Nafaka hakkında ne düşünüyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

msahin312

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
43
70
3
Bilenler bilir, bununla ilgili meşhur 6284 kanunu var. Yıllar önce çıktığında çoğu kadın bu kanunu bir zafer diye görmüştü ama, gelinen noktada hem bu kanunun, hem de süresiz nafaka olayının inanılmaz ahlaki çöküşe ve aile yapısının bozulmasına yol açtığı çok net bir gerçek. Suistimale son derece açık olan bu kanunun değişmesi için birtakım siyasi girişimler oldu ama bunlar sonuçsuz kaldı. Sizce bu kanun ve süresiz nafaka durumu adil mi?

Durumuna ve şartına göre değişir
Kadının hayalleri umutları var
Erkeğin yokmu tabiki de onunda var
Ben şiddet hakaret vs. Varsa çocukta varsa muhakkak alınması gerektiğini düşünüyorum
Bu bize verilmiş bir hak
Ve gerçekten ihtiyacı olan varsa alsın

Durumuna ve şartına göre değişir
Kadının hayalleri umutları var
Erkeğin yokmu tabiki de onunda var
Ben şiddet hakaret vs. Varsa çocukta varsa muhakkak alınması gerektiğini düşünüyorum
Bu bize verilmiş bir hak
Ve gerçekten ihtiyacı olan varsa alsın
Mevcut yasa çerçevesinde kadının nafakaya ihtiyacı olup olmadığına veya erkeğin nafaka ödeme durumunun olup olmadığına bakılmıyor. Çocuk velayeti konusunda da, kadının herhangi bir fiziksel veya zihinsel engeli yoksa başka hiçbir şarta bakılmaksızın velayet kadına veriliyor.

Bilenler bilir, bununla ilgili meşhur 6284 kanunu var. Yıllar önce çıktığında çoğu kadın bu kanunu bir zafer diye görmüştü ama, gelinen noktada hem bu kanunun, hem de süresiz nafaka olayının inanılmaz ahlaki çöküşe ve aile yapısının bozulmasına yol açtığı çok net bir gerçek. Suistimale son derece açık olan bu kanunun değişmesi için birtakım siyasi girişimler oldu ama bunlar sonuçsuz kaldı. Sizce bu kanun ve süresiz nafaka durumu adil mi?
Abi hoşgeldin öncelikle. Belirli şartlar dışında süresiz nafakaya karşıyım. Ekşiye de selam söyle Kamil abi. Saygılar.

Konuyu nafaka diye açıp kadına karşi şiddetin önlenmesine dair kanuna laf ediyorsunuz? Ne alaka? Gerçekten kadınmısınız siz? https://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.6284.pdf bu kanunda ne var? Ahlakınız şiddete karşi susarak korunacaksa tüküreyim öyle ahlaka
Bu konuda mahkemelerin ve Yargıtay'ın verdiği kararların esası büyük ölçüde bu kanuna dayalı. Kanunun adına değil, içeriğine bakın lütfen.

Mahkemelerin kararında sorun görmüyorum. Siz goruyorsaniz sizin sorununuz.
Bazı dosyalarda verilmiş kararlar ciddi anlamda sorunlu. Eğer öyle olmasaydı, bazı siyasi partiler ve bakanlık bir değişim çalışması başlatmazdı.

Taraf değilim, evli de değilim.

Anlıyorum burası bir derdim var bölümü olduğu için genelde insanlar kendi dertlerini sıkıntılarını paylaşıyorlar.

Ben kadınlara pozitif ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyorum. Hali hazırda şuan boşanma sürecindeyim, kendim için tazminat çocuğumuz için de süresiz nafaka şartıyla anlaştık.

Ömür boyu eski kocamın benim giderlerimi karşılaması gibi bir talebim yok. Asla da olmaz.

Her kadın çalışıp kendi ayakları üzerinde durmalı. Ama her erkek de çocuğunun giderlerini karşılamalı. Yoksa malum günümüzde babalar çocuğu anneye bırakıp gönlünü gün etmeye çok meraklı.

Ortak çocuğumuz olmasaydı nafaka talep etmezdim.

Bende fikrimi soylemek istedim bence ortada bir adaletsizlik var bu yasa duzeltilmeli evet cocuga nafaka hatta fazlasini bile yapmak zorundalar ama ayrildigi eşe omur boyu suresiz nafakada nedir kadın evlenince nafaka bitiyor peki erkegin yeni bir yuva kurmak neden hakki degil bosandigı adamın cuzdaninda gozu rabbime buyuk soylemeyeyim hayatta tenezzul etmem bence onurlu ve guclu bi kadın calısır cabalar ona minnet etmez duyuyoruz 3 ay evli kalmslar coluk yok cocuk yok nafaka alıyor ya devlet bunun icin bi fon kurmali yada farklı degisimlerde bulunmalı bu borc omur boyu erkege yuklenmemeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X