Nafaka hakkında ne düşünüyorsunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden tüm kadınların mağdur edilmesi, erkeklerin istediğimi yaparım ederim , rahat rahat da bosarim diyeceği bir konu hakkında savunma yapar gibi bir konu açtınız?
Kadının da, erkeğin de mağdur olmayacağı, adil yargılama ve kararların verilebildiği bir düzen kurulması çok mu zor? Sadece bu konuda değil, her konuda çok ciddi adaletsizlikler var. Bunların değişmesini istemek bir taraf tutmak değildir.

Güvendiğiniz yasalar insan yapımı, hiçbir tanesi dört dörtlük değil. Lütfen bu kanunları bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Sihirli değnek değil bunlar.
Kadının da, erkeğin de mağdur olmayacağı, adil yargılama ve kararların verilebildiği bir düzen kurulması çok mu zor? Sadece bu konuda değil, her konuda çok ciddi adaletsizlikler var. Bunların değişmesini istemek bir taraf tutmak değildir.
Erkeklerin kadınlara zulmetmeyi hak gördüğü şu toplumda ne kadar adalet var onu düşünün. İnsan yapımı dediniz az önce, insan yapımından sihirli güç beklemeyin sizde.

Ben bu konuyla ilgili şunu söylemek istiyorum,
Annemin ikinci evliliğini yaptığı kişi eski karısına süresiz nafaka ödemeye mahkumdu. Çocuklarının velayeti adamdaydı ve tüm giderlerini karşılıyordu.

Kadın sigortasız işlerde çalışıp para kazanıp bir de adamın ödediği nafakayı alıyordu. Çocuklarını görmesi kararlaştırılan günlerde dahi çocuklarıyla iletişime geçmiyordu.

Üstelik boşanma sebepleri arasında aldatma, şiddet vs yoktu. Kadının
kocasını, kocasının erkek kardeşinden kıskanması(!), ve yine kadının oğullarına eşine karşı sürekli küfürlü konuşması gibi boşanma sebepleri varmış oğlunun anlattığına göre. Bilmiyorum dava detaylarını, nasıl böyle bir karar aldı hakim anlamıyorum. Ama bana hakkaniyetli gelmiyor.

Böyle suistimale açık bir tarafı da var yani durumun.

Tamam hiç bir suçlu cezasını cekmesin o zaman. Hirsizlar, katiller serbest kalsın insan yapimi yasalara güvenmeyelim.
Cezaevinde yatmak etkili bir cezalandırma yöntemi mi, etkiliyse neden suç oranları düşmüyor gibi sorular felsefe konusu olduğu için hiç girmiyorum. Suçlunun cezalandırılması bir hak, fakat cezalandırmaya değil, önlemeye odaklanmak lazım.

Cezaevinde yatmak etkili bir cezalandırma yöntemi mi, etkiliyse neden suç oranları düşmüyor gibi sorular felsefe konusu olduğu için hiç girmiyorum. Suçlunun cezalandırılması bir hak, fakat cezalandırmaya değil, önlemeye odaklanmak lazım.
Diyelim ki suç önlenemedi suçluyu napsınlar?

Erkeklerin kadınlara zulmetmeyi hak gördüğü şu toplumda ne kadar adalet var onu düşünün. İnsan yapımı dediniz az önce, insan yapımından sihirli güç beklemeyin sizde.
İnsan yapımı kanunlardan doğru adaleti beklemek başlı başına hata zaten, benim söylemek istediğim, tek tek kanunların veya bütün olarak anayasanın değişip yerine başka bir anayasanın gelmesi değil. Bütün bu düzenin değişmesi.

Siyasi içerikli konular yasaktır.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kanunlarına muhalif yorumlar yazılması da yasaktır, topikte TCK 301. maddeye uygun olmayan yorumlar mevcuttur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X