nafaka...

zar_zor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2012
235
4
96
Trabzon
merhabalar yardıma ihtiyacım var lütfen ilgilenirseniz çok mutlu olurum hukuk bölümüne açtım ama ilgilenen olmadı... 2 sene önce resmi olarak boşandım bir oğlum var ve mahkeme çocuğuma heray 300 tl iştirak nafakası bağladı ama baba bunu ödemiyo işine gelirse veriyo gelmezse vermiyo peyder peyi veriyo sanki dilenciye para verir gibi şimdi ben dava açmak istiyorum... 8 aylık nafaka borcu için ve düzenli ödemesi için... ama şöyle bir sorunda var...kendi işini yapıyo ve kendini sigortasız olarak gösteriyo... para vermemek için... allah rıası için bana bir yol gösterin ne yapmam gerekiyo....

iyi bir avukat tutun maddi manevi tazminat davası açın..sonuçta babası nafaka olmasa bile belli bir yardımda bulunması gerekir ve bence bunları en iyisi bir avukata sorun..

nafakayı ödemediği için icra dairesinde ilamlı icra takibi başlatın, isterseniz 3 aya kadar tazyik hapsi alması için icra ceza mahkemesine nafaka hükümlerine uymamaktan dolayı ( son 3 aylık nafaka borcu için) bir de ceza davası açın, sigortasız çalışıyor görünmesi önemli değil, hapis cezası almamak için borcu ödemeyi çabuklaştıracaktır, borcu öderse de hapse girmişse bile çıkar zaten. gecikmiş nafakayı tahsil edersiniz, gelecek nafakaları ödemezse yine aynı prosedürü uygulamak durumundasınız.

çok sağol peki nasıl başlatacam bu ilamlı icrayı falan bide 7 ay borcu var son 3 ayımı alabiliyorum...

cnm ben sana hukuk köşesınde yardımcı oldum görmedın sanırım
icra dairsine başvuracaksın elındekı kararla
yardıma hazırım

çok sağol peki nasıl başlatacam bu ilamlı icrayı falan bide 7 ay borcu var son 3 ayımı alabiliyorum...

7 aylık nafaka borcu için bulunduğunuz yerdeki icra dairesine elinizdeki mahkeme ilamıyla gideceksiniz, eski eşim nafakayı ödemiyor, 7 aylık birikmiş nafaka borcunun ödenmesini istiyorum derseniz yol gösterip yardımcı olurlar oradan size.

son 3 aylık nafaka borcu için de ayrıca isterseniz hapis cezası alması istemiyle icra ceza mahkemesine başvurabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…