Nafaka sorunsali

Sarahben

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
810
2.039
313
İstanbul
Merhaba.Hukukçu olan yada bilgisi olanlardan destek rica ediyorum.
Mayıs ayında anlaşmalı boşandık.Kizim için mecburen nafakada anlaştık, fakat protokolde yillik nafaka artışi TEFE/ TÜFE yaziyor .Internette nafaka ÜFE üzerinden artar diyor.
Kafam karıştı.
1.Nafaka artışı hangisine göre olacak?
2.Nafaka artışı ne zaman olacak? Bir yıl dolunca mi? yoksa Ocak 2023 de mi?
3.Anlasmali boşanma protokolunde nafaka ve artışi olsa da nafaka artırım davasi açabilirmiyim?
Şimdiden teşekkür ederim.

1. Tefe tüfeye göre. ÜFE farklı
2. Bir yıl dolunca
3. Bilmiyorum
( hukukçu değilim. Damdan düşenim🤓)

Enflasyon orani belirlendiginde enflasyon orani be kadar arttiysa nafakayi da o madar arttiriyorsun bildigim kadariyla ocak ayinda enflasyon orani aciklanir o zaman da artirim yapabilirsiniz nafaka favasi acsaniz da cpk fazla bisey artmiyor deneyip gordum

Merhaba.Hukukçu olan yada bilgisi olanlardan destek rica ediyorum.
Mayıs ayında anlaşmalı boşandık.Kizim için mecburen nafakada anlaştık, fakat protokolde yillik nafaka artışi TEFE/ TÜFE yaziyor .Internette nafaka ÜFE üzerinden artar diyor.
Kafam karıştı.
3.Anlasmali boşanma protokolunde nafaka ve artışi olsa da nafaka artırım davasi açabilirmiyim?
Şimdiden teşekkür ederim.
2.Kararin kesinleşme tarihinden itibaren bir yıl dolunca artırmış.

3.Artirim davası için kararin üzerinden iki yıl gecmesi gerekiyormuş. Yıllık belli oranda artış zaten olduğu için nafaka artırım davası büyük ihtimalle kabul olmazmış.

Avukatimin söyledikleri bunlar

2.Kararin kesinleşme tarihinden itibaren bir yıl dolunca artırmış.

3.Artirim davası için kararin üzerinden iki yıl gecmesi gerekiyormuş. Yıllık belli oranda artış zaten olduğu için nafaka artırım davası büyük ihtimalle kabul olmazmış.

Avukatimin söyledikleri bunlar
Teşekkür ederim.Benim avukat sürekli farlkli tavsiyeler veriyor da

Aynı durumlarda şuan karışıklık yaşıyorum.
Karar da dava tarihinden itibaren nafaka başlayacaktır ve her yıl karar kesinlestikten sonra ufe oranında artacaktır diye yazıldı. Biz her haziranda artırım yaptık fakat kararın kesinleşmesi Ekim mis onlarda Nisan ayı diyor çok karışık o yüzden ayi karar da yazmalı bence sonda bu şekilde sorunlar oluyor

Cevap: Dilekçende muhakkak ya üfe ya da tüfe yazar bir öğren.
Cevap: Dava Açıldığı tarih baz alınır. Örnek veriyorum 2022 Ocak - 2023 Ocak - 2024 Ocak - 2025 Ocak diye devam eder
Cevap: Olağan bi durum olursa açabilirsin. (Tefe/Tüfeye göre bağlanmasının amacı sürekli nafaka artışı için dava açmamanız için)

Back
X