Nasıl akıl vereyim ?

dermet

FURKANIM VE BABASI
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2010
1.895
29
118
Diyarbakır
selam kızlar çok sevdiğim 17 yıllık bi arkadaşım dostum, herşeyim canım arkadaşım sıkıntıda.çalışan bi bayan ama ailesinin zoruyla evlendirildi.başta çok direndi ama sonradan kabullendi.bir anlık sinirle kabul etti.amacı mutsuz olup ailesine vicdan azabı çektirmek.düğünde hep ayrı takıldılar.nişanlılıklarında bir kere bile canımlı konuştuklarını görmedim.balayında falanda tartışmışlar..zaten bir aylık evliydi eşi ondan ayrı tatile gitti..neyse uzatmayım bazen ona akıl vermeye çalışıyorum en azından alışmaya çalış diyorum ama çok zor hiç sevmediği biriyle yaşaması biliyorum.her fırsatta ailesinin yanına kaçıyor.birşeyleri bahane ediyor ailesinde kalıyor.anladığım kadarıyla eşindeden de nefret ediyor.çünkü bi ara benden niye meyve istedin diye adamla tatışmış..daha 6-7 aylık evliler.şimdi nasıl teselli edeyim bazen eşini arasam sen iyi davran desem diye düşünüyorum.ama adamın nasıl tepki vereceğini bilmiyorum..gerçekten çok önemsediğim biri hayatımda çok büyük bir yeri var.onun mutsuz olması çok canımı yakıyor..

Son düzenleme:
az önce konuştuk böyle davranırsam kafana sıkarım falan demiş.benim korktuğum adam yakında şiddette uygular off off.

Ailesi bi garip kız arkadaşın daha bi garip
Kimseyi değil kendini cezalandırdığının farkında bile değil mi hala ?

garip olduklarını biliyorum.bu zamnda artık yapmasınlar bunu yaaa..şimdi farkında hem kendimi hemde eşimi mutsuz ediyorum diyor ama ne yapacağını bilmiyor..

garip olduklarını biliyorum.bu zamnda artık yapmasınlar bunu yaaa..şimdi farkında hem kendimi hemde eşimi mutsuz ediyorum diyor ama ne yapacağını bilmiyor..

aslında bu durumda yapılacak tek şey var..insan sevdiğinin herşeyine katlanabilir ama sevmediği biririn de her lafı her davranışı batar ona.arkadaşın ve eşi şu anda bu durumdalar.ailesine ceza vermek için evlenmiş ama asıl cezayı çeken kendisi.çok yazık olmuş..

umarım bu evliliğe bir de çocuk getirmeden sorunlarını çözerler.

aslında bu durumda yapılacak tek şey var..insan sevdiğinin herşeyine katlanabilir ama sevmediği biririn de her lafı her davranışı batar ona.arkadaşın ve eşi şu anda bu durumdalar.ailesine ceza vermek için evlenmiş ama asıl cezayı çeken kendisi.çok yazık olmuş..

umarım bu evliliğe bir de çocuk getirmeden sorunlarını çözerler.

evet kesinlikle çocuk konusunda hemfikiriz..belki sonradan düzelirler diye umut ediyorum ama 6-7 ay az bi zaman değğil alışamıyorum bir türlü diyor..

Ne diyebiliriz ki
Ya alışmaya çalışacaklar
Ya da olmuyorsa boşanacaklar zaten

Bunun kararını biz değil kendileri vermeli

Erken olabilir ama
Arkadaşında hani hiç yumuşayacak gibi durmuyor
Niye benden meyve istedin diye kavga ediyorsa sevmemeyi bırak nefret bile var gibi geldi bana

bi keresinde de eşi pantolunu mu suya çal demişti diye senmisin bunu diyen.şimdi alış desem adamda sanki pek umursamıyor bu evliliği...

Peki eşi arkadaşınızın onunla ailesi zoruyla evlendiğini biliyomu buna rağmenmi evlendi:31:

Ailesine olan öfkeyle fevri bir evlilik kararı vermiş; hem kendinin hem eşinin hayatına yazık etmiş.
Kendi tercihi olduğu için burada en çok adamın hakkına girmiş arkadaşınız.

Öfkeyle, sevgisiz yaklaşırsa eşine eşi elbetteki kötüleşebilir zamanla.
En iyi insanın bile bir sabrı vardır.

Sevmiyorsa tabiki ayrılacak. Eşiyle açık açık konuşup ayrılmalı.
Birini sevmeden yaşamak çok zor fakat sevgisiz biriyle yaşamak daha zulum olsa gerek.

Bunun çocuklu zamanları olacak, hastalık olacak, yaşlılık olacak; bir ömür birliktelik düşünmüyorsa ayrılmalı vesselam.

arkadaşlar çocuk falan diyorsunuz ya biraz özel olacak ama acaba cinsel yaşamları varmı bu çiftin bana öyle geliyorki bu bayan arkadaşınız bu derece sevmediği bir ile birlikte de olmak istemiyordur yanılıyo muyum

evlilik karşılıklı ilgi ve alakayla yürür. adam dal uzatsa bile kadın kırıyorsa birkaç kez daha uzatır sonra hiç adım atar mı sen olsan yapar mısın. madem ailesi için evlendi şimdi de kendisi için boşansın neden kendini kandırıyor. başı kötü başlamış aradan 7 ay geçmiş hala çok kötüyse o adama da yazık yarın birgün aldatacak bu kez ondan da dert yanacak en iyisi yol yakınken dönmek.
böyle devam ederse dayakta yer, bunalıma girip intihar da eder Allah korusun o yüzden en mantıklısı ayrılmak.:49:

selam kızlar çok sevdiğim 17 yıllık bi arkadaşım dostum, herşeyim canım arkadaşım sıkıntıda.çalışan bi bayan ama ailesinin zoruyla evlendirildi.başta çok direndi ama sonradan kabullendi.bir anlık sinirle kabul etti.amacı mutsuz olup ailesine vicdan azabı çektirmek.düğünde hep ayrı takıldılar.nişanlılıklarında bir kere bile canımlı konuştuklarını görmedim.balayında falanda tartışmışlar..zaten bir aylık evliydi eşi ondan ayrı tatile gitti..neyse uzatmayım bazen ona akıl vermeye çalışıyorum en azından alışmaya çalış diyorum ama çok zor hiç sevmediği biriyle yaşaması biliyorum.her fırsatta ailesinin yanına kaçıyor.birşeyleri bahane ediyor ailesinde kalıyor.anladığım kadarıyla eşindeden de nefret ediyor.çünkü bi ara benden niye meyve istedin diye adamla tatışmış..daha 6-7 aylık evliler.şimdi nasıl teselli edeyim bazen eşini arasam sen iyi davran desem diye düşünüyorum.ama adamın nasıl tepki vereceğini bilmiyorum..gerçekten çok önemsediğim biri hayatımda çok büyük bir yeri var.onun mutsuz olması çok canımı yakıyor..

Arkadaşınız sanırım belli bir olgunluğa henüz erişememiz eğer erişmiş olsaydı ailesi bile olsa sırf onlara vicdan azabı çektirmek için böyle bir evlilik yapmazdı. Olan olmuş bu saatten sonra oturup düşünmesi gerekiyor ya eşinin iyi yanlarını görüp sevmeye çalışacak ya da daha fazla uzatmadan bitirecek evliliğini aksi halde hem kendine hem de eşine yazık etmiş olur. Bir de ailesine vicdan azabı çektirmek için evlendi diyorsunuz ama bir yandan da her fırsatta ailesinin yanına kaçıyor diyorsunuz burası da garip geldi bana.

arkadaşınız amacına ulaşmış gibi, ailesi vicdan azabı çekiyor mu bari?
bizden nasıl bir yardım beklediğinizi anlamadım.

ben olsam, arkadaşım evlenmesin diye elimden gelen tüm çabayı gösterirdim. evlendikten sonra, tercihini yaptığı için kendi haline bırakırdım açıkçası. bile bile lades demiş
çünkü.
bundan sonra vereceğiniz öneri, mümkünse bir danışmana gitsinler. birazcık bile umut varsa, o zaman çıkar ortaya. yoksa bu evliliğin başlaması gibi devam etmesi de hata olur.

bırakın da amacına ulaşsın rahat rahat, elleşmeyin.. :ssz:

ailesi niye zorla evlendirmiş kız niye evlenmem diye diretmemiş anlamadım :26:ailede kızda çok tuhaf ve mantıksız davranmışlar:19:
bence en doğrusu bu çiftin ayrılması.senin anlattıklarına göre bu insanların birbirine ısınması alışması çok zor zaten bir elektriklenme olsa nişanlıyken olurdu şimdi olması çok uzak bir ihtimal
bence çocuk olmadan bitmesi ikisi için de en hayırlısı olur:31:

Back
X