Nasıl baş edecegim bilmiyorum

umuthepvarrr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2018
175
142
103
Merhabalar kardeş kıskançlığıyla nasıl baş ettiniz hanımlar. 4 ve 6 yaşında iki çocuğum var inanın saçlarım beyazladı genç yaşımda. Çok yoruldum sürekli kavga kaos ağlama bağırma. Gittiğim her yerden ağlayarak dönüyorum resmen.

Küçük bu sene kreşe başlayacaktı yapamadı istemedi küçük Bi yerde yaşadığımız için öğretmen de uğraşmak istemedi seneye gelsin dedi. Büyük gelene kadar yeni doğan gibi bana yapışık. O gelince de zaten kıyamet kopuyor evde yatana kadar. Eve asla misafir kabul edemiyorum çünkü talan olmuş vaziyette sürekli ve benim toplamaya halim yok .

Eşim haftasonları falan yardımcı olmaya çalışıyor ama onu asla istemiyorlar . Cunku hafta içi gunde 4 saat anca görüyor çocukları onunda 2 saati uyuyor isten gelince 1 saat yemek kalan 1 saat yjne beni istiyorlar. Annem yapacak annem edecek sen git. Ve biliyorum yaşları küçük ama çok saygısız oluyorlar bazen defalarca uyarıyorum büyüklerle güzel konuşacaksınız vurmayacaksiniz diye hem bize hem dışarıdaki insanlara karşı hırçınlar. Gerçekten bıktım artık geçen ciddi ciddi camdan atmayı düşündüm kendimi yani çok üzgünüm bilmiyorum neden böyle oldu.

.

Bir uzmandan yardım almayı düşünüyor musun?

Evde nasıl bir ortam var? Siz eşinizle kavga eder misiniz? Ya da iletişiminiz nasıl.

Evde nasıl bir ortam var? Siz eşinizle kavga eder misiniz? Ya da iletişiminiz nasıl.
Çocukların yanında çok çok nadir 1 2 cümle ses yükseltirsek hemen kendimizi toplarız. Ama büyük ilkokula gidiyor ve öğretmeni çok otoriter çok bağıran birisi evde sürekli onun gibi konuşuyor kardeşini zorbaliyor farkındayım ama o da altta kalmıyor ona bagiriyor vuruyo ayırmak susturmak o kadar zor ki.

Acaba her dedikleri oluyor mu? Evde kurallarınız var mı? Eğer yoksa belki bunlarla başlayabilirsiniz. Rezil oluyorum gibi düşünmeyin mesela bir şey alınmayacaksa kendilerini yerlerde sürüseler bile almayın. Birde doğruluğunu bilmem ama biz küçükken kavga ettiğimizde annem hiç karışmazdı ablam ile 2 kardeşimle 1 yaş farkımız var. Sadece 2 kişi 1 kişiye saldırmasını yasaklardı bildiğiniz saç çekmeli kavga ettiğimiz de oluyordu ama şuan kardeşlerim benim canlarım onlar da büyüyünce anlaşacaklardır

Bana bu halleri normal geldi. Zamanla düzelir.

Bu arada çocukların babayı istememesi asıl problem bence. Hafta sonunun çoğunu babayla geçirsinler. Bir rutin oluşturun. Babayla dışarıda ve evde her hafta farklı aktiviteler yapsınlar. Mesela parka, lunaparka gitmek, bisiklet sürmek, balık tutmak, puzzle yapmak, lego oynamak olabilir. Bu rutine birkaç haftada alışırlar. Sen de hafta sonu kafanı dinlersin.

Aldım. Ama faydasını görmedim. Ayrı ayrı kaliteli vakit geçirin. Siz de kendinize zaman ayırın çocuklar için normal bir durum vs vs .. Ben ayrı vakit geçirince biri barut halinde beni bekliyor ve bunu günlerce unutmuyor. Bak seninle de çıktık seninle de gittik diyorum ama olmuyor .

Bi kısmını denedik ya ama bilmiyorum benim çocuklarım babalarıyla eğlenmiyor ben bunu anlamıyorum adam elinden geleni yapıyor ama gözleri hep ben de annem hangimize güldü hangimize baktı yani çok küçük ayrıntılara kafa takan çocuklar ben hayret ediyorum .
Biri koç biri akrep burcu yani bundan mı diyorum ikisi de çok baskın karakter.

Çocuklar kimle daha çok vakit geçirirse ona daha çok düşkün oluyor. Bir kısmını değil, hepsini deneyin. Babayla sağlam bağ kurmaları önemli.

Sizin adınıza çok sevindim ya inşallah benimkiler de anlaşır severler birbirlerini o kadar istiyorum ki

Bence ağlamasınlar diye bi noktada esniyosanız ordan alıp yürüyodur çocuklar. Anane babande falan yakında mi mesela küçük okuldayken 1-2 saat bakabilirler mi? Sizden hiç ayrılmadılarsa o yüzden böyle yapıyodur, keşke küçüğü verseydiniz okula öylede böylede alışırdı

Enneagram 9 mizaç modeli var duydunuz mu bilmiyorum. Araştırıp çocuklarınızın mizacı üzerinden farklı yaklaşımlarda bulunabilirsiniz belki

Küçüğü tam gün kreşe yollayarak başlamalısınız.

Sosyalleşip iletişim becerileri gelişmeli, ve kural kavramini öğrenmeli. Çok net.

Onun istemesini beklemeyin alistirin kreşe.

Küçük bu sene kreşe başlayacaktı yapamadı istemedi küçük Bi yerde yaşadığımız için öğretmen de uğraşmak istemedi seneye gelsin dedi.
Yurt dışında 4 yaşındaki çocuk okul çocuğudur, başlayıp başlamaması anne babanın rızasına bağlı değildir. Şu gün şu saatte şu okula (okul öncesi kreş aslında) başlıyor, öğretmeni bu kişi diye evraklar yollanır. Kreşe başlatmayarak hata ediyorsunuz. 4 yaşında çocuk oyun oynamalı, sosyalleşip paylaşmayı kuralları öğrenmeye başlamalı. Yapamadı istemedi diye bir şey yok. 5 yaşında da istemezse yine evde mi kalacak? Anne babası ebeveyni olarak çocuğun isteğine değil yararına olacak şekilde davranmalısınız. Öğretmen uğraşmak istemedi, çocuk gitmek istemedi biz de onların isteğine uyduk olmaz.

İkisinin ayrı ayrı okul arkadaş çevresi olmalı, enerjilerini orada atmalılar. Benim de iki yaş aralı iki çocuğum oldu. Az çok durumunuzu tahmin edebiliyorum, 4 yaşındaki çocuğu evde tutarak iyilik yapmıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…