Napiyim ya ne deyim saka gibi!

banada buna benzer şeyler demiştir evlenmeden önce hatta yorgan olayı da oldu da yaptı verdi düğün öncesi hoş çokda öneml değildi ama neyse

benim eşimde gececi oluyo kimi zaman istersen gelirim yada sen gelirsin dedi bende sağol anne zaten yavaş yavaş alışıcam evime sen gelirsen sürekli ben alışamam adapte olamam sürekli yanımda birilerini de bulamam ben korkacak olursam seni ararım dedim , evlendikten sonrada açtı konusunu aynı cevabı verdim . şu anda napıyor yanlız kalmıyor mu nişanlına belli et tepkini bi kereden bişi olmaz dersin sonra olay beraber yaşamaya döner

bak arkadaş ne güzel demiş tepkini başta koycaktın,ben böyle yaptım şuan çok rahatım

kv kırılmasın diye sen kırılırsın sen kırılınca esini kırarsın kırıla kırıla evliligin dagılır bastan tavrını koy sen kv ile evlenmiosun sonucta .

Bu forumun en cok zaman gecirdigim bölümüdür "Bir derdim var" bölümü.
Evet bircok gelin- kaynana sorunu görüyorum.
Ve malesef ki cogunlugu fevri davranan gecn gelinlerin hatalari sonucu eslerini kaybetme noktasina kadar ilerliyor.
Hatta bu konu o kadar tuaf gelmisti ki, kendi kayinvalidemle yasadiklarimi yazmistim.
Merak etmeyin ne yazdigimi ve neden yazdigimi ok iyi biliyorum.

Bilmiyorsunuz demedim zaten bildiğinizi tahmin ettim ve belirttim.
Bir bakıma sizde haklısnız ama herkez sizin gibi görse ve düşünse böyle olmaz zaten :50:
Bu sorunların kesinlikle tek tarafta olmadığı inancındayım, yoksa bu kadar gündemde bir dert olmazdı..

O kadr kisi okudu anladi ve cevapladi..
Bnce marifet bnde deil sende tatlim:)

Ben de anladim ama ki kere okuyarak. Hatta bir iki cümleyi üc defa. Sesli harfleri yazmadan, nokta virgül koymadan yaziyorsunuz.

Konunuza gelirsek o evde oturmayi düsünmeyin bile. Kayinvalideniz kötü niyetle söylememis anladigim kadariyla hatta ona normal gelmistir bu. Icime sinsin istiyorum onun icin cok ev gezip bakmak istiyorum deyin. Nisanlinizin tutumu da cok önemli. Sizin gibi düsünmesi lazim. Calisiyorsaniz sizin de isyerinize yakin olmasi lazim. Kendinize makarna haslarsiniz, yumurta kirarsiniz, rahat kiyafetle tv karsisina uzanirsiniz... Birak evde bir baskasini kayinvalidenin yaninda hazir kita olmak zorundasiniz. Sebzesi, pilavi, salatasi, tatlisi... Her aksam her aksam eziyete döner bu is. Yeme icmeyi esirgeyen biri degilim ama arada bir normal ziyeret seklinde gelseler kus sütünü eksik etmem sofrada. Yatmak isteseniz yatamazsiniz eger o daha ayaktaysa. O yüzden bu konuda kimse kirilmasin etmesin demeyin. Burada bunun gibi acilan konulari biliyorsunuzdur, kibarca reddedin o evi.

Baska sorunlariniz var mi bilmiyorum ama ayinvalideniz kötü niyetli gelmedi bana. O yüzden kirmadan üzmeden söyleyin.

Bugun kandil ve kayinvalidemi aradim biraz once..
Konusuyoduk iste, bna bu aralar skisigiz yorgan isliycektim ya sana hani, onu evlendikten sonra yapiyim dedi..
siz bilirsiniz dedim bnde olsada olur olmasada ama herkesin yaninda reklam yapmisti sunu yapcam filan diye..
Neyse iste bizimkiler gece calisiyo ya bnde kiraya cikicam ayri istemistik kaynanam demez mi bizim binanin karsisinda kiralik ev vardi oraya baktim diee..
Neyse iste yakin olsun gelip gitmek kolay olsun bn gece sana kolay geliyim dmez mi..
Tabi bn şok geciriyorum o esnada,tutukluk yasiyorum..
Uzak olsada farketmez gerci arabamiz var gece ise giderken bni sana birakiverirler dedi.!
Bnde bakalim diyorum hani kirilmasin diye o aksine cok israrci napiyim arkadaslar ya herkesin kndine gore isi gucu oluyo.
İs cikisi bide kayinbabamlar gelir, napiyim ne deyim simdi bn.
Sozde adi ayri olcak.. Hic bitmiycek mi bnm bu dertlerim yaaa?:(

Tavrınızı en baştan koyun ki bu ve benzeri durumların devamı gelmesin. Siz o sınırı en baştan çekmezseniz her şeye karışmayı ve istediği doğrultuda planlamayı hakkı gibi görebilir. Bu sonuçta sizin ve eşinizin hayatı olucak, sürekli müdehale ile karşılaşırsanız evliliğiniz de olumsuz etkilenebilecektir.

Son düzenleme:
Ben olsam elini tuttuğum nişanlıma söylerdim. "Bitanem aileler işin içine girince pek olmuyor az buçuk sende biliyorsun bu durumu dengeleyelim" diye.
Yani benim anladığım kv tek kalıyo geceleri ve her gece gelecek ki bunu yapacak tanıdıklarım da var.
Yani her gün orası oğlumun evi der hiç "ben gidince kız rahatça ayağını uzatamaz, özelleri var" demez. Tabii bunlar istisna malum en kötüsünü düşünür olduk.
Şahsen ben sevdiğim adamın annesini öz annemden ayırmak istemem, annem hep ben nasıl sana kızınca sesin yükselmiyo, yüzün ekşimiyo ilerde kv'ne de öyle ol o da bi'anne diye öğütlüyo:44:

Kırmadan öyle dediğinde "anne öyle evime alışamam kendi anneme de dedim" falan gibi şeyler söyleyin. Hani renginiz belli olsun.

Ben olsam elini tuttuğum nişanlıma söylerdim. "Bitanem aileler işin içine girince pek olmuyor az buçuk sende biliyorsun bu durumu dengeleyelim" diye.
Yani benim anladığım kv tek kalıyo geceleri ve her gece gelecek ki bunu yapacak tanıdıklarım da var.
Yani her gün orası oğlumun evi der hiç "ben gidince kız rahatça ayağını uzatamaz, özelleri var" demez. Tabii bunlar istisna malum en kötüsünü düşünür olduk.
Şahsen ben sevdiğim adamın annesini öz annemden ayırmak istemem, annem hep ben nasıl sana kızınca sesin yükselmiyo, yüzün ekşimiyo ilerde kv'ne de öyle ol o da bi'anne diye öğütlüyo:44:

Kırmadan öyle dediğinde "anne öyle evime alışamam kendi anneme de dedim" falan gibi şeyler söyleyin. Hani renginiz belli olsun.

Tmm tatlim tesekkurler:) bnde oyle dusunuodum zaten nisanlim cok anlayisli bi insan bnada cok onem veriyo
Evlenmeye ikna edebilmek icin cok ugrasmisti, simdide hic kirmiyo onunla konusmam en dogrusu.
Kv tekrar ayni konuyu acarsa kirmadan boyle demem en dogrusu.

Back
X