Nasil bukadar mutlular???

Sosyal medyayla gerçeği bir tutmayın lütfen.
Onların o sahne performansları için ne tükettiğini ne kullandığını bilmiyoruz.
Kan değerleriniz düşükse uyusanız bile uyuşukluğu üstünüzden atamazsınız.
Zira ben öyleyim.

Ya bazi insanlarda nasil.bukadar hayat enerjisi var nasil.bukadar mutlular neden bukadar cok guluyorlar hayati cok mu seviyorlar anlamiyorum...bugunlerde hayattan oyle zevk almiyotum ki yemek yemek ve uyumak haric hersey sacma geliyor...gezmek birileriyle gorusmek bazi aktiviteler spor kalabalik ortamlardaki o koşuşturmacalar...bunlarin hicbirini yapacak dermanim.yok son 1 aydir ozellikle...bos bos bakiyorum bazen mahalledeki kadinlara nasil.mutlular vidi vidi bir suru konuscak laf buluyorlar ve herseye kahkahalar atiyorlar...ben o kahkalari en son nezaman attimi hatirlamiyorum uzun zaman.oldu...mesela internet fenomani var selin cigerci , kerimcan tarzi kisiler....allahim bu nasil bir mutluluktur...bu nasil.bir pozitifliktir...ordab oraya kostur hic mi miskin miskin yatmazlar bu enerji nerden geliyor inanamiyorum...hikayelerinde suan suraya gidiyorum.aksam.surdayim falan diyorlar sahne yormuyormu bunlari..ben sabah markete gittim uzak ve yokustu aradan saatler gecti hala pertim...bendr onlar gibi neseli olmak istiyorum yaa onlarin kafasini yasamak istiyotum hatta :s varmi bu konuda bilgisi ve tahminleri.olan
Karakter meselesi... beni de arkadaslarim cook mutlu sanir kotu olay yasadiklarinda beni arayip teselli avubma enerji isterler. Halbuki bilmiyolar ki nelerle bogustum bogusuyorum. Gece kankussamda sabah bir aydinlanma bir enerji geliyor bazen ( Allah tarafindan) Ne yapacaksin mutsuz olup. Zaten bin bir sorunla.ugrasiyoruz...

İşte ben tam da sosyal medyayı sizin gibi düşünüp depresyona doğru yol alan bir neslin temellerini attığı için çok tehlikeli buluyorum.
Masumane bir şekilde instagramı yükleyip arkadaşlarınızı ekliyorsunuz aman bir kaç da fotoğrafım olsun diye paylaşımlar da bulunuyorsunuz başta gerçekten önemli gördüğünüz anları paylaşırken arkadaş sayınız arttıkça trend fotoğraflardan çekmeye heves ediyorsunuz yeni bir sey çıkıyor onu da deniyim, benim ayseden neyim eksik ah fatma tatil fotosu atmis şimdi herkes benim tatile gitmediğimi düşünecek hemen bir ortam ayarlayıp bir kare + 1000like ve kendinizi 1 günlüğüne ünlü gibi hissediyorsunuz. Bu bööyle gidiyor sizce de bu yazdıklarım hastalıklı bir durumu anlatmıyor mu. Bence sizin sorununuz yukarda da anlattığım gibi sosyal medyanın etkisi altına girip kendinizi diğer insanlarla karşılaştırmak bunu yapmayın. Tüm hesapları kapatın, hayatı kendi pencerenizden yaşamaya çalışın. Yapmaktan hoşlandıgım şeyler diye bir liste yapin mesela, bu hayatta mutlaka yapmam gerekenler gibi. Onları gerceklestirmeye çalışın zaten bir ucundan başladi mi insan kendini mutlu etmenin yollarini buluyor kendinize yatirim yapin sizin için şu hayatta sizden değerli kimse yok. Umarım iç huzurunuza kavuşursunuz

bence karakter meselesi...kendimi bildım bileli neselıyımdır...lısede bile arkadaslrım derdi senin hiçmi derdin yok...sonrada unuversitede...evlendim işsizilik parasızlık gecimsizlik dahıl herseyın dibini yasadım ama gene guluyordum...bakıyordum benden daha daha ıyı ımkanları olan somurtuyordu...ne yapalım ınsanlar mutlu olmayı bilmiyorsa yapacak birşey yok...her durumda hayatımı seviyorum..eşim bile der sendekı bu enerjı bu mutluluk kaynagı ne bir bilsem der.

Back
X