Napmaliyim, cok caresizim ama seviyorum.

Havanur1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
143
0
46
Almanya
Merhabalar,
onceki konular hala devam ediyor.
Ben esimle iki yildir evliyim ve artik gercekten biktim.
Ailesine cok duskun,!
Ailesiyle kaliyoruz ve hep birsey cikiyor. Esim bana cok agir konustu. Bi kac defa beni annemlere salcadi. Bi defa gercektende oldu bi hafta ailemde kaldim.
Dun para konusundan kavga ettik, ve o bana annemgil olmasaydi seni almazdim onlar beni ikna etti filan dedi.
COk kirildim. Simdi ailesiyle yasiyoruz ve ailesiyle birlikte para biriktirmek istiyor. Bu diyelim 2000 koycak ailesi 500 sonra yari boluscekler.
Ve ben ve esim benim bankamdan gecincemisiz. oyle diyor beyfendi. kisacasi ben nasi olurda kendime bi guvence yapmam.
yarinim belli degilmis benim.

Iste o agir konustu aillem olmasaydi seni almazdim filan diye.
Bende dedim sen beni sevmionmu diye, oda seviom dedi.
Nasi sevgiymis bu dedim.
Oda dedi seviyorum ama sensizde yapabilirim dedi.
Ben onun icin canimi vererim o bana boyle dedi.
Sonra da hepiniz aynisiniz dedi, seslenmedim yattim.

napacam ya ben? ben para mara vermek istemiyorum. zaten verdim 2 sene bundan sonra degil.

bekliyoruz ev vermiyorlar kirayada gecmek istemiyor.
mecbur katlaniyorum.
ama cok ileri gidiyorlar. bide bana ailesi altin takti yengesi, kuzenide evlencek onu biz takalim filan diyor.
halbuki annesi ben takcam demisti. bana baska esime baska konusuyorlar. acayip dolduruyorlar.
ve evet yurt disinda yasiyoruz.

aynı evde yaşamaya devam ettiğiniz sürece çözüme ulaştırmak zor olur..eşiniz kendisini vazgeçilmez sizi vazgeçilir görüyor.. ne kadar sevsenizde,sensiz yaşayabilirimi sizde eşinize göstermelisiniz..

Nasil yapacam bunu?
bana sen beni simdi dinlemiyorsan ilerde hic dinlemessin filan dedi.
cunku ben biriktirmek istiyorum dedim.
ve ailesiyle biriktirmesine gonlum razi olmadini dile getirdim.
cunku birikmez biliyorum.
ve ben kendimi dusunmeliyim diye dusunuyorum.
cunku bana beni dinlemessen postalarim seni dedi.

Eşin böyle yetişmiş,böyle inanmış.Fikrini değiştiremezsin gibi görünüyor.
Ailesiyle yaşamanız,durum gereği veya bir süreliğine alınan bir karar değil.
Bu ailenin geleneği,göreneği böyle.Maddi imkanları olsa bile evi ayırmazlar.
Maalesef bu tarz ailelerde kese ayrılmaz.
Ya bu şekilde kabulleneceksin ya eşinin dediği gibi gideceksin.

Neden her tartışma sonucu seni annene yollarım diyor?
Siz gitmek istemiyorsunuz diye bunu size karşı kullanıyor..

Eşin böyle yetişmiş,böyle inanmış.Fikrini değiştiremezsin gibi görünüyor.
Ailesiyle yaşamanız,durum gereği veya bir süreliğine alınan bir karar değil.
Bu ailenin geleneği,göreneği böyle.Maddi imkanları olsa bile evi ayırmazlar.
Maalesef bu tarz ailelerde kese ayrılmaz.
Ya bu şekilde kabulleneceksin ya eşinin dediği gibi gideceksin.

oyle filan degil, abiside beraber yasadi ailesiyle.
ama o kendi biriktirdi.
tabi yardimi oldu bizimde oldu. ama bunlar bize baska kendiside dedi

Tamam işte,abisi görevi,senin eşine devredip gitmiş.
Eşinin erkek kardeşi varsa,görevi ona devreder.

Yanlarında mutlaka oğul olacak,gelin olacak.

Ailesinin evinde kalıyorsanız mecburen ufak tefek yardımlarınız olmak zorunda. Fakat aile yanında kalışlar genellikle para biriktirip daha sonra maddi anlamda rahat birşekilde ayrı eve çıkmak içindir. Şimdi siz 2000 lira , eşinin ailesi 500 lira kenara atıpta, sonra o para bölüşülecekse çok saçma.. demekki evlerinde kalmanız her ay size 1000 liraya mal olacak. Bununla ayrı bir eve çıkabilirsiniz 1000 lirayıda biriktirebilirsiniz. her neyse sonuçta eşinizin size tavrı yanlış, işine geliyorsa demiş sanki.
sizde işinize gelmediğini gösterin bence. Sizsiz olabilecekmi? Ailesini karısından çok seven erkekler neden evlenir bilmem ki. otur ananın dizi dibinde. Kimsenin başını yakma. Sende mutlu ol, ailende.

Ailesinin evinde kalıyorsanız mecburen ufak tefek yardımlarınız olmak zorunda. Fakat aile yanında kalışlar genellikle para biriktirip daha sonra maddi anlamda rahat birşekilde ayrı eve çıkmak içindir. Şimdi siz 2000 lira , eşinin ailesi 500 lira kenara atıpta, sonra o para bölüşülecekse çok saçma.. demekki evlerinde kalmanız her ay size 1000 liraya mal olacak. Bununla ayrı bir eve çıkabilirsiniz 1000 lirayıda biriktirebilirsiniz. her neyse sonuçta eşinizin size tavrı yanlış, işine geliyorsa demiş sanki.
sizde işinize gelmediğini gösterin bence. Sizsiz olabilecekmi? Ailesini karısından çok seven erkekler neden evlenir bilmem ki. otur ananın dizi dibinde. Kimsenin başını yakma. Sende mutlu ol, ailende.

Hay vallah sozlerin tam olmus. Evet cok sacma bencede!
abisine her yardimi ettiler bizden yicekler??

1000 lira degil 1000 euro

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz Eminim o aildede sizle birlikte kalmaktan çok mutlu değildir.Eşiniz çalışmıyormuş siz dua edin kira vermeyip o ailenin yanında kalıyorsunuz bu kadr müdahaleci olmayın siz o evde bedava yaşarken iyi eşinizin verdiği parayla ailesininin kattığı arasındaki farkı hesaplıyosunuz emin olunki o biriktirilen paralarla size ev almaya çalışacaklardır.Bu kadar bencil olmayın herşeyide kafanıza takmayın anlamıyorum valla kusura bakmayın ama ben eşinize hak verdim. Bu yaptığınız hareketlerle eşinizi soğutursunuz başka bişey elde edemezsiniz sonuçta hiç kimse ailesinden vazgeçmez.

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz Eminim o aildede sizle birlikte kalmaktan çok mutlu değildir.Eşiniz çalışmıyormuş siz dua edin kira vermeyip o ailenin yanında kalıyorsunuz bu kadr müdahaleci olmayın siz o evde bedava yaşarken iyi eşinizin verdiği parayla ailesininin kattığı arasındaki farkı hesaplıyosunuz emin olunki o biriktirilen paralarla size ev almaya çalışacaklardır.Bu kadar bencil olmayın herşeyide kafanıza takmayın anlamıyorum valla kusura bakmayın ama ben eşinize hak verdim. Bu yaptığınız hareketlerle eşinizi soğutursunuz başka bişey elde edemezsiniz sonuçta hiç kimse ailesinden vazgeçmez.

canım dogru dıyorsunda ama artık onun aılesı karısı..;) esıde kendı gıbı kücük sanırım.. ayrıca büyük konusmayım ama calısmayan bır erkekle ne dıye evlenırsın kı be akıllım!

Back
X