Napiyim ya ne deyim saka gibi!

Bktmmmm

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
39
0
16
Ankara
Bugun kandil ve kayinvalidemi aradim biraz once..
Konusuyoduk iste, bna bu aralar skisigiz yorgan isliycektim ya sana hani, onu evlendikten sonra yapiyim dedi..
siz bilirsiniz dedim bnde olsada olur olmasada ama herkesin yaninda reklam yapmisti sunu yapcam filan diye..
Neyse iste bizimkiler gece calisiyo ya bnde kiraya cikicam ayri istemistik kaynanam demez mi bizim binanin karsisinda kiralik ev vardi oraya baktim diee..
Neyse iste yakin olsun gelip gitmek kolay olsun bn gece sana kolay geliyim dmez mi..
Tabi bn şok geciriyorum o esnada,tutukluk yasiyorum..
Uzak olsada farketmez gerci arabamiz var gece ise giderken bni sana birakiverirler dedi.!
Bnde bakalim diyorum hani kirilmasin diye o aksine cok israrci napiyim arkadaslar ya herkesin kndine gore isi gucu oluyo.
İs cikisi bide kayinbabamlar gelir, napiyim ne deyim simdi bn.
Sozde adi ayri olcak.. Hic bitmiycek mi bnm bu dertlerim yaaa?:(

Konusuyoduk iste, bna bu aralar skisigiz yorgan isliycektim ya sana hani, onu evlendikten sonra yapiyim dedi..
siz bilirsiniz dedim bnde olsada olur olmasada ama herkesin yaninda reklam yapmisti sunu yapcam filan diye..
Neyse iste bizimkiler gece calisiyo ya bnde kiraya cikicam ayri istemistik kaynanam demez mi bizim binanin karsisinda kiralik ev vardi oraya baktim diee..
Neyse iste yakin olsun gelip gitmek kolay olsun bn gece sana kolay geliyim dmez mi..
Uzak olsada farketmez gerci arabamiz var gece ise giderken bni sana birakiverirler dedi.!
Bnde bakalim diyorum hani kirilmasin diye o aksine cok israrci napiyim arkadaslar ya herkesin kndine gore isi gucu oluyo.

Bu kadar karışık yazmak da marifet ister tabi :S

banada buna benzer şeyler demiştir evlenmeden önce hatta yorgan olayı da oldu da yaptı verdi düğün öncesi hoş çokda öneml değildi ama neyse

benim eşimde gececi oluyo kimi zaman istersen gelirim yada sen gelirsin dedi bende sağol anne zaten yavaş yavaş alışıcam evime sen gelirsen sürekli ben alışamam adapte olamam sürekli yanımda birilerini de bulamam ben korkacak olursam seni ararım dedim , evlendikten sonrada açtı konusunu aynı cevabı verdim . şu anda napıyor yanlız kalmıyor mu nişanlına belli et tepkini bi kereden bişi olmaz dersin sonra olay beraber yaşamaya döner

Herhalde nişanlısın
Erkenden kayınvalide - gelin rollerine girmişsiniz
Çok yakında ev tutulmasını istemiyor olabilirsin

Evi beğenme, nişanlına söyle başka yerden bakın olsun bitsin.. Direk kayınvalidenle münakaşaya girme..

net tavırlı olmazsanız... yumuşak huyunuzu kullanıp beraber yaşamay bile gidebilir... nişanlınızı karıştırmadan cevabını sizin vermeniz gerekir...
nişanlınız sonuçta anne gelme diyemez... tatlı dille
ne bilim alışmam lazm sonuçta hep siz olmayacaksınız falan de birşey de... ama gelmesini istemediğini açıkça belirt... ve sonunda da çok ısrar edersede ben hep beraber olmak istesem ayrı ev demezdim... lütfen sürekli beraber olma konusunda ısrarcı olmayın de...

Daha bismillah yani:)
Evlenmemissiniz bile ama evlenince size gelip gitmelerini dert ediyorsunuz.
Sirf kayinvalideniz diye bu kadar negatif bakmayin olaya lütfen.
Hele bir evlenin evinize yerlesin ondan sonra kayinvalidenizin ne kadar SIKLIKLA gelip gelmedigini dert edersiniz:)
Yorgan meselesine gelince de, yapamiyor olabilir, dedigi gibi durumlari SIKISIK olabilir, hemen sinir yapmayin. alti üssü bir yorgan yani.

net tavırlı olmazsanız... yumuşak huyunuzu kullanıp beraber yaşamay bile gidebilir... nişanlınızı karıştırmadan cevabını sizin vermeniz gerekir...
nişanlınız sonuçta anne gelme diyemez... tatlı dille
ne bilim alışmam lazm sonuçta hep siz olmayacaksınız falan de birşey de... ama gelmesini istemediğini açıkça belirt... ve sonunda da çok ısrar edersede ben hep beraber olmak istesem ayrı ev demezdim... lütfen sürekli beraber olma konusunda ısrarcı olmayın de...

Bncede ben boyle soyleyim kayinvalideme :) herkesib kndine gore isi oluyo sonucta, gelmelerini istedigimden deil ama iste.
Gecen gunde kişlarida birlikte oturalim iki ayri ev yanmasin dogalgazi dedi bna sozde nisanlim soylemis ona bnde bozuldum cvp verdim. Gecimi ogrensin anne bnce hic gerek yok dedim ama zannedersem o konuda da israrci olcak gibi

O kadr kisi okudu anladi ve cevapladi..
Bnce marifet bnde deil sende tatlim:)

ahahah evet benim algı bozukluğum var, düzgün Türkçe kullanmayanları algılayamıyorum TATLIM.

ay bende arıcam birazdan ama çekiniyorum nedense:)

canım bunlar oluyor sürekli bişiler duyarsın ama bakaalım felan diyerek yumusak yaklaşırsın sonra tepene biner sonrada gerçekten kızdını görünce evlenince değişti derler. bu yüzden şimdiden tavırını koy yalnız kv 'den önce eşin olucak kişiyle konuş anlat bu durumlardan rahatsız oldunu

arkadaşa çıkışıyorsun ama forum kurallarında Türkçeyi doğru kullanmak da var.özellikle konuyu açan konu sahipleri buna dikkat etmezse banlanabiliyorlar bile.o yüzden bu uyarıyı dikkate al derim :)

konuya gelince ben olsaydım daha uzaktan bir ev tutardım.o kadar çok yakınlığa gerek yok.k.validen açık konuşmuş,yakın olalım ki gidip gelebilelim demiş.e daha ne desin? iyi düşün.

Son düzenleme:
sanırım evi uzaktanda tutsanız araba var demiş kv bu da çözüm olmuycak , en güzeli baştan konuşmak , hem ne öle doğalgaz yanmasınmış , mıc mıc olmaktan hoşlanmadığını belli et , kibarca usulunce söylersen kimse alınmaz

Evet kelimeleri sürekli eksik yazıyorsunuz nickinizde olduğu gibi..
Nişanlıyım demeden de kayınvalidem diyorsunuz, evli de olabilirsiniz yani
Bi nefes alıp güzelce anlatırsanız ona göre yorumlar alırsınız

Güzelim Türkçemizi güzel kullanamıyorsunuz, bu bi marifet değil yani en azından kabullenseniz sevinirdim
Bu kadar yorum dururken de sadece olumsuz bulduğunuz yoruma cevap verip tatlım diye gülümseyerek ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım

Derdim var diyorsunuz
Derdinize yönelik yorumlara değil de tartışmaya davetiye çıkarıyorsunuz 'hanımefendi' :34:

ay bende arıcam birazdan ama çekiniyorum nedense:)

canım bunlar oluyor sürekli bişiler duyarsın ama bakaalım felan diyerek yumusak yaklaşırsın sonra tepene biner sonrada gerçekten kızdını görünce evlenince değişti derler. bu yüzden şimdiden tavırını koy yalnız kv 'den önce eşin olucak kişiyle konuş anlat bu durumlardan rahatsız oldunu

Tmm canİm bencede haklisin :) ara kayinvalide Aramadi diye konusturma, cekinme bosver :)

düğüne az zaman kaldıysa yavaştan yer yapıyo, olacak olanı açıkça söylüyo, top sende kabul edersen sorun olmaz dahada ileri götürür işleri, kabul etmezsen nişanlın şimdi tabiki arkanda olur sonra adı bak annem seni düşünüyo nankör olur, o yüzden sorunu nişanlınla değilde kv ile hallet bence, insanları kırmaktan da korkma, damarına kim basıyosa sende bas, benimkininde yün yatak fantazisi vardı tanışmaya geldiler ailemle, orda bu konuyu açtı yün yataktan başka yatakta yatamazmış ben yün yatak istemem uğraşamam dedim, hala üstüme geliyo sen isteme ben veririm oğluma diyo, ense köküm uyuştu şartellerim attı o dönemde van depremi olayı tazeydi, sen ver bende depremzedelere yollarım dedim, düzgünce anlamıyosa napıcaksın

Evet kelimeleri sürekli eksik yazıyorsunuz nickinizde olduğu gibi..
Nişanlıyım demeden de kayınvalidem diyorsunuz, evli de olabilirsiniz yani
Bi nefes alıp güzelce anlatırsanız ona göre yorumlar alırsınız

Güzelim Türkçemizi güzel kullanamıyorsunuz, bu bi marifet değil yani en azından kabullenseniz sevinirdim
Bu kadar yorum dururken de sadece olumsuz bulduğunuz yoruma cevap verip tatlım diye gülümseyerek ne yapmaya çalıştığınızı anlamadım

Derdim var diyorsunuz
Derdinize yönelik yorumlara değil de tartışmaya davetiye çıkarıyorsunuz 'hanımefendi' :34:

Daha onceki yazilarimda da soylemistim telefondan girdigim icin skintili..
Her ne kadar dikkat etsemde oluyo
Sizlerde bunu bna karsi laf sokarak deilde guzel bi sekilde dile getirmis olsaydiniz bnde ona gore bir tavir sergilerdim.
Yardim beklerken daha fazla tartisma yaratmak istemiyorum.. Anlatabildim mi?

lütfen türkçe kelimeler kullanalım,neyse ki konu kısaydı da bir iki okumayla anladım.

size tavsiyem baştan sınırları belirlemeniz.orası sizin olduğu kadar eşinizinde evi olacağı için kayınvalidenizin gelip kalmak istemesi gayet doğal.önemli olan bu kalmaların sıklığı.

evlenmeden bu kadar dert ettiğiniz için uzakta oturmak evliliğinizin gidişatı için mantıklı görünüyor.nişanlınıza yakın olmak istemediğinizi söyleyebilirsiniz.

kayınvalidenize ise kırmadan,iğnelemeden evde yanlız kalabileceğinizi söylemebilirsiniz..

ben kaç yıllık evliyim,eşimin eve gelmediği zamanlar kayınvalidem çok ister yanımda kalmayı ama ben gerek yok korkmuyorum derim.bu yeni evliykende böyleydi,10 yıllık evliykende böyle..önemli olan inada bindirmeden bir şeyleri alttan alttan alıştırmaktır.:34:

düğüne az zaman kaldıysa yavaştan yer yapıyo, olacak olanı açıkça söylüyo, top sende kabul edersen sorun olmaz dahada ileri götürür işleri, kabul etmezsen nişanlın şimdi tabiki arkanda olur sonra adı bak annem seni düşünüyo nankör olur, o yüzden sorunu nişanlınla değilde kv ile hallet bence, insanları kırmaktan da korkma, damarına kim basıyosa sende bas, benimkininde yün yatak fantazisi vardı tanışmaya geldiler ailemle, orda bu konuyu açtı yün yataktan başka yatakta yatamazmış ben yün yatak istemem uğraşamam dedim, hala üstüme geliyo sen isteme ben veririm oğluma diyo, ense köküm uyuştu şartellerim attı o dönemde van depremi olayı tazeydi, sen ver bende depremzedelere yollarım dedim, düzgünce anlamıyosa napıcaksın

:) coK guzel demissin valla :) bencede bn kendim soylemeliyim 4ay kaldi dugune yerini yapiyo gercekten.

Daha onceki yazilarimda da soylemistim telefondan girdigim icin skintili..
Her ne kadar dikkat etsemde oluyo
Sizlerde bunu bna karsi laf sokarak deilde guzel bi sekilde dile getirmis olsaydiniz bnde ona gore bir tavir sergilerdim.
Yardim beklerken daha fazla tartisma yaratmak istemiyorum.. Anlatabildim mi?

Öyle mi ?
Peki birinci yorumum sadece konuya yönelikken ona cevap vermezken neden sadece buna yorum yazıyorsunuz hiç tartışma çıkarmak istemeyen hanımefendi...

:)) güzel demişsin :) aynen öyle sonradan sorun yaşayıp kötü olmaktansa en baştan rengini belli etmek en güzeli

Back
X