Köfteler Nar ekşili soslu bulgur köftesi

merguana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2009
4.648
11
158
34
Eskişehir
1 su bardağı ince bulguru yarım bardak sıcak su ile üstünü kapatıp bekleyin bulgurlar şişip yumuşadıktan sonra üzerine 2 yemek kaşığı unu ekleyip karıştır.10 dakika bekleyin.sırası ile yumurta limon suyu ve baharatları ilave edin 1 yemek kaşığı irmik .1 ince ince rendelenmiş soğan 1 diş dövülmüş sarımsak ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edin 7-8 dakika yoğurun.Elinizle misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Tencereye yeteri kadar su alıp kaynamaya bırakın.Kaynayan suya köfteleri ilave edip pişirin.Köfteler suyun üzerine çıkınca kevgir yardımı ile servis tabağına çıkarın.Sos için;bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp ısıtın .2 diş sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun ve tencereden çıkartın.Üzerine domates püresini ilave edip 1-2 dakika pişirin.Nar ekşisi,tuz ve karabiberi ekleyip 2 dakika daha pişirdikten sonra hazırladığınız köfteleri tencereye alın.1-2 taşım kaynatın.AFİYET OLSUN =)

suyu cattle de veya tencerede kaynatın

köfte için;
1 su bardağı ince bulgur
1 yumurta
1 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 rendelenmiş soğan
1 diş dövülmüş sarımsak
yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
kimyon,kırmızı pul biber
Sos için;
1 su bardağı domatespüresi
3 yemek kaşığı nar ekşisi
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz,karabiber

Afiyet olsun...

içinde bulgur olan herşeye bayılırım zaten çok nefis gözüküyor ellerinize sağlık

Canım bundan bende yapıyorum ama sarmısaklı yoğurt döküyorum üzerine sonra sos öylede güzel oluyor seninkide nefis görünüyor bulguru çok severim zaten ben :)

offf çok severim bunu kışın böyle sulu yaparız,yazında yoğurtlu

eline sağlık canım

canım eline sağlık bulgurla yapılan herşeye bayılırım bu da çok nefis görünüyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…