11 yıllık evliyim.eşimin sorumsuzluğundan dolayı hem kendim için hem de iki çocuğum için nafaka davası açmak istiyorum.çalışmadığımdan dolayı avukat tutamıyorum.
1-Dilekçe ile kendim başvuru yapabilir miyim?
2-Dilekçe örneklerine nereden ulaşabilirim?
3-Başvurma harcı ve yıllık nafaka bedeli(talebi) üzerinde nisbi harç alınıyormuş.bu miktarı ödemeye gücüm yetmez ise napabilirim?
Zaten istesemde avukat tutma imkanım yok.ama netten kendim yazabileceğim bir dilekçe örneği dahi bulamadım.3 yıldır bende mahkemelerdeyim kendi davanı kendin aç hele kocanın maddi durumu iyise avukatında onun avukatı nın arkadaşı çıkabiliyor
Çok teşekkür ederim.bende bu şekilde düşünüyorum.bağlı bulunduğunuz ilin barosuna gidip avukat talebinde bulunun. bulunmak istemezseniz davanızı kendi yazdığınız dilekçe ile açabilirsiniz dilekçenin sağ üst köşesine adli müzaharet taleplidir diye yazarsanız harç ödemeden davanızı açarsanız. benim size bir avukat olarak tavsiyem dilekçenizi bir avukat tarafından hazırlatın. çünkü bazen hak kayıpları söz konusu oluyor. eğer maddi durumunuz iyi değilse baroya başvurun hiç bir ücret ödemeden avukat ile takip edilir davanız. aynı şehirde olsa idik ben size yardımcı olurdum...
çok geçmiş olsun.dilerim en kısa zamanda çözüme kavuşturursunuz.gerçekten zor bir durum.yaşayan bilir.sevgili avukat arkadaşım doğru söylüyor bi avukat yazsın ama yinede dikkat edin bende cinsel şiddet vardı eşimin bana msj olarak attığı iğrenç görüntüleride ama sağolsun dilekçe yazan avukat arkadaş bildiği halde şiddetli geçimsizlik yazmış dava öyle sürdü gitti boşanamadım yargıtaya gitti geldi yine boşanamadım şimdi nafaka davası açmayı düşünüyorum
birazda karşı taraf uğraşsın yorulsun değil mi amaçok tşk ederim arkadaşım.Bu defa boşanma davasını karşı tarafın açmasını bekleyeceğim.
11 yıllık evliyim.eşimin sorumsuzluğundan dolayı hem kendim için hem de iki çocuğum için nafaka davası açmak istiyorum.çalışmadığımdan dolayı avukat tutamıyorum.
1-Dilekçe ile kendim başvuru yapabilir miyim?
2-Dilekçe örneklerine nereden ulaşabilirim?
3-Başvurma harcı ve yıllık nafaka bedeli(talebi) üzerinde nisbi harç alınıyormuş.bu miktarı ödemeye gücüm yetmez ise napabilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?