Narsist + OKB Eş

in_cim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
904
507
103
Merhaba Arkadaşlar,

Henüz 2 yılı dolmamış yeni evli bir çiftiz. Eşim aşırı özgüvenli biri. Eleştiriye gelemez her zaman kendisi bilir. Yorumları dinler ama kendi fikrinden gram caymaz.Evlilik hazırlık sürecinde de beni eleştirirdi . Kaşımdan , kıyafetime , boyumdan kiloma kadar ama o zamanlar bu kadar canımı yakacağını anlayamadım tabi.Ailesini de kapsayan sorunlar yaşadık ama bir şekilde yine de evlendik. Aşkın gözü kör misali...

İtiraf etmek gerekirse eşimin en çok kendine olan özgüvenini sevdim galiba. Ben de öyleydim çünkü kendime çok yakın hissettim. Bir çok şeye gücünün yetmesine, insanların ona saygı duyması vs de beni etkiledi diyebilirim.

Yaklaşık 1.5 sene vajınusmus yaşadım. 1 Ocak itibari ile bu sorunu kısmen yendik. Yani hala rahat edemesemde artık ilişki oluyor. Eşim aşırı titiz bir adam . Daha önceki konularımda da bahsetmiştim. Eşimin OKB için tedavisi de olmuş. Evlenmeden önce bunu biliyordum ama dedim ya bu kadarını hiç tahmin etmedim.

Benim sorunum şu , eşimi psikolojik tedavi almaya ikna edemiyorum. Çünkü kendinde bir aşırılık olmadığını düşünüyor. Bense yavaş yavaş tükendiğimi hissediyorum. Hiçbirseye tek başıma karar veremiyorum. Evde bile gözü sürekli üzerimde.

Narsist + OKB bu kişiliklerde evli , yada hayatına bir şekilde temas edip onlarla yaşamanın orta yolunu bulan kişiler var mı ? Yada ben nasıl evliliğimi daha yaşanabilir kılabilirim ?

adam yaşanabilir bir insan olmak istemiyorsa zor o işler.annesi nasıl karakterde yapı da biri yada yetiştirmiş ben onu merak ettim çoğu takıntıları anneler bilinç altımıza yüklüyor.sonrada takıntılı olmakla suçluyorlar.acaba tramva çocukluktan mı geliyor. narsist olduğu için kendi okb değil nezle olsa havadan mikrop kapsa suçunu senin yada en yakınındaki kişinin üstüne atar burnundan kıl aldırmaz.üzgünlüğü pişmanlığı da senin affettiğini anlayana kadardır sonrasında narsist fabrika ayarlarına geri döner.

Merhaba Arkadaşlar,

Henüz 2 yılı dolmamış yeni evli bir çiftiz. Eşim aşırı özgüvenli biri. Eleştiriye gelemez her zaman kendisi bilir. Yorumları dinler ama kendi fikrinden gram caymaz.Evlilik hazırlık sürecinde de beni eleştirirdi . Kaşımdan , kıyafetime , boyumdan kiloma kadar ama o zamanlar bu kadar canımı yakacağını anlayamadım tabi.Ailesini de kapsayan sorunlar yaşadık ama bir şekilde yine de evlendik. Aşkın gözü kör misali...

İtiraf etmek gerekirse eşimin en çok kendine olan özgüvenini sevdim galiba. Ben de öyleydim çünkü kendime çok yakın hissettim. Bir çok şeye gücünün yetmesine, insanların ona saygı duyması vs de beni etkiledi diyebilirim.

Yaklaşık 1.5 sene vajınusmus yaşadım. 1 Ocak itibari ile bu sorunu kısmen yendik. Yani hala rahat edemesemde artık ilişki oluyor. Eşim aşırı titiz bir adam . Daha önceki konularımda da bahsetmiştim. Eşimin OKB için tedavisi de olmuş. Evlenmeden önce bunu biliyordum ama dedim ya bu kadarını hiç tahmin etmedim.

Benim sorunum şu , eşimi psikolojik tedavi almaya ikna edemiyorum. Çünkü kendinde bir aşırılık olmadığını düşünüyor. Bense yavaş yavaş tükendiğimi hissediyorum. Hiçbirseye tek başıma karar veremiyorum. Evde bile gözü sürekli üzerimde.

Narsist + OKB bu kişiliklerde evli , yada hayatına bir şekilde temas edip onlarla yaşamanın orta yolunu bulan kişiler var mı ? Yada ben nasıl evliliğimi daha yaşanabilir kılabilirim ?

Önceliklle allah sana sabır versin, bende de öyle bir eş var, çamaşır asmama bile karışırdı.Şakayla karışık sürekli uyarırdım baya bir törpülendi.Ama hala çektiğim şeyler var.Kaç defa boşanmak istedim.Ama yıkmak okadar kolay olmuyor.
narsistliğini kabul etmiyotlar, güzellikle uyarmaya çalış

Merhaba Arkadaşlar,

Allah yardımcın olsun canım işin o kadar zor ki Narsist kişilik bozukluğu varsa kolay kolay kabullenmezler zaten olan sana oluyordur . Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben nişanlımdan ayrıldım hem takıntılı hem paranoid kişilik bozukluğu vardı . Bi baktım kendimi ifade etmeye çalıştıkça ben yıpranıyorum . Öyle bi insanla yaşaya yaşaya insanda psikoloji kalmıyor . Allah yardımcın olsun

Ya bu deve güdülecek ya bu diyardan gidilecek.
Eşinize vazgeçilmez olmadığını hissettirin..Problem olduğunu ve çözülmesi gerektiğini görsün.
Ciddiyet çok onemli

Allah yardımcın olsun canım işin o kadar zor ki Narsist kişilik bozukluğu varsa kolay kolay kabullenmezler zaten olan sana oluyordur . Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben nişanlımdan ayrıldım hem takıntılı hem paranoid kişilik bozukluğu vardı . Bi baktım kendimi ifade etmeye çalıştıkça ben yıpranıyorum . Öyle bi insanla yaşaya yaşaya insanda psikoloji kalmıyor . Allah yardımcın olsun

En mantıklı olanı yapmışşsın. Keşke bende...

Düzelmez. Kendinde bir sorun olduğuna inandiramazsin. Bence o toplara girme. Yipranirsin.

En mantıklı olanı yapmışşsın. Keşke bende...
Keşke çok gereksiz bi kelime biliyor Musun değiştirmiyor hiçbirşeyi . Çok şükür ki rabbim erken zamanda gösterdi senin yapman gereken de aile ps. Gitmeye ikna etmek . Çocuk bi süre düşünme . Seni çok iyi anlıyorum İnan. O gitmezse sen git destek al . Çünkü bi süre sonra bizi ya sindirmeye yada kendilerine benzetmeye çalışıyorlar

Keşke çok gereksiz bi kelime biliyor Musun değiştirmiyor hiçbirşeyi . Çok şükür ki rabbim erken zamanda gösterdi senin yapman gereken de aile ps. Gitmeye ikna etmek . Çocuk bi süre düşünme . Seni çok iyi anlıyorum İnan. O gitmezse sen git destek al . Çünkü bi süre sonra bizi ya sindirmeye yada kendilerine benzetmeye çalışıyorlar

Benzemeyince onun aklında geçtiği gibi yapmaynca da sorun yaşıyorum. Çocuğu gibiyim sanki. Sürekli elini yıkadın mı , dişini fırçaladın mı , iş yaparken sürekli gözü üzerimde. O bezi yıkadın mı vs vs ...

Evlenince değişir sandım ama değişmiyor. Beni kendine benzetmye çalışıyor. Çok küçük bir evde kalıyoruz. Her hafta iş çıkısı toplam 3+2 saat temizlik yapıyoruz. O da yardım ediyor ama ne gerek var.

Hergün duş alınmak zorunda. Eve kaçta gelirsek gelelim duş şart. Yapmıcam desem inanılmaz kavga çıkıyor. Hergün duş almak sağlıklı bile değil üstelik.

Çorap da dahil hersey ütülenir . Bilmiyorum ben mi abartıyorum. 2 kişiyiz ama işimiz hiç bitmiyor. Çalışan insan olmama rağmen evime geldiğimde ayaklarımı uzatıp uzanamıyorum. Çünkü o koltuk her kalkısımızda ıslak mendille siliniyor. silinmesin diye hep oturuyorum. Yoruldum dediğimde yapma ben yaparım diyor. Evet yardım da ediyor ama anlamıyorum ne gerek varr!!! :(

Benzemeyince onun aklında geçtiği gibi yapmaynca da sorun yaşıyorum. Çocuğu gibiyim sanki. Sürekli elini yıkadın mı , dişini fırçaladın mı , iş yaparken sürekli gözü üzerimde. O bezi yıkadın mı vs vs ...

Evlenince değişir sandım ama değişmiyor. Beni kendine benzetmye çalışıyor. Çok küçük bir evde kalıyoruz. Her hafta iş çıkısı toplam 3+2 saat temizlik yapıyoruz. O da yardım ediyor ama ne gerek var.

Hergün duş alınmak zorunda. Eve kaçta gelirsek gelelim duş şart. Yapmıcam desem inanılmaz kavga çıkıyor. Hergün duş almak sağlıklı bile değil üstelik.

Çorap da dahil hersey ütülenir . Bilmiyorum ben mi abartıyorum. 2 kişiyiz ama işimiz hiç bitmiyor. Çalışan insan olmama rağmen evime geldiğimde ayaklarımı uzatıp uzanamıyorum. Çünkü o koltuk her kalkısımızda ıslak mendille siliniyor. silinmesin diye hep oturuyorum. Yoruldum dediğimde yapma ben yaparım diyor. Evet yardım da ediyor ama anlamıyorum ne gerek varr!!! :KK43:
Bu durumdan çok yorulduğunu ifade et aile psikiyatristine gitmeyi ikna et onun için hayat zordur seni de zora sokuyor inşallah farkına varır ve tedavisini olur

İlk 2 yıl evlilik zor bir aşamadadır zaten fakat bu tarz problemler ilmek ilmek işlenir.
''Ayaklarının üstünde duran biri misin bilmiyorum fakat evlilik ne kadar doğal bir durumsa ilerlemediğinde boşanmak da o kadar doğal bir durumdur. Doğum ve ölüm gibi..''bu cümleyle başlayacağım yardıma.
Bakınız herşey insanlar için fakat çözümler tabi ki yok değil. Öncelikle aile terapisine gidiniz. Her gecen günün telafisi yok bir bakarsınız 5. yılınız elinizde her şey bitmiş . O yüzden yapılabilcek herşeyi yapıp bitecekse zaman geçmeden bitirmek su an burada zaman geçirme hemen git ve çözümünü bul. Hastalık tedavi edilebilir ve de yaklaşımlarını iletişim dilini değiştir önce kendini değiştir onun değişimini gözlemle ve terapiye davet et .

Narsist bir erkek arkadaşla yaşadığım travmalar sonrasında iyileşmek için yazmaya karar verdim. Benzer şeyleri yaşayanlara yardımcı olabilmek ve bu konuda biriktirdiğim öğrendiğim ne varsa dökmek için yazıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
off aynı dertten bende de var :( 3 yıllık evliyim ben de. Sürekli temizlik yapmama rağmen sen pissin hiç temiz değilsin bu ev hep pis diyor sürekli. Ama seninki gibi tedavi kabul etmiyor. Sürekli kavga ediyoruz. Artık sinir ve ağlama krizi geçirmeye başladım. Çok yıprandım. Allah senin de yardımcın olsun.

off aynı dertten bende de var :KK43: 3 yıllık evliyim ben de. Sürekli temizlik yapmama rağmen sen pissin hiç temiz değilsin bu ev hep pis diyor sürekli. Ama seninki gibi tedavi kabul etmiyor. Sürekli kavga ediyoruz. Artık sinir ve ağlama krizi geçirmeye başladım. Çok yıprandım. Allah senin de yardımcın olsun.
Çocuk var mı sizde? Çocuk olunca düzelir diyorlarda.

Back
X