Napcam bilmiyorum

Nefokrkmz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2019
1
0
1
25
Ailem hep arkadaşlarımla buluşmamı istemiyorlar okuldan eve evden okula gitmemi istiyolar mahhaldeki arkadaşlarınla takıl diyorlar mahhalede yaşıtım hic yok hepsi benden küçük onlarla oynamaya çıktımıda ayıp olur dedikodu yapıyorlardır 19 yaşina gelmiş hayla çocuklarla oynuyor diye aileme ne zaman arkadaşlara buluşcam dersem onlar olmaz nerden bilcez seni kaçırmıcaklarını filn diyolar derdim oluyor konusacak kimsem olmuyor abim var evli ilglenmiyor normal de de ilgenmiyor du milletin ailesini görüyorum salıyor kızını sosyaleşiyor ben evde anca mahaledeki veletlerle takılıyorum 3 sene once biriyle tanıştım instgramdan öz ablam gibi oldu derdim oldu anlatım beni çok mutlu ediyor haylada ediyor ama ailem onuda istemiyor instgram tanışmayla olur mu diyolar terolist o diyolar seni kandırıyor diyolar bir ara gelip gezcek onunla hotelde kalcaz dedi aileme dedim olmaz dedi neyse konuşmamı istemiyolar onlar yüzünden mutlu olamiyom her gece ağlıyorum nefret ediyorum bazen ablam dedigim durdurdu ama yaşamaktan bir zevk almıyorum sanki hapisteyim artık piskolim çok bozuk tek arkadasim dostum o kldı ondan baska dostum yok gezecek arkadaşim kalmdı ailem yüzünden😓😓😓😢😢😢😓😢😓güvenmiyorum sana diyolar iyde hiç dısari cıkmadim ki arkadaşlarla güvenlerini kırayım

Arkadaşlarınla tanıştır aileni ve eğer hala içlerine sinmeyen birsey varsa aileni dinle.kimse evladının kötülüğünü istemez.ailen abla dediğin kişi hakkında normal düşünüyor zaman çok kötü kimin iyi kimin kötü olduğunu bilmek mümkün değil.sende güvenip elaleme herseyini anlatma seni nerelere sürükleyebilir bilinmez.benim babam arkadaşlarınla görüşmek istiyorsan eve gelsinler istediğiniz kadar görüşün derdi o zaman bana da çok saçma gelirdi ki o dönemler bile bu zamanlar kadar pislik yoktu.simdi çok hak veriyorum.arkadaşınızın olması normal ama aileniz kimdir nedir bilmeli.ailenize kin güdüp yanlış insanlarla yanlış şeyler yapmayın.

sosyal medyadan tanıştığın insana güvenmemeleri çok normal canım. bu devirde kendi akrabana güvenemiyorsun bırak ki sosyal medyadan biriyle gezip tozmak bir yerde kalmak. yaşın gereği bunları istemen ve ailen izin vermeyince sinirlenmen çok normal ama inan ki haklılar. çok görüşmek istediğin arkadaşlarını evine davet et ailenle tanıştır. hatta annelerinizi bir araya getirin. arkadaşlarını ve ailelerini tanırlarsa daha rahat eder içleri. sakın bir delilik yapıp ailenden uzaklaşma.

Terolist değildir o bence. Ailen haklı kısmen, ne o öyle salmak falan? Kümesten tavuk mu salıyorlar, başınıza bişey gelmesinden korkuyorlar. Mantıklı davranıp, ailenizle çelişmezseniz büyüdüğünüze ve size güvenmeleri gerektiğine ikna edebilirsiniz onları.

Ya bu insanların zihniyetine başlıcam artık. 19 yaşında koca reşit kızsın daha yazımın kendini ifade edişin bile çocuk gibi kalmış ailenden dolayıdır büyük ihtimal.
Yok öyle bir olay ya. Benim annem babam kalkarım gece 5 te gelirim 6 da gelirim hiç gelmem çantamı toplar yurtdışına arkadaşlarım giderim,alkol (veya benzeri :d)alırım bir şey demez. Noldu yani noluyor başıma da hiç bir şey gelmedi. Başımızı becercek kadar her ortamda biliyoruz. Neymiş zaman kötüymüş? Hee bunlar kısıtlama sadece.
Kardeşim paranı kazanıp yolverceksin ailene. Neymiş tanımadığın kadınla otelmiş seni doğru yetiştirseler kararlarından şüphe etmezler.Ama fırsat vermemişler. İsteyen de istediği adamla kadınla istediği mekana gider ama ne kadar deneyimliysen o kadar güvenli karar verirsin
İnsanların zihniyeti ayrı bir sinir bozuyor bide içselleştirmişler kıyamam.Saçma sapan bir kültürel bir bakış açısı

Ailenin bazi endiseleri hakli sosyal medyadan arkadas edinmen gibi. Devir kotu aileni anlamaya calis.

Ancak yasin 19. Eve kapatmak, kisitlamak da bir cozum degil.

Sana bir onerim var. Bulundugun yerde halk egitim vardir. Orada senin yasitlarinin da gidebilecegi hobilere de hitap eden kurslar var. Ucretsiz. Hem sosyallesmis olursun, kendini gelistirirsin hem de ailen guvenli bir yerde oldugundan seni kisitlamaz.

Yaşın 19 olmuş gülüm ama yazım tarzından şikayet ettiğin konulardan daha çok 9 gibi algılanıyor ben inanamadim 19 yaşına
Sosyal medyadaki kimse sana ailemden aha yakın olmamalı ailen haklı etrafta neler duyuyoruz o kadar haberler çıkıyor ortalık bozuk sosyal medyadan sana yaklaşan konuşan kimse de çok güvenilir değildir kimse hiç görmediği kişiye o kadar yakın davranmaz kusura bakma
Biz cahil olduğumuz dan bilmiyoruz herşeyin en iyisini aileler biliyor 😘

Ailem hep arkadaşlarımla buluşmamı istemiyorlar okuldan eve evden okula gitmemi istiyolar mahhaldeki arkadaşlarınla takıl diyorlar mahhalede yaşıtım hic yok hepsi benden küçük onlarla oynamaya çıktımıda ayıp olur dedikodu yapıyorlardır 19 yaşina gelmiş hayla çocuklarla oynuyor diye aileme ne zaman arkadaşlara buluşcam dersem onlar olmaz nerden bilcez seni kaçırmıcaklarını filn diyolar derdim oluyor konusacak kimsem olmuyor abim var evli ilglenmiyor normal de de ilgenmiyor du milletin ailesini görüyorum salıyor kızını sosyaleşiyor ben evde anca mahaledeki veletlerle takılıyorum 3 sene once biriyle tanıştım instgramdan öz ablam gibi oldu derdim oldu anlatım beni çok mutlu ediyor haylada ediyor ama ailem onuda istemiyor instgram tanışmayla olur mu diyolar terolist o diyolar seni kandırıyor diyolar bir ara gelip gezcek onunla hotelde kalcaz dedi aileme dedim olmaz dedi neyse konuşmamı istemiyolar onlar yüzünden mutlu olamiyom her gece ağlıyorum nefret ediyorum bazen ablam dedigim durdurdu ama yaşamaktan bir zevk almıyorum sanki hapisteyim artık piskolim çok bozuk tek arkadasim dostum o kldı ondan baska dostum yok gezecek arkadaşim kalmdı ailem yüzünden😓😓😓😢😢😢😓😢😓güvenmiyorum sana diyolar iyde hiç dısari cıkmadim ki arkadaşlarla güvenlerini kırayım

Valla çok haksız değiller dışarda üni okudum ama ben kızımı 18 yaşında uzaklara göndermezdim. Derslerine çalış ve bildiğin seninle aynı dönemde aynı şeyleri yapan insanlarla görüş. Benim de yaşça büyük arkadaşlarım oldu çok büyük zarar gördüm mü hayır ama kötü etkilendim. Kendi yaşında kendi okulunda kendi çevrende arkadaş edinirsen daha mutlu olursun hedeflerine daha sağlam ulaşırsın.

Öncelikle şuan hamileyim ve evladım anne internette bi abla var çok iyi biri onunla normalde de görüşmek istiyorum dese kesinlikle müsade etmezdim çünkü güvenmem nerden bileyim çocuğuma zarar vermicek bi de otelde kalmak isticek. Ben küçükken annem babam evin önünden ayrilmami istemezdiler annemin goremeyecegi hiç bir yere gidemezdik ve bence çok haklılar. Ayrıca eskiden de gerçekten anlayışlı bi çocuktum okul arkadaşlarımla ilk okul ortaokul lise dahil tüm arkadaşlarımı ailemle tanıştırdım hatta lise de yakın arkadaşlarım ve anneleriyle pikniğe gitmiştik zaten ben de arkadaş konusunda çok seciciyimdir. Bu tanıştırma piknik vs bunların hepsi anne babamin içi rahat olsun isterdim ayrıca çok gezen tozan biri değildim genelde kitaplarimlaydim aileme hiç bir konuda yalan söylemedim ne saat verdiysem o saatte orada oldum gittiğim her yeri kimlerle olduğumu haber verdim en önemlisi de kucuklugumden beri kendi sorumlulugumu aldım bu en önemlisi çünkü küçükken kendi sorumluluğunu almamış çocuklar büyüyünce ailem bana çok karışıyo gibi şikayetleri oluyo çünkü o sorumluluğu yıllardır aileler üstleniyor buyudunuz diye hemen size devretmelerini bekleyemezsiniz. Ben içinde bulunduğumuz toplumu da göz önüne aldığımda ailelerin koruyucu tavrını haklı buluyorum heleki arkadaş secimlerinize guvenmiyorsalar ki internette biriyle otelde kalmak istiyorsunuz zaten bu konuşmayla ailenizden size güven duymasını bekleyemezsinjz.

19 yaşında olmuşsun, okumuyorsan bir uğraş edinsen, bir işe girsen yavaştan bişeyler öğrensen.

Kim kimin gönlünü çıkarısız sebepsiz eğliyor bu devirde? Ailen %100 haklı, hiç olgun gibi durmuyorsunuz zaten.

gerçekten 19 yaşında olduğuna emin misin sen? ben de senin ailen olsam sana izin vermem.19 yaşındaysan gerçekten biraz aç gözünü etrafı tanı.ne yazdığın bile anlaşılmıyor kelimeler yanlış, anlatım bozuk , kitap oku.şikayet ettiğin konuları da sanırsın anaokulu çocuğu yazmış.

19 yasinda evden ayrilmistim universite icin, bir daha da tatiller harici donmedim.
otelde de kaldim, baska yerlerde de.

ama bu isler yavas yavas ilerler,

bu yasiniza kadar mahalleden disari salmayan aile elbette otelde kalmaniza izin vermez,
siz de zaten kendinizi gercekten o kadar gelistirememis olursunuz.

Ailenizle konusmaya calisin,
bu durumun ozguveninizi zedeledigini, biraz serbestlik tanimalari gerektigini soyleyin.

Ve muhakkak egitiminize devam edin,
veyahut calisma hayatina atilin,
zamanla deneyimleriniz arttikca zaten ozgurleseceksiniz. O zaman aileniz de size guvenecekler.

Ben 19 yaşında ailemden uzakta okumaya gittim İstanbul'a gerçek misin sen? Hayla değil hala..

19 yaşım yalnız yaşamaya başladığım yaştı. Ama benim senin gibi çocuğum olsa ben de endişelenirim kolay kolay izin vermem bazı şeylere. Gelişimin yaşıtlarınla aynı seviyede değil. Yazdıkların bana 15 yaşında derslerinde başarısız her söylenene kanan bir lise öğrencisi olduğunu düşündürdü. Aileni dinle.

Fake bir konu daha...Edat ve baglac kullanmlari dogru ama terorist yazamiyorsunuz halla halla.Dalga gecmeyi birakin aksam aksam isiniz mi yok sizin?

Back
X