Nasıl Bir Ruh Haliyse

Olakimefta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2017
1.034
1.809
48
36
Iyi geceler KK hatunlari uzun bi aradan sonra yine ben ve sorunlarim yine sizden akil almak icin attim kendimi buraya

Soruna gelecek olursak bazi nedenlerden dolayi uniye cok gec baslayip gec bitirmek durumunda kaldim issizlik vardi birde maddi olarak ilgisiz baba faktoru ve bu durundan dolayi kardesimden harclik alarak idare ediyordum

Kisa ozeti gececek olursak

Kardesimden harclik aldigim zamanlar sorsada sormasada harcarken hesap verecekmisim icgudusu yasardim bi suredir cok sukur calisiyorun ama kendi parami harxarken kimse sormasa bile utana sıkila harciyirun yada sanmi kardeslerim hesap soracakmis hissiyle bisey alirken oyle derlerse boyle derim diye dusunuyorum

Mesela ornek verecdk olursam gecen kendime bi kac bluz aldim alirken ben simdi bunu nasil sve giturucem gorurlerse ne diycem diye dusundum sonra giyince oluyordu ama kilo verince daha guzel olur diye kucuk bedenini alayim daha guzel olur diye dusununce simdi hep oyle yapiyorsun diye soylenecekler diye dusunup hepsini iade ettim

Bugun bi arkadasina oldugu yerde bulamadigi birseyi aldim hediye olarak yollarim diye sanki evdekiler bisey diyecekler diye hemen kapiyi acip sakladim kimseye gistermeden

Sanki kendi parami degilde baskakarinin paradini harciyirmusun gibi bir his var icimde

Bu ruh halini incrden yada simdi yasayan var mi bu durumu yasayan carsa nasil astiniz diye sorabilirmiyim

İyi niyetinizden bunlar. Kendi paranız çatır çatır harcayin onlar öyle yapardı ve söylemeden edemeyecem nasıl güzel bir yüreğiniz var tertemiz saf. Rabbim selamet versin size.

Kendi paranız emeğiniz alın teriniz gurrula harcamanız gerekir ki kimseye muhtaç olmadan paramla bir şeyler yapabiliyorum diye.Kardeşini harçlık da verse size veriyor çalmıyorsunuz sonuçta parayı tabi ki ihtiyacınızı karşılamanız için veriyorlar içiniz rahat olsun.

Sanırım ailenizin maddi durumu iyi değil ve siz bu yüzden yaptığınız her harcama için suçluluk psikolojisine giriyorsunuz. Böyle düşünmeyin maaşınızı zaten ailenize veriyorsunuz sanırım. Kendi ihtiyaçlarınız için belli bir miktar ayırın ve o parayı istediğiniz gibi harcayin. Çok iyi niyetli birisiniz inşallah karşınıza hep sizin gibi iyi insanlar çıkar..

Bunu anca para harcayarak aşarsin. Harca Harca alışırsın artık ne kadar harcadın o kadar alısacaksin..

alisverisi ogren interneti takip et indirimleri yakala hic cok para verme yazik birikim yap ve araba al araba kullanmak kadina cok yakisiyor ozguven veriyor cok cok sukret sonra atarsin o psikolojiyi

Degisik bir sey soyleyecegim ben sana. Bence dogru yapiyorsun simdilik biraz dikkatli davranmaya devam et. Onlarin da bol harcama yaptigini gorursen sen de onlar gibi rahat davranirsin. Durumun iyi olursa ki harcayamadigin para ile yatirim yaparsan neden olmasin kendi evine ciktiginda istedigin gibi harcarsin.

İyi niyetinizden bunlar. Kendi paranız çatır çatır harcayin onlar öyle yapardı ve söylemeden edemeyecem nasıl güzel bir yüreğiniz var tertemiz saf. Rabbim selamet versin size.
Sanki parayi kendi param gibi hissetmiyorum hani insan kendi parasini rahat harcar ama niye bilmiyotum ben oyle bi rahatlikta degilim iste

Iyi dilekleriniz icinde cok tesekkur ederim

Mesela gecen ay ay basindan once param bitmisti az bi miktar borc istedim kardesim o kadar parayi nasil bitirdin dedi inannin oyle cuzi bi miktar almiyorum ki o ay kendime bi cift corap bile almamistim yol parasi vs bazi ihtiyaclar derken bitti

Ne zamana kadar boyle gizli harciyicam bilmiyorum ozellikle birine bi hediye falan alsam sanki nisey diyeceklermis gibi geliyor ama gecen bi arkadadim evine tasindi küçük bi ev hediyesi aldim düğünü olan oluyor yada cocugu vs yani ister istemez gerekiyor ama sanmi bem sanki kendimi hesap vermek zorunda gibi görüyorum

Bende bekarken maddi zorluk yaşamıştık ondan kalan bi fakirlik psikolojisi var,
Yeni birşey alsam hemen giyemem sanki tekrar alamayacagım gibi halbuki şimdi iyi durumum Allaha şükür ama o psikolojiyi aşamadım henüz.

Sende kendini hala onlara muhtaç hissediyorsun sanırım,
Ama degilsin aşman lazım ben yeni yeni aşmaya çalışıyorum.

Maddi durumumuz aslinda cok kotu degilde iste babamin sorumsuzlugundan kaynakli eksik gedik cok olunca bazen onlari almadan baska yere para harcadigim icinde bi vicdan azabim var

alisverisi ogren interneti takip et indirimleri yakala hic cok para verme yazik birikim yap ve araba al araba kullanmak kadina cok yakisiyor ozguven veriyor cok cok sukret sonra atarsin o psikolojiyi
Oyle araba alabilecek kadar iyi bi kazanca sahip degilim ama uzun zamandir oyle belli bi paraya sahip olmadigim icin harcamasinida bilmiyorum kullanmasinida belki zamanla ogrenirim bende neredeyse hicbirsey almadan paramin nereye gittigini anlayamiyorum bile insallah zamanla asilacak seylerdir

Sürekli eleştirildiğiniz ve kardeşinizin karşısında zamanında ona muhtaç kalıp ezildiğiniz için özgüvensizlik oluşmuş sizde. Artik ezilmek, laf söyletmek, fırsat vermek istemiyorsunuz bu yüzden de alsiklarinizi saklıyorsun üzerine bitecek muhtaç kalacam diye de harcama yapamiyorsunuz. Ya da eleştirecekler diye. Zamanla geçer inşallah.

Zayiflarim diye küçük beden almayın bence. Sonuçta çalışıyorsunuz zayiflayinca alirsiniz. Boş yere para harcamayin. Bakın ben bile eleştirdim size. Bu eleştirilerden kurtulamazsiniz. Fırsat verdiğiniz kişiler daha iyi eleştirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…