Nasıl bakılır ki ?

Hadikalkgelbulbirbahane

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2019
1.058
964
73
Merhaba kızlaar.
Belki dert değil ama yardım almam gerek sizlerden.Nişanlıma daha önce tavşanların çok tatlı olduğundan bahsetmiştim.Bugün sürpriz yapmış bana bir baktım elinde ufacık bir tavşan sana aldım diyor.O an çok mutlu oldum çok sevindim ama şuan nasıl bakacam diye düşünüyorum.Heves etmiş,hediye olduğu için geri götür de diyemedim.Daha 40 günlük bir yavru bu.Yemeğini falan veriyorum o konuda sıkıntı yok.Ama Daha ilk günden çok pisliyor .Kutudan çıkaramadım önce.Sonra kokusunun kaldıkça kötü olacağını öğrendiğim için balkonda bir yuva yaptım ona sepetten ve oraya koydum.Daha önce evinde tavşan besleyen var mı? Çok zor mu bakımı?

Merhaba kızlaar.
Belki dert değil ama yardım almam gerek sizlerden.Nişanlıma daha önce tavşanların çok tatlı olduğundan bahsetmiştim.Bugün sürpriz yapmış bana bir baktım elinde ufacık bir tavşan sana aldım diyor.O an çok mutlu oldum çok sevindim ama şuan nasıl bakacam diye düşünüyorum.Heves etmiş,hediye olduğu için geri götür de diyemedim.Daha 40 günlük bir yavru bu.Yemeğini falan veriyorum o konuda sıkıntı yok.Ama Daha ilk günden çok pisliyor .Kutudan çıkaramadım önce.Sonra kokusunun kaldıkça kötü olacağını öğrendiğim için balkonda bir yuva yaptım ona sepetten ve oraya koydum.Daha önce evinde tavşan besleyen var mı? Çok zor mu bakımı?
Adet olduklarını biliyorum. Gerçekten pisliyorlar o konuda eğitim falan veremiyorsun. Büyüyo haliyle hayvan kocaman bişi rahat tahat zıplasın desen dışarda kedi kapar evde oraya buraya pisler

Ben de nişanlimla gezerken ördek görmüştüm çok hoşuma gitmişti çok tatlilar falan demiştim . Inşallah bir gün elinde ördekle çıkıp gelmez .

Sevdiginizi söylediniz diye düşünmesi hoş olmuş da tavşanin bakimini da düşünseymiş keşke .

Tavşan kafesleri var onlardan alabilirsiniz bakımı konusunda hiç bir fikrim yok buradan öğrendim eşim kızıma almak istiyordu izin vermedim iyiki de izin vermemisim korktum yorumlardan sonra 🙄

Merhaba kızlaar.
Sadece evi cok kirletiyor haberin olsun

Sanırım bıraz malıyetlı, tam kesın bilmiyorum ama arkadasım aylık yatan kyk bursumun yarısı onun ıhtıyaclarına gıdıyor derdı.. bence hemen evden göndermeyi dusunmeyın kesin arastırın sadece ınternetten degıl pet shoplara da sorun derım belkı koku onleyıcı malzemelerı vardırr.

Yazın abim kızıma ve kendi kızlarına almıştı toplam üç yavru tavsan:oha:
Bahceye bıraksak kedi kapar dediler,balkonda baktık ama bir haftada pes ettik
O kadar cok pisliyolarki ,yedikleri hiç midelerinde kalmıyoki sanki

Merhaba kızlaar.
Tek tavsiyem Yeşilliği orantılı verin. Tavşanlar hemen ishal olur ve çok narinler hemen ishalden ölürler. Bide evde çok gezerse her yere kaka yapabiliyor ☺️ Ama o kadar tatlılar ki olsa da sevsek dedim şu an

Tavşanlar adet olmaz. Adet olmayan tek dişi canlılardan biridir.
Kokuda yapmaz, temizliği yapılıyorsa.
Kedi gibi kumada gayet rahat alıştırılabiliyor.
Ve kusura bakmayın böyle anlık hevesle hayvan hediye etmek nedir ya iki gün sonra dayanamayıp çiftliğe verince ne olacak ona ? Kesicekler, kürkü için kullanıcaklarsa canlı canlı derisini soyacaklar.
Hayvanlarda birer çocuktur sorumluluktur. Bebekte altını pisletip kokutuyor kimse vermeyi düşünmezken hayvanları kokuttu diye vermeyi düşünmek nedir ?
Yazım genel bir yazı, kimseye spesifik konuşmuyorum ancak gerçekten hayvanlara şu muameleler çok can sıkıcı, onlarda bir can.

Neyse, tavsiye olarak. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum eğer serin yerdeyseniz tavşan balkonda hastalanır, çok narin hayvanlar heleki daha küçük. Petahoptan tavşan maması alabilirsiniz sırf yeşillik ishal yapar bağırsakları çabuk bozuluyor. Kurutulmuş ot var onlar için onlardan sınırsız verebilirsiniz yine petshoplarda var. Tuvalete alışması içinde bir kafes ya da kutunun içine talaş alıp koyun, bir aya kalmadan öğreniyor çünkü onu eşeleme ihtiyacı duyuyor tuvalet esnasında.

Merhaba kızlaar.
Bu hayvan hediye eden insanları anlamam gerçekten imkansız! Ona birisi öğretmeli canılılar oyuncak değildir. Hediye edilmez. Alınıp-satılmaz. Canı sıkılınca sokağa atılmaz.

Merhaba kızlaar.
Canım ben çok tatlı şirin bulduğum için istiyodum ama sürekli yemek yiyip pisliyolarmis ve evde beslemeye uygun değil eseleyip kaziyomus 🤭
O yüzden vazgecmistim sadece uzaktan seviyorum onu uzaktan sevmek çok daha güzel 😁😁😁 evde ne sebze varsa yer malum pazarda fiyatlar nisanliniz ocaginiza incir ağacı dikmiş 😁😁😁😁😁😁
Şaka bi yana hayvanları çok seviyorum bahçeli evlere uygun tel örgüyle bi alan yapılır içine yuva koyulur orda hem sahipleri rahat eder hem de hayvan . Eğer eviniz bahceliyse böyle yapın değilse bahçesi olan birine vermeniz hem sizin hem hayvan için daha iyi ben hayvanların öyle küçücük yerlerde olmasını doğru bulmuyorum zaten size de bu şartlarda büyük külfet olur. Nisanlinizda sizi mutlu etmek istemiş napsin 🤭

Tavşanlar adet olmaz. Adet olmayan tek dişi canlılardan biridir.
Kokuda yapmaz, temizliği yapılıyorsa.
Kedi gibi kumada gayet rahat alıştırılabiliyor.
Ve kusura bakmayın böyle anlık hevesle hayvan hediye etmek nedir ya iki gün sonra dayanamayıp çiftliğe verince ne olacak ona ? Kesicekler, kürkü için kullanıcaklarsa canlı canlı derisini soyacaklar.
Hayvanlarda birer çocuktur sorumluluktur. Bebekte altını pisletip kokutuyor kimse vermeyi düşünmezken hayvanları kokuttu diye vermeyi düşünmek nedir ?
Yazım genel bir yazı, kimseye spesifik konuşmuyorum ancak gerçekten hayvanlara şu muameleler çok can sıkıcı, onlarda bir can.

Neyse, tavsiye olarak. Nerede yaşadığınızı bilmiyorum eğer serin yerdeyseniz tavşan balkonda hastalanır, çok narin hayvanlar heleki daha küçük. Petahoptan tavşan maması alabilirsiniz sırf yeşillik ishal yapar bağırsakları çabuk bozuluyor. Kurutulmuş ot var onlar için onlardan sınırsız verebilirsiniz yine petshoplarda var. Tuvalete alışması içinde bir kafes ya da kutunun içine talaş alıp koyun, bir aya kalmadan öğreniyor çünkü onu eşeleme ihtiyacı duyuyor tuvalet esnasında.
Harikasınız.. Hayvan bi heves değildir bi hediye de olamaz. Bakamayacaksaniz almayın ayrıca hayvan satın alipda petshoplarin işini artırmayın yahu!!

Hayvandan hediye olmaz ama almışsa artık gerisini de düşünüp büyük bir kafes ve gerekli malzemeleri de alması gerekirdi. O sepeti kemirir. Balkon kapalı mı açık mı? Açıksa ya üşür ya da güneş geçer başına. Uygun ortamı sağlayamayacaksanız bakmak için uygun koşullar sağlayacak birine verin.

Back
X