nafaka davası ile ilgili bir soru

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorgun

Ama azimli
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2010
383
85
643
11 yıllık evliyim.eşimin sorumsuzluğundan dolayı hem kendim için hem de iki çocuğum için nafaka davası açmak istiyorum.çalışmadığımdan dolayı avukat tutamıyorum.
1-Dilekçe ile kendim başvuru yapabilir miyim?
2-Dilekçe örneklerine nereden ulaşabilirim?
3-Başvurma harcı ve yıllık nafaka bedeli(talebi) üzerinde nisbi harç alınıyormuş.bu miktarı ödemeye gücüm yetmez ise napabilirim?

11 yıllık evliyim.eşimin sorumsuzluğundan dolayı hem kendim için hem de iki çocuğum için nafaka davası açmak istiyorum.çalışmadığımdan dolayı avukat tutamıyorum.
3-Başvurma harcı ve yıllık nafaka bedeli(talebi) üzerinde nisbi harç alınıyormuş.bu miktarı ödemeye gücüm yetmez ise napabilirim?

Selam arkadaşım.
Öncelikle geçmiş olsun.Zor bi durum bende 3 sene önce ayrıldım.Nerede yaşıyosun bilmiyorum ama istersen bulunduğun şehrin barosundan çalışmadığını belgeleyerek ücretsiz avukat talep edebilirsin.

Kendinde adliyeye gidip dava açabilirsin dilekçeyle.Yanlız bu dilekçeleri avukatlar hazırlıyor.Buda ücrete bağlı.

Dava açınca bi miktar para isteniyor ama ödeyemecek olursan ne oluyor bu konuda bilgim yok...

evet zor bir durum.biraz araştırdım ama masraflı olduğunu gördüm.içinden çıkamadım açıkçası.bu kadar masraflı olabileceğini düşünmemiştim.

3 yıldır bende mahkemelerdeyim kendi davanı kendin aç hele kocanın maddi durumu iyise avukatında onun avukatı nın arkadaşı çıkabiliyor :(

3 yıldır bende mahkemelerdeyim kendi davanı kendin aç hele kocanın maddi durumu iyise avukatında onun avukatı nın arkadaşı çıkabiliyor :(
Zaten istesemde avukat tutma imkanım yok.ama netten kendim yazabileceğim bir dilekçe örneği dahi bulamadım.

bağlı bulunduğunuz ilin barosuna gidip avukat talebinde bulunun. bulunmak istemezseniz davanızı kendi yazdığınız dilekçe ile açabilirsiniz dilekçenin sağ üst köşesine adli müzaharet taleplidir diye yazarsanız harç ödemeden davanızı açarsanız. benim size bir avukat olarak tavsiyem dilekçenizi bir avukat tarafından hazırlatın. çünkü bazen hak kayıpları söz konusu oluyor. eğer maddi durumunuz iyi değilse baroya başvurun hiç bir ücret ödemeden avukat ile takip edilir davanız. aynı şehirde olsa idik ben size yardımcı olurdum...

sevgili avukat arkadaşım doğru söylüyor bi avukat yazsın ama yinede dikkat edin bende cinsel şiddet vardı eşimin bana msj olarak attığı iğrenç görüntüleride ama sağolsun dilekçe yazan avukat arkadaş bildiği halde şiddetli geçimsizlik yazmış dava öyle sürdü gitti boşanamadım yargıtaya gitti geldi yine boşanamadım şimdi nafaka davası açmayı düşünüyorum

bağlı bulunduğunuz ilin barosuna gidip avukat talebinde bulunun. bulunmak istemezseniz davanızı kendi yazdığınız dilekçe ile açabilirsiniz dilekçenin sağ üst köşesine adli müzaharet taleplidir diye yazarsanız harç ödemeden davanızı açarsanız. benim size bir avukat olarak tavsiyem dilekçenizi bir avukat tarafından hazırlatın. çünkü bazen hak kayıpları söz konusu oluyor. eğer maddi durumunuz iyi değilse baroya başvurun hiç bir ücret ödemeden avukat ile takip edilir davanız. aynı şehirde olsa idik ben size yardımcı olurdum...
Çok teşekkür ederim.bende bu şekilde düşünüyorum.

sevgili avukat arkadaşım doğru söylüyor bi avukat yazsın ama yinede dikkat edin bende cinsel şiddet vardı eşimin bana msj olarak attığı iğrenç görüntüleride ama sağolsun dilekçe yazan avukat arkadaş bildiği halde şiddetli geçimsizlik yazmış dava öyle sürdü gitti boşanamadım yargıtaya gitti geldi yine boşanamadım şimdi nafaka davası açmayı düşünüyorum
çok geçmiş olsun.dilerim en kısa zamanda çözüme kavuşturursunuz.gerçekten zor bir durum.yaşayan bilir.

boşanma davası açmadan sadece nafaka davası açacaksanız nispi harç ödemeniz gerekir
ödeyecek durumunuz yoksa adli müzaharet talep edebilirsiniz ancak (muhtarlıktan fakirlik belgesi gibi belgeler ile ispatlamanız talep edilebilir, ispatlayamamanız durumunda talebinizin red edilebileceğini göz ardı etmemelisiniz)
ancak nispi harç gözünüzü korkutmasın
dilekçenizi bir meslektaşıma yazdırmanızda yarar var (davayı takip etmese dahi başlangıçta verilen dava dilekçesi çok önemlidir) avukata vekalet ücreti ödeme gücünüz yoksa bulunduğunuz yerdeki baroya başvurmanızı öneririm
her insan kendi dilekçesini kendisi yazıp mahkemede kendisini temsil edebilir
ancak bu durumda yapılabilecek ufak bir yanlışlık hak kaybına neden olabilir uzman yardımı almakta fayda vardır

sevgili avukat arkadaşım bende nafaka davası açabilir miyim yargıtay boşamadı yada evime geri dönebilir miyim evimde eski eşim ve ailesi kalıyor evleri olduğu halde sırf ben barışmayayım diye

ben açtım boşanamadım yargıtayda boşamadı eşim boşanma davası açar ve ben boşanmak istemiyorum diyip eve gidersem ve beni almazsa ne olur

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X