Nasıl basariyorlar??

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Allah izin verirse yakinda anne olacağım. Ve bebeğim 5 -6 aylık iken ise dönmem gerekecek. Çevremde gerek bankacı , gerek kurumsal şirketlerin üst düzeyinde olan bakımlı , şık , fit anneler var. Vede mutlular. Bi kaç kez denk geldim özellikle birine markette. Çocuğu ve eşi ile alışveriş yapıyordu , ama hem bebeği eşi ile belli çok ilgili.hem kendisi son derece bakımlı. Ertesi gün is yerinde gördüm yine aynı kişiyi tamamen işine adapte şekilde . Üstelik uzman yardımcılığı için ders çalışıyor bildiğim kadarıyla. Yanlış anlamayın ama ne yalan söyleyeyim imrendim. Tabu Allah daim etsin mutluluğunu. Bu ve bunun gibi örnekler var çevremde. Hem başarılı hem anne olan fit güzel kadınlar. Eşleri ile de iyiler. Bunu nasıl basariyorlar ? Kilolarını vermişler , görseniz Tayt üstüne uzun çizmeler vs çok hoslar ya. Hem işte hem evde nasıl başarılı oluyo bunlar hiç uyumuyorlar mi ?bi tarafta da kendini salanlar var tabi asla onlardan olmak istemiyorum. Fazla kilomu dogumdan sonra hemen vermek istiyorum. Bebekle spor nasil olur bilmem ama. Eger sizde o parmakla gosterilen şahane kadinlardan biri iseniz Bana verebileceğiniz tavsiye var mı :) nedir bu işin sırrı

Bence tamamen kişilikle alakalı bu tarz durumlar. O tarz kadınlar evde oturamaz mesela. Benim tanıdıklarımda böyleler.

Anne degilim ama dedigin tarz kadınlari bende goruyorum ve gercekten hosuma gidiyor oyle kadinlar. Saygı duyuyorum. Ama burada öyle annelerin sayısı azdır muhtemelen. Genelde kilo konusu olunca "bedenimden mucize cikti kolay mi cocuk dogurdum." Diyip oturan hatunlarin yorumlarını daha cok okudum. :KK70:

Doğumun üzerinden 2 sene geçti evdeyim ve kızıma bakıyorum hala. İşe yakında döneceğim devlet memuru olduğum için.

Yalnız kilo konusunda yardımcı olabilirim. Hamile kaldığım zaman 51 kilo idim. 10 kilo aldım. Doğumdan bir ay sonra 48 kiloydum. Uykusuzluk ve emzirme kiloları alıp götürüyor. Bir de kızım emmiyordu. Her gece 3 saatte bir kalkıp yarım saat süt sağıp onu içirip yatırmak kabustu. Dışarıda ful makyaj çok havalıydım ama uykusuzluk zordu. Allahtan 2 ay annemin yanında kaldım da yemek misafir herşeyle ilgilendi. Allah ondan razı olsun...

Uykusu düzene girdi yine 51 kiloyum ve şahaneyim. Mütevazilikten ölüyorum :-)

Ben yeni ogrendim.hamileligimi spora gidemiyorum bu ara ama ilk isim doktora sormak olucak ve spora hamileykem devam edicem insallah..hamileyken kendinize dikkat ederseniz dogumdan sonrada sanmiyorumki cok fazlaliliginiz olsun bir mecburiyet gibi gorunce bence mumkun fit olabilmek

50 kilo ile hamile kaldim 70 le dogum yaptim 1 senede tekrar 50 kiloya dustum uykusuzluk yemek emzirmek ew isi derken hepsi gitti 2 sene ucretsiz izne ayrilmistim simdi tekrar is basi yaptim kimse inanmadi ucretsizden geldigime goreve baska bi ile tayinle basladm kimseyi tanimiordum cok fitsin dediler :21:mutevazilikte zirve yaparak diorumki simdide 2. cocuga hamileyim bunun da ustesinden gelicem ins yine formuma kavuscam:KK68:

Sundugun profile tam olarak uydugum soylenemez ama 7 aylik oglu olan calisan bir anneyim. Bebegim 2.5 aylikken haftanin 3 gunu, yilbasindan itibaren de haftanin 5 gunu calismaya basladim.

60kilo hamile kaldim, 83 kilo doguma gittim.. su an 55 kiloyum. Ne derece bakimliyim tartisilir hic bir zaman cok makyajli gezmedim.

Oglum ek.gidaya basladigindan beri ekmegini de, yogurdunu da, peynirini de, biskuvisini de evde kendim yapiyorum.

Bebegim 3 aylik olana kadar cok zor gecti, bedenimden, hayatimin boslugundan cok rahatsizdim. Ne zaman 3 aylik oldu ondan sonra yavas yavas babaya birakip kuafore gitmeye basladim. Ise donunce daha moralim duzeldi ve daha mutlu bir insan oldum, ise yarar hissettim.

Bunun bir sirri yok.. is basa dusunce yapiyorsunuz. Butun geceyi uykusuz da gecirsem ofiste mumkun mertebe tam performans calisiyorum. Eve geldigim zaman isi unutup anne olmaya basliyorum.

En buyuk avantajim esim ve yardimcim. En azindan utu, evin supurulmesi gibi gundelik islerde bana yardimci oluyor. Esim bebek bakiminda yukumu hafifletiyor.

İki ayrı kişi oluyorsun o ara

Evde anne ama dışarıda da eskisinden daha yüksek performanslı bir iş kadını

3,5 aylık iken işe döndüğümde kendime bir pantolon aldım iki hafta sonrasında büyük geldi eskilerini giydim

Günde 11 saat haftada 6 gün evden uzakta idim

Bakıcımız ev ile de ilgilendi ben eve gelince sadece yemek yiyip Bebek'le ilgilendim yemek yendiğim tabağa bile dokunmadım

Ben öyle makyaj kuaför vs bakımlı biri değişim ama eskisi ile aynı idim

Hatta Bebek 6-7 aylık iken iş için annemlerin olduğu şehre gittim ve bekarlık eteğimi görünce annem şok oldu

Bak Bebek'le halimle sabah 7.00 de süslenip püslenip km'lerce uzağa gidip annemden iltifat alıp işimi bitirip gece de Bebek uyumadan geri geldim ertesi sabah yine 8.00 de evden çıktım

Benim bebeğim usluydu ama gece sadece 3 kere kalkardı iki yıl boyunca böyle devam etti

İşleyen demir ışıldar

Allah izin verirse yakinda anne olacağım. Ve bebeğim 5 -6 aylık iken ise dönmem gerekecek. Çevremde gerek bankacı , gerek kurumsal şirketlerin üst düzeyinde olan bakımlı , şık , fit anneler var. Vede mutlular. Bi kaç kez denk geldim özellikle birine markette. Çocuğu ve eşi ile alışveriş yapıyordu , ama hem bebeği eşi ile belli çok ilgili.hem kendisi son derece bakımlı. Ertesi gün is yerinde gördüm yine aynı kişiyi tamamen işine adapte şekilde . Üstelik uzman yardımcılığı için ders çalışıyor bildiğim kadarıyla. Yanlış anlamayın ama ne yalan söyleyeyim imrendim. Tabu Allah daim etsin mutluluğunu. Bu ve bunun gibi örnekler var çevremde. Hem başarılı hem anne olan fit güzel kadınlar. Eşleri ile de iyiler. Bunu nasıl basariyorlar ? Kilolarını vermişler , görseniz Tayt üstüne uzun çizmeler vs çok hoslar ya. Hem işte hem evde nasıl başarılı oluyo bunlar hiç uyumuyorlar mi ?bi tarafta da kendini salanlar var tabi asla onlardan olmak istemiyorum. Fazla kilomu dogumdan sonra hemen vermek istiyorum. Bebekle spor nasil olur bilmem ama. Eger sizde o parmakla gosterilen şahane kadinlardan biri iseniz Bana verebileceğiniz tavsiye var mı :) nedir bu işin sırrı
10 aylik kizim var, 3,5 aylikken ise basladim ve suan haftanin bes gunu calisiyorum. Kizima anne mler bakiyor,bizimle kaliyorlar..
Gelelim asil mevzuya 55 ilehamile kaldim su an 58-59 arasiyim boyum 170 cm ideal kilomda kaldim ama ben hic emzirmedim ekstra sporda yapmadim, disardan kalan kilo belli olmuyo ve yasimdan genc gosteriyorum bu tamamen genetik...
Bakima gelirsek evde ptt modu ama disarda bakimliyim, spor giyiniyorum sade seyler, sade makyaj, sacimla cok ugrasamiyorum o da usengeclikten sadece...
Evin tum isi bende yardimcim vs yok, esim ev isine yarfimci olmaz, annemde yaparsa yemek yapar o kadar bende ekstra is beklemiyorum...
Yani fit bakimli guclu ve pratik oluyorsun ama bu birazda seningenlerin, karakterin ve yeteneginle alakali ;)

Benim de bir akrabam var, kari koca doktorlar. Evde bir bakici var ve ev isi icin gelen bir yardimci. Kadin hem calisiyor hemde bakimli. Ben hic öyle olamadim ve senin gibi imrendim.
Kiloya gelince, emzirir ve saglikli beslenirsen kilolar gider ama eski formuna kavusman icin spor sart.

Nasil mi oluyor hiçbirşey tam olmuyor malesefki.bahsettiğiniz hayat benim hayatım değil ama ablamin hayati.bir çocuğu var kendisi DC Dr.bakımlı zayıf basarili.ve birde çocuk.sosyal de.bu kısım dışardan görünen kısım.görünmeyen kısmına geciyorum.hicbir zaman çocuğuyla tam olarak ilgilenemefi.çocuğun her dediği alindi yapıldı ama çocuk ilgiye AC.ayrıca dışardan bakıldığında ilgili bir anne gibi duruyor.çünkü biliyor ne yapması gerektiğini ama uygulamaya zamanı yok.evde ya anne yada yardımcı kesin oluyor.yemek yapma temizlik utu vb isleri yapmıyorlar.

Bahsettiginiz kadinlara ben de hayranim. Benim cocugum yok, ama gozlemlerime ve bana mantiken dogru gelenlerle yorum yapmak istiyorum.
Oncelikle, bebek sorumlulugunu sadece kadinin degil, cocugun babasinin da almasi gerekiyor. Hani birbirinize bagli bir evliliginiz varsa, esiniz de en az sizin kadar bebekle ilgilenecekse bircok kadindan daha sanslisiniz demektir. Tabii ki sizin de bebek oldu diye "anayim ben ana" modunda degil de, kendinizin ve esinizin de farkinda olarak yasamaniz gerekiyor. Kendinizi salmamalisiniz. Dahasi esinizi de salmamalisiniz. Burada mesela cocugu olunca kocayla yataklari, odalari bile ayirip artik cocuguyla yatan ve artik sadece cocuguyla yasayan kadinlar cok var. Bu cok buyuk bir yanlis. Hem evliliginiz icin zarar, hem cocugunuz ve sizin icin. Ben cocuklu evliliklerde ara sira cocugunu da bakacak birine birakip kari-koca gerek bir disarda yemek olsun, gerek bir haftasonu uzaklasmasi olsun, kacamak yapabilen ciftlere de bayiliyorum. Cocuklarini da sevip ilgileniyorlar, ama cocuk var diye kendi iliskilerini de unutmuyorlar. Cocuklu evlilik olarak ideal evlilik bu benim icin.

Moral olacaksa soyleyeyim. Ben dogum sonrasi 1000'den fazla kadin gormusumdur meslegimden oturu. Hic oyle sarkik, cok kilolu gormedim. Zaten hamilelikten once de kilolu olanlardan bahsetmiyorum tabii. Yani kadinlar cogu kez hamilelikten once nasilsa hamilelikten sonra da o haline donuyor. Zaten aktif ve fit bir kadinsaniz hic korkmayin. Ama diger turlu kilolar hamilelikten sonra da uzerinize yapisir, dikkatli olmalisiniz.

mutlular çünkü.

mutluluk, aşk, sevgi çok güçlüdür çok uzun dönem ben de ne sporumu ne çok yoğun dersimi ne arkadaşlarımı ne sevgilimi ihmal etmeden idare ettim, çünkü mutlu ve enerjiktim.

ne zaman mutluluğum gitti enerjim düştü.

bu kısır döngü, ne kadar hırslı ve aktifsen, çalışkansan hayatta her konuda o kadar fark oluyor yaşatlarınla.

hamilelikte fazla kilo almazsan 40ın çıktığında eski kilona iniyorsun. hatta zamanla -3 daha iniyorsun. örnek:ben

bu arada o mükemmel tiplere çok aldanma.bende dışardan öyle görünebilirim ama gelde içime sor:)

Fazla kilonuzu doğumdan sonra hemen vermek için çabalarsanız hem vücudunuzu hem kendinizi yorarsınız.İdeali bir yıl bana göre.Bir yıl içinde eski kilonuza kademeli olarak dönmeye çalışın.Zaten çocuk ayaklanınca kalan kilolar da bir güzel gidiyor.

Back
X