• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist arkadaşım hayatımı mahvetti!

Sıradan bir insan ve size zarar veriyor. Arkadaşlığınızı bitirin gitsin. Neden 5 çocuğunuzla ortada kalacakmış gibi davranıyorsunuz?
Ortada kalıcakmış gibi davrandığım yok kendi ailemden gördüğüm bi insandan zor zamanlarımda aldığım zararlardan bahsediyorum maalesefki ben arkadaşlarıma fazlasıyla değer veren birisiyim

Ortada kalıcakmış gibi davrandığım yok kendi ailemden gördüğüm bi insandan zor zamanlarımda aldığım zararlardan bahsediyorum maalesefki ben arkadaşlarıma fazlasıyla değer veren birisiyim
Bu değer vermek değil ama ödün vermek. İkisinin arasındaki farkı anlamanız lazım. Tüm ilişkiler ömürlük olmak zorunda değil.

Yazdıklarınızın baştaki kısmına tamamen katılıyorum hatta daha önce “ne hikmetse burda anlatılan herkes narsist ama toplumda bu kadar narsist yok istatistiki olarak” gibi şeyler yazmış birisiyim. Ama ilk defa bu sitede birisinden narsist diye bahsedilip verilen örneklerde cidden narsistik özellikler ve manipülatif davranışlar olduğunu gördüm ben de şaşkınım. Kimseye narsist kişilik diye tanı koymak burdan haddimize değil tabi ama gayet narsistik özellikler örneklemiş konu sahibi (benmerkezci, empati yoksunu, manipülatif kontrolcü tavırlar, kıskançlık vs vs)
Bana dümdüz karşısındakinden hoşlanmayan ergen liseli bir kız gibi geldi valla🤣

Erkek sandım kızmış arkadaşın seni neden kıskansınki ben konuya adapte olamadım galiba... Kısacası şöyle diyim anladığım kadarıyla kizdan uzak dur kompleksinin teki

Bana dümdüz karşısındakinden hoşlanmayan ergen liseli bir kız gibi geldi valla🤣
mean girl'ler zaten biraz narsisttir böyle jmksmklsd (haklı çıkmak istediğimde bi yerimden uydurduğum tespitler hahah).
Ama bak verdiğim başlıklar çerçevesinde düşünürsen uyuyor gayet ki asla narsist falan demem narsist birkaç özellik gösteriyor derim. ama şu anlamda da sen çok haklısın, zaten o yaşta birisine doğrudan narsist denemez daha karakteri oturmamış.

Maalesef ki hayatımı ne kadar mahvetsede bende ailem kadar değer verdiğim bi insan konumunda ve anılarımız hatrına onu kendi içimde olsa bile affetmek istiyorum
Basit bir dille anlatayim size, yasiniz anladigim kadariyla cok kucuk. Anlattiklariniza gore arkadas olarak tanimladiginiz kisi kotu bir insan ve size hic iyi gelmiyor.
Hayati yasadikca, kotulugun sadece lafla ve hareketle direkt olarak yapilmadigini ogreniriz. Mesela, size insan icinde kufur eden vuran bir insana kotu bir insan o diye rahatca soyleyebiliriz. Ama sizin yuzunuze gulup, sizi asagiya cekmeye calisana, iyilik adi altinda size herseyi yapmaya calisan insana kolaylikla kotu insan diyemiyoruz cunku isin icinde oldugumuzdan yaptiginin farkina kolaylikla varamayiz. Yasiniz da cok kucuk fark etmemeniz cok normal ama annenizin falan sizi uyarmasi lazimdi. Neyse o yaslarda anne falan da dinlenmiyor.
Kisacasi kucuk yasta guzel bir tecrube edinmissiniz. Arkadasiniz kotu bir insan ve sizi manipule ediyor, sizin iyi olmanizi istemiyor. Arkadas olarak mutlu olmanizi bile istemiyor. Uzak durun, bu konu da size ders olsun, boyle insanlardan uzak durun.
Sizi gercekten seven insan sizin mutlulugunuzu dusunur.

Back
X