Nafaka ve SGK.. Ihbar eden oldumu

Jolyss

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
3.712
2.368
333
Merhaba arkadaslar,

Aranizda SGK calisanlari veya eski esini sigortasiz calistigi icin SGK'a ihbar eden varsa, bana yardimci olursaniz cok sevinirim.

Eski esim goz gore yillardir sigortasiz calisiyor. Ayrica SGK'yada borcu var bildigim kadariyla. Ve sirf bana nafaka ve tazminat odememek icin direniyor. Haklarimi alamiyorum bir turlu, avukatim olmasina ragmen baya zorlaniyoruz bu konuda. Maalesef uzerine kayitli hic birsey gozukmuyor ve mal varliklarinin tumunu baskalarinin uzerine kaydediyor. Ustune ustluk mahkemenin haberi olmadan adresinide degistirmis, baska eve tasinmis. Yaptigim arastirmalara gore.

Magdem hic kimse birsey yapmiyor ve artik kendisini SGK'ya sikayet etmek istiyorum. Elimde delillerim var ve denetim yapiliyormus ihbardan sonra. Bildigim kadariyla ihbar eden kisinin bilgileri gizli kaliyormus. Sizin basiniza boyle birsey geldimi ? Aranizda ihbar eden oldumu ? Tesekkurler simdiden cevaplar icin.

Çocuklarınız var mı ? Ayrıca ihbar etseniz bile is yerine ceza kesilir esinizi kapsayan bir durum olacağını sanmam. Üzerindeki mal varlığını başkasına devretmesi sonucunda sizin bir hak talep etmeniz de imkansız gibi

Sikayet sonucu sigortasiz calistigi tespit edilirse, calistigi yere ceza kesilir.
Eger malvarligini , sirf sizden mal kacirmak icin yaptiysa ve bunu ispatlayabilirseniz, tasarrufun iptali davasi acabilirsiniz.

işyerine kesilen cezanın içinde işçinin kaç senelik SGKsız çalştığının tespit edilip, geriye dönük işlem yapılması da oluyor mu buna bakmak lazım. yani işyerine vay senn 3 sene SGKsız çalıştımışsın diye ceza kesmek başka bişey, 3 yıl önceden başlatıyorum bu adamın SGKsını senden de primleri tahsil ediyorum, faiziyle demek başka şey. bizim devletimiz genelde böyle şeyleri otomatik olarak yapmaz.

Çocuklarınız var mı ? Ayrıca ihbar etseniz bile is yerine ceza kesilir esinizi kapsayan bir durum olacağını sanmam. Üzerindeki mal varlığını başkasına devretmesi sonucunda sizin bir hak talep etmeniz de imkansız gibi
Cocugum yok canim.. nafaka ve tazminat haklarim var ama alamiyorum.. tedbir nafakasi birikti, nafakayida bosverdim artik, yarin bir gun nasil olsa calisirim onun parasina ihtiyacim yok, ama kazanmis oldugum tazminatlari almam imkansiz olaca, cunku beni maddi manevi baya somurduler .. bu yuzden ihbar etmek istiyorum.

Cocugum yok canim.. nafaka ve tazminat haklarim var ama alamiyorum.. tedbir nafakasi birikti, nafakayida bosverdim artik, yarin bir gun nasil olsa calisirim onun parasina ihtiyacim yok, ama kazanmis oldugum tazminatlari almam imkansiz olaca, cunku beni maddi manevi baya somurduler .. bu yuzden ihbar etmek istiyorum.

Hakkınızı başka yollardan arayın mesela birikmiş tazminatlariniz için dava acabilirsiniz

Sikayet sonucu sigortasiz calistigi tespit edilirse, calistigi yere ceza kesilir.
Eger malvarligini , sirf sizden mal kacirmak icin yaptiysa ve bunu ispatlayabilirseniz, tasarrufun iptali davasi acabilirsiniz.
Kendi agiziyla soyledi, ben calisiyorum ama cep parasi icin dedi.. komiklige bakin.. Ayrica delillerimde var calistigina dair ..tasarruf iptali davasini ilk kez duydum .. bunu arastircam ..

Hakkınızı başka yollardan arayın mesela birikmiş tazminatlariniz için dava acabilirsiniz
Davanin basindan bu yana tek bir avukatla devam ettim.. avukatim biz baya zorlanicaz tazminatlari, birikmis nafakalari almak icin diyor.. uzerine hic bisey kayitli degil diyor.. ama karsi taraf ohhh misss gununu gun ediyor,, hic bisey olmuyor kotu insanlara yada bana oyle geliyor bilemiyorum.. olan bana oldu.. altinlarima filan el koydular, bunu bile ispat edemiyorum..

Davanin basindan bu yana tek bir avukatla devam ettim.. avukatim biz baya zorlanicaz tazminatlari, birikmis nafakalari almak icin diyor.. uzerine hic bisey kayitli degil diyor.. ama karsi taraf ohhh misss gununu gun ediyor,, hic bisey olmuyor kotu insanlara yada bana oyle geliyor bilemiyorum.. olan bana oldu.. altinlarima filan el koydular, bunu bile ispat edemiyorum..

Maaşı vardır muhtemelen ondan bile kesinti yapabilirler. Avukatinizi değiştirin isterseniz. Biraz ugrasmak istemiyor gibi

işyerine kesilen cezanın içinde işçinin kaç senelik SGKsız çalştığının tespit edilip, geriye dönük işlem yapılması da oluyor mu buna bakmak lazım. yani işyerine vay senn 3 sene SGKsız çalıştımışsın diye ceza kesmek başka bişey, 3 yıl önceden başlatıyorum bu adamın SGKsını senden de primleri tahsil ediyorum, faiziyle demek başka şey. bizim devletimiz genelde böyle şeyleri otomatik olarak yapmaz.
Adalet diyorum sadece..

Maaşı vardır muhtemelen ondan bile kesinti yapabilirler. Avukatinizi değiştirin isterseniz. Biraz ugrasmak istemiyor gibi
Tabikide maasi var.. hatta kendisine araba bile almis ama oda uzerine kayitli degil tabikide.. birde adresini degistirmis galiba, hani yaptigim arastirmalara gore..

Avukatima gelince, dunyanin parasini verdim avukatima sirf isini yapsin ve basim agrimasin diye, ama kadin sanki bazi seyleri erteliyor ugrasmak istemiyor, icra takibini bile acmayi unutmus, ben soyledikten sonra yapti.. birde tv programinda reportaj yapmis kendisi.. megerse tecrubesiz bir avukata denk gelmisim, ben davayi actigim tarihlerde daha yeni avukat olmus.. :( gulermisin aglarmisin .. en son bana ceza islem baslaticam demisti, onu bile yapmamis.. ille benimmi aramam gerekiyor avukati bazi seyleri yapsin diye ... keske devlet avukati tutsaydim o zaman..

Tabikide maasi var.. hatta kendisine araba bile almis ama oda uzerine kayitli degil tabikide.. birde adresini degistirmis galiba, hani yaptigim arastirmalara gore..

Avukatima gelince, dunyanin parasini verdim avukatima sirf isini yapsin ve basim agrimasin diye, ama kadin sanki bazi seyleri erteliyor ugrasmak istemiyor, icra takibini bile acmayi unutmus, ben soyledikten sonra yapti.. birde tv programinda reportaj yapmis kendisi.. megerse tecrubesiz bir avukata denk gelmisim, ben davayi actigim tarihlerde daha yeni avukat olmus.. :KK43: gulermisin aglarmisin .. en son bana ceza islem baslaticam demisti, onu bile yapmamis.. ille benimmi aramam gerekiyor avukati bazi seyleri yapsin diye ... keske devlet avukati tutsaydim o zaman..

Baro avukatları daha iyi bu tür davalarda. Özel avukatlar eğer para alayamacagini anlarsa pek umursamiyorlar. Bazı avukatları tenzih ederim. Ama malesef böyle. Baroya ya da daha tecrübeli bir avukat araştırın

Back
X