hakem heyeti inceleyecek bilmem.ne...
Yoruldum artık ya.. Lanet olsun deyip ayakkabıyi da bi fakire birine veresim var.. Hamilelikte mi etkiliyor bilemedim. .

iste bu yuzden ne amazonda ne hepsiburada da kisilerin satis yaptigi magazalara daha ucuz olmasina ragmen bakmiyorum. Kurumsal firma olunca muhatap da bulunuyor. Yoksa ben araciyim deyip geciyorlar. Gecmis olsun. Bence de ugrasmayin. sinirinize yazik.
Aynen yoruldum artık. . Sinirlerim bozuldu. .. bidaha bende asla alışveriş yapmayacağım böyle yerlerden.. en iyisi markafoni Trendyol filanmis onu anladım. . Sorgusuz sualsiz ne alsan iade edebiliyosun

Aynen yoruldum artık. . Sinirlerim bozuldu. .. bidaha bende asla alışveriş yapmayacağım böyle yerlerden.. en iyisi markafoni Trendyol filanmis onu anladım. . Sorgusuz sualsiz ne alsan iade edebiliyosun
Markafoni, Trendyol a da güvenmeyin fazla, orada marka olanlara ya da kendi ürünlerini sattıklarına bakın şu seçmece olanlar var ofis şıklığı, sokak modası tarzı olanlar tamamen felaket. Bi gömlek aldım alakası olmayan gömlek gönderdiler ki aldığım fiyata asla değmeyecek bi gömlekti beğendiğimi istiyorum dedim ama onu bulamayız aracıyız dediler iade ettim bende. Daha önce de beğendiğim şeyler ya küçük geldi ya da alakası olmayan şeyler gönderdiler vazgeçtim bakmıyorum artık.

tüketici hakem heyetine gidin kesinlikle. çabucak da dönüyorlar. ikamet ettiğiniz ilçenin kaymakamlığına fatura ve ayakkabı ile gidin verin. bir daha siz karışmazsınız. en azından onlar uğraşıp dursunlar.
bu arada sahte olduğunu nasıl anladınız??

tüketici hakem heyetine gidin kesinlikle. çabucak da dönüyorlar. ikamet ettiğiniz ilçenin kaymakamlığına fatura ve ayakkabı ile gidin verin. bir daha siz karışmazsınız. en azından onlar uğraşıp dursunlar.
Sordum. Orjinal mağazaya. Zaten anlamamaam mümkün değildi. Rezalet

Tüketici hakem heyeti ne yapacak ki
O da cozemeyecek

Tüketici hakem heyeti ne yapacak ki
O da cozemeyecek

yok öyle demeyin birçok konuyu çözüyorlar. ben denk geldim ordan biliyorum. faturanın olması ve ayakkabının sahte olduğunun belli olması bu işi çözer. yani ben olsam kesinlikle götürür verirdim heyete. az parada değilmiş zira.

yok öyle demeyin birçok konuyu çözüyorlar. ben denk geldim ordan biliyorum. faturanın olması ve ayakkabının sahte olduğunun belli olması bu işi çözer. yani ben olsam kesinlikle götürür verirdim heyete. az parada değilmiş zira.
Öyle öyle de. Fatura da kesmedi ki uyanikLR sadece ayakkabıyi yolluyolr

300 TL bir ayakkabı için az para da değilmiş, ama hakkaten hamile halinizle sinirlerinizi yıprattığınıza değmez.

iste bu yuzden ne amazonda ne hepsiburada da kisilerin satis yaptigi magazalara daha ucuz olmasina ragmen bakmiyorum. Kurumsal firma olunca muhatap da bulunuyor. Yoksa ben araciyim deyip geciyorlar. Gecmis olsun. Bence de ugrasmayin. sinirinize yazik.

Hepsiburada da sorun yaşadınız mı? Ben hiç yaşamadım.

Maalesef hayatımın hatasını yapıp 2 ay önce n11 den bir ayakkabı aldım. . Ayakkabı çakma çıktı. . Geri iade etmek istedim ama mağaza türlü pislikler yapıp iadeyi kabul etmedi.. 300 tl param gitti. . Şimdi 2 aydır çözeceGiz dediler ama dün aradılar çözemedik deyip çıktılar işin içinden.. bana tüketici hakem heyetine git diyorlar.. o kadar yoruldum ki.. gına geldi artik ayni konuyu birilerine laf anlatmaya çalışmaktan. .
Yoruldum artık ya.. Lanet olsun deyip ayakkabıyi da bi fakire birine veresim var.. Hamilelikte mi etkiliyor bilemedim. .
yılmayın kesinlikle onlar da onu istiyor
elinizde fatura var mı öncelikle ?
kargo kagıdınız var mı mesafeli satın aldıgınıza dair ?

şimdi bunlar varsa en önemlisi fatura , sanırım bu şekilde siz n11 ile değil ayakkabıyı satan firma ile muhatapsınız yani n11 aracı olmuş oluyor ya da bilmiyorum iki tarafa da yapabilirsiniz
ilk önce internette bakın mesafeli satış cayma bildirisi diye var cıktı alın ve doldurun bunu hem n11 e hem de ayakkabıyı satan yere gönderin sonra 15 gun bekleyin 15 gun içinde ayakkabıyı geri alıp paranızı vermezlerse bu cayma bıldırıs formunun bir kopyası ile gidin bulundugunuz ilçede kaymakamlıkta tüketici hakem heyetine başvurun
ve hatta sitede orjinal diye belirtiyorlarsa ekrarn görüntüsünü alın ve ayakkabının sahte olduguna dair bir kanıtınız varsa ( magazasına götürüp ordan inceletip sahtedir diye bir yazı alabilrsiniz mesela ) bu türlü her şekilde belgeyi alın yanınıza ve dilekçe yazıp başvurun
sonuc 3-4 ayda cıkıyor
geç olsun güç olmasın ama paranızı bunlara kaptırmaktan iyidir

benım de başıma geldi
instagramdan bir alışveriş yaptım kapıda ödeme ile aldım ve ürünü begenmedim iade etmek istediğimi söyledim kesinlikle iade yok degişim var dediler bende tüketici hakem heyetine şikayet ettim ( mesafeli satışlarda sebep belirtilmeksizin 14 gün cayma hakkı vardır yasal olarak )
hakem heyeti kararı lehime çıktı çıktı
karşı tarafa da tebliğ edildi fakat bugun 15 gün oldu hala paramı yatırmadılar
tüketici hakem heyeti kararına 15 gün içinde tüketici mahkemesine giderek itiraz edilebiliyor 15 gunden sonra itiraz etme hakları yok bugunle 15 gun oldu ben de bugun gidip icraya verceğim icradan sonra insallah kesin olarak alabilecekmişim paramı bakalım göreceğiz
ama yılmayın sizde gidin ve şikayet edin

Peşini bırakmayın derim, herkes yılıp peşini bıraktığı için yapabiliyolar bunu

yılmayın kesinlikle onlar da onu istiyor
elinizde fatura var mı öncelikle ?
kargo kagıdınız var mı mesafeli satın aldıgınıza dair ?

şimdi bunlar varsa en önemlisi fatura , sanırım bu şekilde siz n11 ile değil ayakkabıyı satan firma ile muhatapsınız yani n11 aracı olmuş oluyor ya da bilmiyorum iki tarafa da yapiçimdsiniz
ilk önce internette bakın mesafeli satış cayma bildirisi diye var cıktı alın ve doldurun bunu hem n11 e hem de ayakkabıyı satan yere gönderin sonra 15 gun bekleyin 15 gun içinde ayakkabıyı geri alıp paranızı vermezlerse bu cayma bıldırıs formunun bir kopyası ile gidin bulundugunuz ilçede kaymakamlıkta tüketici hakem heyetine başvurun
ve hatta sitede orjinal diye belirtiyorlarsa ekrarn görüntüsünü alın ve ayakkabının sahte olduguna dair bir kanıtınız varsa ( magazasına götürüp ordan inceletip sahtedir diye bir yazı alabilrsiniz mesela ) bu türlü her şekilde belgeyi alın yanınıza ve dilekçe yazıp başvurun
sonuc 3-4 ayda cıkıyor
geç olsun güç olmasın ama paranızı bunlara kaptırmaktan iyidir

benım de başıma geldi
instagramdan bir alışveriş yaptım kapıda ödeme ile aldım ve ürünü begenmedim iade etmek istediğimi söyledim kesinlikle iade yok degişim var dediler bende tüketici hakem heyetine şikayet ettim ( mesafeli satışlarda sebep belirtilmeksizin 14 gün cayma hakkı vardır yasal olarak )
hakem heyeti kararı lehime çıktı çıktı
karşı tarafa da tebliğ edildi fakat bugun 15 gün oldu hala paramı yatırmadılar
tüketici hakem heyeti kararına 15 gün içinde tüketici mahkemesine giderek itiraz edilebiliyor 15 gunden sonra itiraz etme hakları yok bugunle 15 gun oldu ben de bugun gidip icraya verceğim icradan sonra insallah kesin olarak alabilecekmişim paramı bakalım göreceğiz
ama yılmayın sizde gidin ve şikayet edin

Instagram'da satış yapan yerler yasal değil yani mesafeli satış yapmaya yasal olarak izinleri yok. Fatura da kesmiyor çoğu ve abuk sabuk değişim yok, iade yok falan gibi şeyleri kendileri uyduruyorlar ve genelde buvtarz olaylarda tüketici mağdur oluyor. Neden? Çünkü yasal olmadıkları için mesafeli satış sözleşmeleri yok. Mesafeli satış sözleşmesine göre 14 gün içinde sebepsiz yere geri iade kabul etmek zorundalar ancak satın aldığınız yer yasal olmadığı için bu hak yok. Geri alabilir misiniz paranızı bilemiyorum açıkçası. Benim düşüncem instagramdan alışveriş yapılmaması yönünde.

Instagram'da satış yapan yerler yasal değil yani mesafeli satış yapmaya yasal olarak izinleri yok. Fatura da kesmiyor çoğu ve abuk sabuk değişim yok, iade yok falan gibi şeyleri kendileri uyduruyorlar ve genelde buvtarz olaylarda tüketici mağdur oluyor. Neden? Çünkü yasal olmadıkları için mesafeli satış sözleşmeleri yok. Mesafeli satış sözleşmesine göre 14 gün içinde sebepsiz yere geri iade kabul etmek zorundalar ancak satın aldığınız yer yasal olmadığı için bu hak yok. Geri alabilir misiniz paranızı bilemiyorum açıkçası. Benim düşüncem instagramdan alışveriş yapılmaması yönünde.
evet bir daha yapmam
ama bu benım aldıgım yer aslında bır magaza sakarya da ama kendı ınstagram hesap acmıs ve bu sekılde urunlerını oraya koymus satıyor ( birden Türkiye capında satış yapıp köşeyi dönüverecem sandı heralde)
magaza faturası var vergı noları var bu kısının
ve kapıda ödeme şekliyle aldıgıma dair kanıtım da var kargo kagıdım var
magazada sıstemımımızde ıade yok dedıler ve cırkınlestıler ben de şikayet ettım bakalım karara ıtıraz etme haklarını kaybettıler ıcraya verecegım insallah alırım paramı

N11 ürün satan biri olarak işinizin kolay olduğunu söyleyebilirim . Ürünün faturası olmaması size avantaj satıcı için problemli ve ciddi bir konu. Hemen telefondan şikayet edip faturasız ürün sattıkları ni beyan ediniz . Aradığınız Maliye onların tüm faturalarını kontrol edeceklerdir başları agriyacaktir . İlk fırsatta tüketici hakem heyetine ürünü faturasız sattıklarıni mutlaka belirterek aldığınız zaman iade gerçekleştirmeye çalıştığınız i ertelediklerini ve verdiğiniz ücretin hemen iade edilmesini talep ettiğinizi bildirin . Yanınızda bulundirmaniz gereken önemli şeylerden biri de sizin siparis tarihini z ve siparis kodunuz. Bu siparis koduna binayen ürün ne zaman size geldi arayıp kargo firmasından öğrenin ve takip kodunu alınız . İade etmek için mağazaya sorduğun uz soruların fotoğrafları ile birlikte hatta ve hatta mağazanın musteri tarafından olumsuz yorumlarını fotoğrafları çıktı alın doğru hakem heyetine dilekçe verin onlar bir güzel uğrassinlar. Ama sakın vazgeçmeyin parayi sokakta buluyorsunuz yada birilerine hibe edecek kadar kimse zengin değildir . Hakkınızı aramaz sessiz kalırsanız onlar satmaya ve haram para kazanmaya devam edeceklerdir .
Lütfen tüketici olarak hakkınızı arayin kendiniz de mağazaya yorum yapıp başkalarını kandirmalarina izin vermeyiniz . Onunda fotoğraf çıktısı mutlaka alınız .

Geçmiş olsun gelmez o para. Size bir tavsiye bu tip sitelerden alışveriş yapmadan önce ekşisözlük' ten, şikayetvar'dan falan araştırın. Orada kullanıcı deneyimleri oluyor. Mesela ben n11, evidea falan kötü yorumları okumuş ve vazgeçmiştim.

300 TL bir ayakkabı için az para da değilmiş, ama hakkaten hamile halinizle sinirlerinizi yıprattığınıza değmez.

Hepsiburada da sorun yaşadınız mı? Ben hiç yaşamadım.
Asla:) herseyimi ordan aliyorum ama atiyorum bir rondo begendim gecende. Hepsi burada kendisi satiyorsa 100 tl ama baska bir saticiya aracilik ediyorsa 87 tl idi. Simdi daha ucuz diye o baska saticiya gitmiyorum cunku eninde sonunda karsimda kurumsal bir muhatap bulmak daha onemli benim icin:)

Asla:) herseyimi ordan aliyorum ama atiyorum bir rondo begendim gecende. Hepsi burada kendisi satiyorsa 100 tl ama baska bir saticiya aracilik ediyorsa 87 tl idi. Simdi daha ucuz diye o baska saticiya gitmiyorum cunku eninde sonunda karsimda kurumsal bir muhatap bulmak daha onemli benim icin:)
Bu satıcı ayrımına hiç dikkat etmemiştim, öğrenmek iyi oldu. Teşekkür ederim. :KK54:

Back
X